Kaupallistaminen ja mainokset

Tulojen vähennykset – Usein kysytyt kysymykset

Tuloistasi voidaan tehdä vähennyksiä monista eri syistä. Google voi oikaista tulojasi havaitessaan tililläsi kelpaamattomia klikkauksia tai mainoksia, jotka ovat AdSense-käytännön vastaisia. Suosittelemme, että tutustut käytäntöä ja liikenteen laatua koskeviin ohjeisiin.

Google voi oikaista tulojasi myös silloin, jos se ei pysty keräämään maksuja mainostajilta, joiden mainoksia näytettiin AdSense-sisältösi yhteydessä esimerkiksi sivustoilla ja mobiilisovelluksissa. Tällaiset mainostajat ovat saattaneet käyttää varastettuja luottokortteja tai laiminlyödä muulla tavoin maksujaan. Google pyrkii parhaansa mukaan ehkäisemään tällaisia tapauksia ja tarjoamaan käyttäjille, julkaisijoille ja mainostajille turvalliset olosuhteet.

Usein kysyttyä

Seuraavassa on joitakin vastauksia tilillä näkyviä vähennyksiä koskeviin kysymyksiin.

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki Miksi tulojani on vähennetty?
Tuloja on voitu vähentää joko kelpaamattomien klikkausten tai sellaisen toiminnan takia, joka ei ole Googlen käytäntöjen mukaista. Google tarkastaa julkaisijoiden tilejä säännöllisin väliajoin tällaisen toiminnan varalta. Jos havaitsemme tällaista toimintaa tililläsi, oikaisemme tulojasi ja annamme hyvityksiä mainostajille, jotka ovat maksaneet näistä klikkauksista.

Joissakin harvoissa tapauksissa tuloihisi on voitu tehdä vähennyksiä, koska emme voineet kerätä maksuja tietyiltä mainostajilta. Nämä mainostajat ovat saattaneet käyttää varastettuja luottokortteja tai laiminlyödä maksujaan muulla tavoin. Meidän on tällaisissa tapauksissa vähennettävä kyseiset tulot julkaisijoilta, joiden sisällön yhteydessä näytettiin näiden mainostajien mainoksia.

Haluan valittaa tehdystä vähennyksestä. Voinko tehdä niin?
Ikävä kyllä vähennyksistä ei voi valittaa. Voit olla kuitenkin varma siitä, että arvioimme tilisi liikennettä aina erittäin huolellisesti. Kuten edellä kuvattiin, vähennys tehdään vain, jos havaitsemme tililläsi kelpaamattomia klikkauksia, Googlen käytännön vastaista toimintaa tai kun AdSense-sisältösi yhteydessä on näkynyt mainoksia mainostajilta, jotka ovat laiminlyöneet maksujaan Googlelle.
Huomaa, että kaikki vilpilliset mainostajan tilit jäädytetään toistaiseksi, eikä näiden tilien mainoksia enää näytetä Googlen verkostossa.
Huomasin, että toteutuneet tuloni poikkeavat arvioiduista tuloistani. Miksi tuloistani on tehty ylimääräinen vähennys?
Tililläsi näkyvät arvioidut tulot perustuvat tuoreimpiin tilisi tapahtumiin, jos ja kun tilillä on ollut liikennettä. Toteutuneet tulot sisältävät sen sijaan kaikki hyväksyttävistä klikkauksista ja impressioista maksettavat tulot. Tästä summasta vähennetään sellaisilta mainostajilta peräisin olevat tulot, jotka ovat laiminlyöneet maksunsa Googlelle ja joiden mainoksia on näkynyt AdSense-sisältösi yhteydessä.

Joissakin tapauksissa Google saattaa havaita, että tapahtumat, joista on jo maksettu, ovat virheellisiä tai Googlen käytäntöjen vastaisia. Tällöin Google tekee tilille oikaisun vähennyksen muodossa. Lue lisää AdSense-tuloista tai arvioitujen ja toteutuneiden tulojen eroista.

Miltä ajanjaksolta vähennys on tehty?
Valitettavasti emme pysty antamaan tietoja siitä, minkä ajanjakson perusteella oikaisu on tehty. Huomaa, että Käyttöehtojemme mukaisesti hyvitämme mainostajille 60 päivää ennen laskun päivämäärää tapahtuneen virheellisen liikenteen. Kun olemme tehneet tarkastukset ja alamme käsitellä hyvityksiä, ne näkyvät tililläsi viimeistään 30 päivän kuluttua.
Voinko saada lisätietoja tehdystä vähennyksestä? Mitkä kanavat tai verkkotunnukset ovat aiheuttaneet vähennyksen?
Jotta kelpaamattoman toiminnan tunnistusjärjestelmämme toimisi tehokkaasti eivätkä käyttäjät pääsisi kiertämään sitä, emme voi kertoa yksityiskohtaisia tietoja tililläsi havaitusta toiminnasta. Suosittelemme, että katsot lisätietoja AdSense-käytäntöjen usein kysytyistä kysymyksistä.
Miten voin varmistaa, ettei tällaista tapahdu jatkossa?
Kannustamme julkaisijoitamme tarkkailemaan jatkuvasti AdSense-tilejään mahdollisten kelpaamattomien klikkausten varalta. On tärkeää tietää, mistä liikenne tulee. Ymmärrämme verkkosivustoasi edistävien mainoskampanjoiden tarpeen, mutta yhtä tärkeää on seurata, millaista liikennettä nämä mainoskampanjat tuottavat. Suosittelemme valvomaan sivustoon tulevaa liikennettä käyttämällä verkkoanalyysityökaluja, kuten Google Analyticsia. Voit kokeilla myös liikenteen segmentointia kanaviin ja liikenteen valvomista näiden kanavien kautta.
Huomaa, että Google pyrkii parhaansa mukaan varmistamaan, että mainostajien maksupetoksista johtuvat vähennykset ovat harvinaisia, jotta mainosympäristömme olisi turvallinen käyttäjien, julkaisijoiden ja mainostajien kannalta. Havaitsemamme vilpillisten mainostajien tilit jäädytetään toistaiseksi, eikä näiden tilien mainoksia enää näytetä Googlen verkostossa.
Mitä voin tehdä, jos epäilen kelpaamatonta toimintaa?
Jos havaitset tililläsi epäilyttävää toimintaa, voit ilmoittaa siitä meille käyttämällä online-lomaketta. Ilmoita kaikki tiedot lomakkeella mahdollisimman tarkasti. Huomaathan, että tallennamme nämä tiedot mutta emme välttämättä vastaa, ellemme havaitse tilissäsi merkittäviä ongelmia.