Käyttökokemukseen liittyvät ohjeet

1. Keskity käyttäjien tavoitteisiin

Pidä nämä käyttökokemusta koskevat periaatteet mielessäsi sivustoasi optimoidessasi.

Kysy itseltäsi: “Kuinka voin antaa käyttäjille, mitä he haluavat, ja samalla saada sen, mitä itse haluan?” Vastauksen löytäminen tähän kysymykseen alkaa siitä, että määrität omat ja käyttäjiesi tavoitteet sekä näiden tavoitteiden yhtymäkohdat. Mieti, mitkä sivustosi keskeinen tarjonta ja vahvuudet ovat. Pyri tunnistamaan vain pari merkittävintä. Sivustossasi voi olla paljonkin hyviä puolia, mutta tällä kertaa keskitytään vain parhaisiin.

Vinkkejä:
Esitä aluksi itsellesi seuraavat kysymykset:
  • Kuinka käyttäjät löytävät sivustosi?
  • Mitä he etsivät?
  • Annatko heille, mitä he haluavat?
  • Mitä sinä itse haluat sivustosi käyttäjiltä?
  • Kuinka saat heiltä haluamasi vastauksen?
Kuva käyttökokemukseen liittyvistä ohjeista

Esimerkki:
Ylläpidät teknologiauutisten sivustoa. Pohdittuasi edellisiä kysymyksiä toteat, että

• suurin osa käyttäjistä päätyy sivustoosi (tarkemmin: sen artikkelisivulle) hakukoneen kautta
  • käyttäjät haluavat löytää etsimänsä artikkelin sisällön
  • näytät heille aloitussivulla koko sivun mittaisen artikkelin
  • tavoitteenasi on pitää yllä käyttäjien kiinnostusta siten, että he viipyvät sivustossasi pidempään ja tutkivat sen sisältöä laajemmin.
  • Tässä on haasteesi: Sinun on vakuutettava käyttäjät siitä, että sivustossasi on muutakin arvokasta sisältöä, ja kannustettava heitä tutustumaan siihen. Tavoitteesi saavuttamiseksi sinun kannattaa lisätä kunkin artikkelin loppuun linkkejä muihin aiheeseen liittyviin tai suosittuihin artikkeleihin.