Advertenties toestaan en blokkeren

Instellingen voor advertentieweergave

U kunt bepaalde typen gedrag van advertentie-indelingen en veilingen in AdSense configureren. U kunt bijvoorbeeld op gebruikers gebaseerde advertenties blokkeren of leveranciers van aanvullende advertentietechnologie toestaan in uw account.

Gepersonaliseerde advertenties

Op gebruikers gebaseerde advertenties

Kies of u advertenties wilt weergeven die zijn gebaseerd op de interesses, demografische gegevens en Google-accountgegevens van gebruikers. Houd er rekening mee dat u zich niet kunt afmelden voor remarketing.

Extra leveranciers van advertentietechnologie

Google staat toe dat externe leveranciers die door adverteerders worden gebruikt uw advertentieruimten mogen kopen. Door extra leveranciers van advertentietechnologie toe te staan, zijn er meer advertenties geschikt om aan uw gebruikers weer te geven. Dat kan leiden tot hogere inkomsten.

Opmerking: Deze optie heeft geen voorrang op instellingen voor toestemming van gebruikers in de Europese Unie, de privacywet voor consumenten in Californië (CCPA) of andere regelgeving, of op de lijst met toegestane advertentienetwerken in uw account. Voor meer informatie raadpleegt u deze Help-onderwerpen:

Display-advertenties

Display-advertenties van vergelijkbaar formaat

Kies of u wel of geen beter presterende display-advertenties van vergelijkbaar formaat wilt weergeven in uw advertentieblokken. We passen af en toe display-advertenties van vergelijkbaar formaat aan, zodat ze in de advertentieblokken passen, om de concurrentie voor bepaalde advertentieformaten te vergroten. In dat geval wordt de aangepaste advertentie gecentreerd en uitgelijnd met de bovenkant van het advertentieblok weergegeven. Er kan bijvoorbeeld een advertentie van 468 x 60 in een advertentieblok van 320 x 50 worden geplaatst.

Display-advertenties met animatie

Kies of u wel of niet andere dan statische display-advertenties (bijv. beeldadvertenties) wilt weergeven, zoals advertenties met Adobe Flash of bewegende GIF-beelden.

VPAID-advertenties

Kies of u interactieve VPAID-videoadvertenties wilt weergeven. VPAID is een standaard waarmee adverteerders interactieve videoadvertenties kunnen maken, zoals overlays en galerijen. Houd er rekening mee dat deze optie alleen betrekking heeft op VPAID-videoadvertenties en niet op andere interactieve videoadvertenties, zoals TrueView-videoadvertenties.

Kies uw instellingen voor advertentieweergave

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Opties voor blokkerenen danAlle sitesen danAdvertentieweergave.
  3. Gebruik de bedieningselementen om te kiezen welke typen advertenties u wilt toestaan Uit of blokkeren Aan.
Opmerking: Deze instellingen zijn alleen beschikbaar voor advertenties van AdSense voor content.