Sitebeheer

Uw sites beheren in AdSense

Meer informatie over hoe u een lijst met sites kunt samenstellen om in sitegerelateerde acties te gebruiken

Met de functie 'Mijn sites' kunt u een lijst met sites samenstellen voor gebruik in sitegerelateerde acties, zoals het instellen van blokkaderegels op siteniveau. Als u bijvoorbeeld een blokkaderegel op siteniveau wilt instellen voor een van uw sites, moet u deze site eerst toevoegen aan de lijst met sites. Aan uw lijst met sites kunt u zowel domeinen (bijv. example.com) als subdomeinen (bijv. sport.example.com) toevoegen.

Uw lijst met sites weergeven:

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Instellingen.
  3. Klik op Mijn sites.

In het gedeelte Sites worden uw sites op alfabetische volgorde vermeld. Klik op een afzonderlijke site om details over de verificatiestatus en de bijbehorende subdomeinen weer te geven.

Gebruik het filter boven aan de pagina 'Sites beheren' om snel sites en subdomeinen in uw lijst met sites te vinden. U kunt de vooraf ingestelde termen gebruiken of uw eigen zoektermen invoeren.

Verificatiestatus

Sites in uw lijst hebben de status 'geverifieerd' of 'niet-geverifieerd'. Geverifieerde sites zijn beschikbaar voor gebruik in alle sitegerelateerde acties. Niet-geverifieerde sites moeten worden geverifieerd voordat u ze in de meeste sitegerelateerde acties kunt gebruiken.

Niet-geverifieerde sites verifiëren

Sites waarvan u de eigenaar bent en waar al advertenties op worden weergegeven met uw uitgevers-ID, worden automatisch toegevoegd aan uw lijst met sites. Deze sites hebben in eerste instantie de status 'niet-geverifieerd'. We verzoeken u te bevestigen dat u de eigenaar van deze sites bent door ze te verifiëren.

Een afzonderlijke site verifiëren
  1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Instellingen.
  3. Klik op Mijn sites.
  4. Zoek in de lijst met sites naar de site die u wilt verifiëren en klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  5. Schuif de schakelaar naast 'Geverifieerde site' naar Aan Aan.
Meerdere sites verifiëren
  1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Instellingen.
  3. Klik op Mijn sites.
  4. Klik op de pagina 'Sites beheren' op 'Meer' Meer.
  5. Klik op Sites verifiëren.
  6. Vink de selectievakjes aan voor alle sites die u wilt verifiëren.
  7. Klik op Sites verifiëren.

Nieuwe sites toevoegen

Sites waarvan u de eigenaar bent en waar momenteel geen advertenties op worden weergegeven met uw uitgevers-ID, moeten handmatig worden toegevoegd aan uw lijst met sites. Toegevoegde sites krijgen de status 'geverifieerd'. U hoeft dus niet te bevestigen dat u de eigenaar van deze sites bent.

Een nieuwe site toevoegen
  1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Instellingen.
  3. Klik op Mijn sites.
  4. Klik op Toevoegen Toevoegen.
  5. Voer de URL in van de site die u wilt toevoegen (zoals example.com).
    Als u niet zeker weet welke URL u moet invoeren, raadpleegt u hieronder het gedeelte over het opmaken van de URL's van uw sites.
  6. Klik op Site toevoegen.

Uw site wordt toegevoegd aan de lijst met sites en krijgt de status 'geverifieerd'.

De URL's van uw sites opmaken

Het is belangrijk de juiste URL te gebruiken wanneer u nieuwe sites toevoegt. Als u de verkeerde URL gebruikt, werken uw sitegerelateerde acties mogelijk niet zoals verwacht. Stel dat u de weergave van politieke advertenties wilt blokkeren voor uw domein example.com. U moet example.com aan de lijst met sites toevoegen om ervoor te zorgen dat de blokkaderegel op het gehele domein wordt toegepast. Als u www.example.com toevoegt als uw site, wordt de blokkaderegel niet toegepast op het gehele domein. Op subdomeinen, zoals sport.example.com, worden politieke advertenties nog steeds weergegeven.

In de volgende voorbeelden ziet u hoe u specifieke URL's kunt gebruiken om verschillende effecten te bereiken met uw advertentieblokkades:

Ingevoerde URL: example.com
Advertenties geblokkeerd op: Advertenties niet geblokkeerd op:
example.com
example.com/pagina
www.example.com
www.example.com/pagina
forums.example.com
forums.example.com/pagina
N.v.t.

Ingevoerde URL: forums.example.com
Advertenties geblokkeerd op: Advertenties niet geblokkeerd op:
forums.example.com
forums.example.com/pagina
example.com
example.com/pagina
www.example.com
www.example.com/pagina