Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Ta emot betalningar via check

Beroende på var du befinner dig kan du eventuellt ta emot dina AdSense-betalningar via check. Läs mer om hur vi skickar checkar och hur du löser in checkar nedan.
Var kan jag lösa in min check?
Leveransalternativ
Sista datum för inlösen av check

Var kan jag lösa in min check?

Eftersom olika banker har olika regler, kan vi inte ange om en viss bank kan ta emot dina AdSense-checkar. Alla checkbetalningar utfärdas av Citibank. Om du får checkar utställda i amerikanska dollar (USD), måste du höra med banken om de har samarbete med Citibank. Ett sådant samarbete krävs för att våra checkar ska kunna handläggas, eftersom de är utställda i amerikanska dollar. Kom ihåg att AdSense-checkar bara kan sättas in, inte lösas ut.

Tänk också på att det tar olika lång tid för olika banker att lösa in checkar. Kontakta banken om du vill ha mer information.

Leveransalternativ

Alla checkar skickas med B-post. Utgivarna får normalt sina checkar cirka två till fyra veckor efter att de har skickats. Det kan emellertid ta längre tid beroende på den lokala posthanteringen.

Betalningar med standardleverans som skickas till länderna nedan, hanteras av lokala budfirmor. Ingen avgift tillkommer för leverans av betalningar på detta sätt, och vi räknar med att betalningen kommer fram 10–30 dagar efter datumet på checken.

• Argentina
  • Bolivia
  • Chile
  • Colombia
  • Ecuador
  • Mexiko
  • Paraguay
  • Uruguay
  • Venezuela

AdSense-utgivare i vissa länder (se ovan) får betalningar med standardleverans via den lokala budfirman Ocasa utan extra avgift. Ocasa-checkbetalningar kan inte spåras via spårningsnummer.

Observera att leveransadressen för checken måste vara i samma land som adressen i betalningsinställningarna. Checkar kan inte skickas mellan olika länder.

Sista datum för inlösen av check

Om du inte har fått din check efter 60 dagar, kan du få en ny check utfärdad direkt från ditt AdSense-konto. Gå till sidan Transaktioner, där du kan se det ursprungliga betalningsdatumet och aktuell status. Om checken inte har lösts in efter 60 dagar, visas länken Återutfärda betalning bredvid checkens status på sidan Transaktioner. Klicka på Återutfärda betalning. Kort därefter visas en ny rad med information om att checken har stoppats och att ett nytt utfärdande pågår.

Du kan bara återutfärda en check från ditt konto om det har gått mer än 60 dagar sedan den utfärdades.

Om du inte sätter in checken inom tolv månader efter att den utfärdades, återkrediteras intäkterna till ditt konto och dina betalningar hålls inne.

När dina betalningar hålls inne för granskning öppnar du sidan Betalningsinställningar och uppdaterar leveransadressen. Oavsett om du ändrar leveransadressen eller inte, måste du alltid klicka på Återaktivera i checkbetalningswidgeten (eller välja en ny betalningsmetod). När du har redigerat och/eller återaktiverat betalningsmetoden tas betalningsspärren bort.