Sivustoasi ja mainoksiasi koskevia optimointivinkkejä

Optimoinnilla tarkoitetaan muutosten tekemistä sivuston laadun, sivuston liikenteen ja AdSense-mainosten tulosten parantamiseksi. Optimointitavoitteistasi riippuen tämä voi tarkoittaa sivuston tai mainonnan toteutuksen muokkaamista. Optimoinnin avulla voit esimerkiksi kasvattaa AdSense-tulojasi, parantaa sivustosi käytettävyyttä ja saada lisää liikennettä.

Alla on vinkkejä siihen, miten voit parantaa mainonnan tuloksia ja luoda parempia sivustoja.

Vinkkejä mainonnan toteutukseen

• Kokeile Automaattisia mainoksia. Niiden avulla voit keskittyä sisältöön ja vauhdittaa liiketoimintaasi. Ne on helppo ottaa käyttöön, ja ne sisältävät käteviä räätälöintiominaisuuksia, kuten mainosmäärän, jonka avulla voit valita sivuilla näkyvien mainosten määrän. Automaattiset mainokset tarjoavat myös erilaisia mainosmuotoja, joiden avulla voit yksilöidä sivustosi mainoskokemuksen:
    • Jos haluat lisätä sivusi mainospaikkojen määrää, voit käyttää sivun mainoksia.
    • Aktivoi Multiplex-mainokset, jos haluat suositella muuta sivustollasi olevaa sisältöä.
    • Kokeile mainosmuotoina esimerkiksi vinjettejä ja ankkureita. Ne toimivat hyvin mobiililaitteilla ja tietokoneilla ja voivat parantaa mainostesi näkyvyyttä.
  • Kokeile AdSense-tilisi eri asetuksia: Käy tilisi Optimointi-välilehdellä ja tutustu räätälöityihin suosituksiin, joiden avulla voit saada enemmän tuloja.
  • Tekemällä kokeiluja voit valita parhaat mainosasetukset. Kokeilujen avulla voit verrata tiettyä mainosasetusta kyseisen asetuksen muunnelmaan ja nähdä, kumpi toimii paremmin. Kokeilut auttavat tekemään mainosasetuksiin liittyviä harkittuja päätöksiä ja ansaitsemaan enemmän tuloja. Voit antaa Googlen kokeilla erilaisia mainosmuotoasetuksia puolestasi ja ottaa automaattisesti käyttöön sellaiset muutokset, jotka parantavat tulojasi tai käyttökokemusta.
  • Paranna mainostesi näkyvyyttä ja kasvata näkyvien mainosimpressioiden määrää sivustollasi. Näin saat todennäköisesti enemmän klikkauksia ja voit kasvattaa tulopotentiaaliasi. Jotta parhaiden mainosyksiköidesi näkyvyysaste ylittäisi 70 %, noudata näkyvyyden parhaita käytäntöjä: vähennä sivun pituutta, sijoita mainokset sivun yläosaan, käytä pystysuuntaisia mainoskokoja (erityisesti tietokoneella), luo aktivoivaa sisältöä ja paranna latausnopeutta.
  • Vaihda kiinteäkokoiset mainosyksikkösi responsiivisiin mainosyksiköihin päivittämällä niiden mainoskoodi. Jos et voi päivittää mainoskoodiasi, laita mainoskokojen optimointiasetus päälle.
  • Varmista, ettet ole estänyt mainoksia, joita ei ole tarpeen estää. Jos estät liian monta mainostajan URL-osoitetta, mainosverkostoa tai yleistä tai arkaluontoista luokkaa, mainoksen tulokset saattavat heikentyä, koska mainosinventaarisi huutokauppaan osallistuu vähemmän mainostajia. Lue lisää mainosten sallimista ja estämistä käsittelevästä oppaasta.
  • Kun sijoitat mainoksia sivustollesi, ota huomioon käyttökokemus ja AdSense-ohjelmakäytännöt. Katso parhaat käytännöt mainoksen sijoitteluun. Voit myös tutustua Better Ads Standardsiin. AdSense-julkaisijoiden on myös hyvä perehtyä Mainoskokemuspalautteet-raporttiin ja korjata siinä mahdollisesti ilmoitetut ongelmat.

Vinkkejä sivuston optimointiin

• Optimoi sivustosi mobiiliversio. Älypuhelinten yleistymisen myötä ihmiset ovat nykyään lähes aina verkossa. Tämä on luonut julkaisijoille uusia mahdollisuuksia tavoittaa käyttäjiä. Optimoimalla sivusto monille eri näytöille nämä mahdollisuudet voidaan valjastaa yleisömäärien ja pitkällä aikavälillä myös tuottojen kasvattamiseen. Katso lisää vinkkejä artikkelista Mobiiliverkon optimoinnit.
  • Luo AMP-sivusto: Kun luot AMP-lähtöisen sivuston, sivujen latausajat lyhenevät, käyttökokemus mobiililaitteilla paranee ja liikenteen määrä kasvaa.
  • Tarkista sivustosi latausnopeus: Suosittelemme, että tarkistat latausnopeuden Googlen PageSpeed Insights ‑työkalulla.
  • Luo liikennestrategia: Traffic tips ‑artikkelistamme saat vinkkejä sivustosi liikenteen määrän kasvattamiseen ja liikenteen optimointiin.
  • Sinun kannattaa perehtyä sivuston hakukoneoptimointiin. Lue lisää hakukoneoptimoinnin aloitusoppaastamme.
  • Käyttökokemuksen laadun optimointi on tärkeää minkä tahansa verkkosivuston pitkäaikaisen menestyksen kannalta. Olitpa sitten yrittäjä, markkinoija tai kehittäjä, sivuston suorituskykyraportin avulla voit mitata sivustokokemusta ja löytää parannuskohteita. Lue lisää siitä, miten voit mitata sivuston suorituskykyä nykyisellä analyysityökalullasi.