Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Optimeringstips för din webbplats och dina annonser

Optimering handlar om att förbättra kvaliteten och trafiken på din webbplats samt resultaten från dina AdSense-annonser. Beroende på dina optimeringsmål kan du behöva modifiera din webbplats eller annonsimplementering. Med optimering kan du öka dina AdSense-intäkter, göra din webbplatsen mer användbar, generera mer trafik och mycket annat.

Nedan får du tips på hur du kan förbättra annonsresultatet och skapa bättre webbplatser.

Tips för annonsimplementering

• Prova automatiska annonser: Fokusera på innehållet och hjälp ditt företag att växa med hjälp av automatiska annonser. De är enkla att ställa in och erbjuder avancerade anpassningsfunktioner som annonsinläsning så att du kan styra hur många annonser som visas på dina sidor. Automatiska annonser finns även med olika annonsformat så att du kan anpassa annonsupplevelsen på din webbplats.
    • Om du vill öka antalet annonsplatser på sidan kan du använda formatet annons på sidan.
    • Aktivera multiplex-annonser om du vill rekommendera annat innehåll på din webbplats.
    • Prova format som exempelvis vinjett- och ankarannonser, som fungerar bra på både mobila enheter och datorer och kan bidra till att öka dina annonsers synlighet.
  • Experimentera med inställningarna i ditt AdSense-konto: På sidan Optimering i ditt konto kan du se anpassade rekommendationer som kan öka dina intäkter.
  • Kör experiment för att förbättra annonsinställningarna. Med experiment kan du jämföra en av dina annonsinställningar med en variant av inställningen och se vilken av dem som ger bäst resultat. Experiment kan hjälpa dig att fatta rätt beslut om hur du ska ange annonsinställningarna för att öka dina intäkter. Du kan låta Google köra experiment på dina inställningar för annonsformat och automatiskt tillämpa eventuella förbättringar av dina intäkter eller användarupplevelsen.
  • Gör dina annonser mer synliga med hjälp av rekommendationer för synlighet. Tänk på att öka antalet synliga annonsexponeringar på din webbplats. Det leder troligen till fler klick och större intäktspotential. Om du vill nå en synlighetsfrekvens på 70 % eller mer för de av dina annonsenheter som ger bäst resultat kan du följa våra rekommendationer för synlighet: Minska sidans längd, placera annonser precis ovanför mitten, använd vertikala annonsstorlekar (i synnerhet på datorer), fortsätt skapa engagerande innehåll och förbättra sidhastigheten.
  • Ändra annonsenheter med fast storlek till responsiva annonsenheter genom att uppdatera annonskoden. Om du inte har möjlighet att uppdatera annonskoden kan du i stället aktivera inställningen för optimering av annonsstorlekar.
  • Se till att du inte blockerar annonser i onödan. Om du blockerar för många annonsörers webbadresser, annonsnätverk och allmänna eller känsliga kategorier kan det leda till sämre annonsresultat, eftersom färre annonsörer deltar i auktionen och lägger bud på ditt annonsutrymme. Läs mer i vår guide om att tillåta och blockera annonser.
  • Det är viktigt att överväga användarupplevelsen och programpolicyerna för AdSense när du placerar annonser på din webbplats. Läs våra rekommenderade metoder för annonsplacering och Better Ads Standards. Vi uppmanar också alla AdSense-utgivare att läsa igenom rapporten om annonsupplevelse och åtgärda eventuella problem.

Optimeringstips för webbplatser

• Optimera mobilversionen av din webbplats. Med tanke på att så många i dag använder smartphones och ständigt är uppkopplade har utgivarna betydligt större möjligheter att nå sina kunder. Om du tar hänsyn till olika skärmstorlekar kan det resultera i en större målgrupp och på längre sikt också högre intäkter. Du hittar fler tips i Optimering för mobila webben.
  • Skapa en AMP-webbplats: När du skapar en AMP-webbplats får du bättre resultat – snabbare sidhämtningstid, bättre användarupplevelse på mobila enheter och mer trafik totalt.
  • Kontrollera sidhastigheten på din webbplats: Vi rekommenderar att du använder Googles verktyg PageSpeed Insights för att kontrollera sidhastigheten.
  • Formulera en trafikstrategi: Läs våra trafiktips om hur du kan öka och optimera din webbplatstrafik.
  • Överväg att använda sökmotoroptimering på din webbplats. Läs Sökoptimering för nybörjare.
  • Att optimera kvaliteten på användarupplevelsen är avgörande för att en webbplats ska bli framgångsrik på lång sikt. Oavsett om du är företagsägare, marknadsförare eller utvecklare kan Webbvärden hjälpa dig att kvantifiera användarupplevelsen på din webbplats och hitta möjligheter att förbättra den. Läs om hur du mäter Webbvärden med ditt nuvarande analysverktyg.