Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Annonseenheter

Om den responsive funksjonaliteten i bannerannonseenheter

Med responsive annonser kan du sørge for gode brukeropplevelser på sidene dine. De ser bra ut på både nettbrett, mobilenheter og datamaskiner. #responsiveads

Bannerannonseenheter er som standard responsive. Du får dermed støtte for en rekke ulike enheter (f.eks. nettbrett, telefoner og datamaskiner) ved at annonsestørrelsene automatisk tilpasses den aktuelle sideutformingen. Med bannerannonseenheter kan du gi brukerne gode annonseopplevelser uansett hvilken enhetstype de bruker når de besøker nettstedet ditt.

Viktige funksjoner

• Størrelsen tilpasses automatisk etter den aktuelle ledige plassen. Med den responsive annonsekoden tilpasses størrelsen på annonseenhetene automatisk sideutformingen, slik at koden blir enklere og du sparer både tid og arbeid. Vi beregner den nødvendige størrelsen dynamisk basert på den ledige plassen og størrelsen på brukerens skjerm.

• Støtten for annonsestørrelse endres når skjermretningen endres. Hvis utformingen av den responsive siden blir endret etter at skjermretningen på enheten blir endret (f.eks. når nettbrettet eller telefonen snus fra stående til liggende retning), ber vi om og laster inn en ny annonse med de riktige dimensjonene, så den passer inn i den nye sideutformingen.

Merk:
    • Når vi laster inn en ny annonse etter at skjermretningen er endret på enheten, bufrer vi den opprinnelige annonsen som ble vist. Hvis enheten snus tilbake til den opprinnelige retningen igjen, viser vi den opprinnelige annonsen på nytt i stedet for å laste inn enda en ny annonse.
    • Oppdatering av annonsene i forbindelse med skifte av skjermretningen fører til ytterligere annonseforespørsler, og dette kan føre til en liten økning i RPM- og CTR-beregningene. Dette har imidlertid ingen negativ innvirkning på de samlede inntektene dine.
  • Annonser med full bredde på mobilenheter. Eksperimentene våre viser at responsive annonser med full bredde fungerer bedre på mobilenheter i stående modus. Av hensyn til inntektene dine blir de responsive annonseenhetene automatisk utvidet slik at de fyller hele bredden på brukerens skjerm når den aktuelle enheten har vertikal retning.
    Merk:
    • Vi utvider bare responsive annonser når det er sannsynlig at de kommer til å fungere bra og føre til en god brukeropplevelse.
    • Du kan deaktivere responsive annonser med full bredde ved å legge til en parameter for den responsive annonsetaggen. Vi anbefaler at du ikke gjør dette, ettersom det kan påvirke de potensielle inntektene dine.

Tekniske vurderinger

I noen situasjoner må du iverksette ekstra tiltak for at responsive annonseenheter skal fungere på riktig måte:

• Du bruker tredjeparts JavaScript-innhold på nettstedet ditt. Hvis du bruker skript på nettstedet som kjøres før den responsive annonsekoden, for eksempel for å skjule annonsene på siden til den er fullstendig innlastet, kan ikke annonsekoden beregne den nødvendige størrelsen på den responsive annonseenheten. I slike tilfeller må du endre koden og bruke CSS-mediesøk for å angi størrelsen på annonseenheten. Finn ut hvordan du kan endre responsiv annonsekode.
  • Det er ikke angitt noen størrelse på den overordnede beholderen. Hvis du plasserer den responsive annonsekoden i en overordnet beholder der bredden ikke er angitt, for eksempel i et flytende element, kan ikke annonsekoden beregne den nødvendige størrelsen på den responsive annonseenheten. I slike tilfeller må du endre koden og bruke CSS-mediesøk for å angi størrelsen på den overordnede beholderen. Finn ut hvordan du kan endre responsiv annonsekode.
  • Den overordnede beholderen har fast eller begrenset høyde. Responsive annonser må ikke plasseres i beholdere med fast eller begrenset høyde fordi de kan bli høyere på visse enheter eller i visse nettlesere. Hvis du har behov for å begrense høyden på de responsive annonsene, må du endre koden og bruke CSS-mediesøk for å angi høyden på den overordnede beholderen. Finn ut hvordan du kan endre responsiv annonsekode.

Du må også være oppmerksom på dette:

• Mobilenheter med svak tilkobling: På mobilenheter med svak tilkobling kan det hende du ser dynamisk tilpasning i nettleseren mens den optimale standardhøyden og -bredden på den overordnede beholderen beregnes. Finn ut mer om dynamisk tilpasning i nettlesere.

Fremgangsmåten videre