Gids Prestatierapporten

Een opmerking toevoegen en bewerken

U kunt bijhouden welke gebeurtenissen van invloed zijn op de prestaties van uw account. Dit doet u door in de weergave 'Prestatierapporten > Gebeurtenissen' een opmerking (aantekening) toe te voegen. Dit biedt u inzicht in significante fluctuaties in gerapporteerde statistieken op een bepaalde dag die niet zichtbaar zijn in onze gewone rapportage. Het kan bijvoorbeeld gaan om een ontwerpwijziging op een site, een wijziging in SEO of een ingrijpende gebeurtenis (zoals een natuurramp, een conferentie of een politieke gebeurtenis).

U kunt deze aantekeningen toevoegen, bewerken of verwijderen terwijl u gebruikmaakt van:

Een opmerking toevoegen

1. Klik in het linkernavigatievenster op Prestatierapporten.
  2. Maak een rapport of selecteer een opgeslagen rapport.
  3. Klik boven de grafiek op de knop Gebeurtenissen Events button. De wijzigingsgebeurtenissen voor het geselecteerde rapport worden onder aan de grafiek weergegeven als kleine cijfers in vakken.
  4. Klik onder de grafiek in de tabel 'Gebeurtenissen' op Opmerking toevoegen. U kunt ook op het zwevende plusteken + klikken om een opmerking toe te voegen. In beide gevallen wordt het venster 'Opmerking toevoegen' geopend.
  5. Selecteer de datum met de kalenderwidget.
  6. Geef in het veld 'Opmerking' uw tekstbeschrijving op (maximaal 1000 tekens).
  7. Klik op Opslaan. De nieuwe opmerking wordt weergegeven onder de grafiek in de tabel 'Gebeurtenissen'.

Het e-mailadres van de gebruiker die de opmerking heeft gemaakt, wordt geregistreerd en kan worden gebruikt om een e-mail naar deze persoon te sturen.

Voor eenvoudige identificatie worden opmerkingen die door gebruikers zijn toegevoegd, gemarkeerd met een klein vak met een grijze balk bovenaan. Opmerkingen die door het systeem zijn gegenereerd, hebben geen grijze balk bovenaan.

Een opmerking bewerken

Alleen de gebruiker die de opmerking heeft gemaakt, kan de opmerking bewerken.
  1. Klik op het tabblad Prestatierapporten.
  2. Maak een rapport of selecteer een opgeslagen rapport.
  3. Vink het selectievakje Gebeurtenissen weergeven boven de grafiek aan. De wijzigingsgebeurtenissen voor het geselecteerde rapport worden onder aan de grafiek weergegeven als kleine cijfers.
  4. Zoek de opmerking die u wilt wijzigen in de grafiek 'Gebeurtenissen'.
  5. Klik op het cijfer (in een klein vak met een grijze balk bovenaan) in de grafiek om naar de datum te gaan en de beschrijving van de door de gebruiker gemaakte opmerking te wijzigen.
  6. Klik op de link Bewerken.
  7. Breng de wijzigingen in de datum en tekst aan in het venster 'Opmerking bewerken'.
  8. Klik op Verzenden. Als u een opmerking wilt verwijderen, klikt u op de link verwijderen.
De volgende rechten gelden voor alle gebruikers:
  • Alle gebruikers kunnen nieuwe opmerkingen maken.
  • Alle gebruikers kunnen alle opmerkingen bekijken.
  • Elke gebruiker kan zijn eigen opmerkingen bewerken of verwijderen.