Mainosten salliminen ja estäminen

Mainosten näyttöasetukset

Näiden asetusten avulla voit valita, haluatko ottaa käyttöön tietyt mainosmuotoihin ja huutokauppoihin liittyvät toiminnot AdSensessa. Voit esimerkiksi estää käyttäjään perustuvat mainokset tai sallia muut mainosteknologioiden tarjoajat tililläsi.

Personoidut mainokset

Käyttäjään perustuvat mainokset

Valitse, näytetäänkö mainoksia käyttäjien kiinnostuksen kohteiden, demografisten tietojen ja Google-tilitietojen perusteella. Huomaa, että et voi poistaa uudelleenmarkkinointia käytöstä.

Muut mainosteknologioiden tarjoajat

Valitse, saavatko mainostajien käyttämät kolmantena osapuolena toimivat palveluntarjoajat ostaa mainospaikkojasi. Kun asetus on käytössä, sivustosi käyttäjille voidaan näyttää enemmän mainoksia, jolloin myös tulosi voivat kasvaa.

Huom. Tämä asetus ei ohita niitä asetuksia, jotka koskevat EU-alueella asuvan käyttäjän suostumusta, Kalifornian kuluttajatietosuojalakia tai muita säädöksiä. Se ei myöskään ohita tilillesi lisättyä sallittujen mainosverkostojen luetteloa. Lue lisää seuraavista artikkeleista:

Ensimmäisen osapuolen evästeiden salliminen sivustollasi

Valitse, sallitaanko Googlen ensimmäisen osapuolen evästeet sivustollasi.

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka ladataan käyttäjän selaimeen ja joihin voidaan tallentaa tietoja käyttäjästä ja hänen asetuksistaan. Evästeet ovat joko ensimmäisen osapuolen evästeitä (liittyvät verkkotunnukseen, jota käyttäjä selaa) tai kolmannen osapuolen evästeitä (liittyvät muuhun verkkotunnukseen kuin siihen, jota käyttäjä selaa). Google saattaa käyttää ensimmäisen osapuolen evästeitä, kun kolmannen osapuolen evästeet eivät ole käytettävissä.

Googlen ensimmäisen osapuolen evästeiden salliminen saattaa kasvattaa tulojasi, sillä tällöin voidaan käyttää tiettyjä ominaisuuksia, kuten mainosten näyttötiheyden rajoitustoimintoa, ja sivustollasi voi näkyä mainoksia, joiden näyttötiheyttä on rajoitettu.

Display-mainokset

Samankokoiset Display-mainokset

Valitse, näytetäänkö mainosyksiköissäsi vastaavankokoisia mutta tehokkaampia Display-mainoksia. Joidenkin mainoskokojen kilpailun tehostamiseksi muokkaamme toisinaan vastaavankokoisia Display-mainoksia, jotta ne mahtuvat mainosyksiköihin. Tällaisessa tapauksessa mainos, jonka kokoa on muutettu, näytetään siististi mainosyksikön keskellä sen yläreunassa. Voit esimerkiksi nähdä 468 x 60 ‑kokoisen mainoksen 320 x 50 ‑kokoisessa mainosyksikössä.

Animoidut Display-mainokset

Valitse, näytetäänkö sivustollasi muita kuin staattisia Display-mainoksia (esim. kuvamainoksia), kuten Adobe Flashilla luotuja mainoksia tai GIF-animaatioita.

VPAID-mainokset

Valitse, näytetäänkö sivustollasi interaktiivisia VPAID-videomainoksia. VPAID on standardi, jonka avulla mainostajat voivat luoda interaktiivisia Videomainoksia, kuten peittokuvia ja gallerioita. Huomaa, että tämä asetus vaikuttaa vain interaktiivisiin VPAID-videomainoksiin, ei esimerkiksi TrueView-videomainoksiin.

Mainosten näyttöasetusten valitseminen

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Eston hallintaja sitten Kaikki sivustot ja sittenMainosten näyttö.
  3. Valitse säätimien avulla, minkä tyyppiset mainokset sallitaan Ei päällä ja minkä tyyppiset estetään Päällä.
Huom. Nämä asetukset ovat käytettävissä vain AdSense sisällölle ‑mainoksille.