Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Intäktsgenerering och annonser

Webbplatsoptimering: bästa sättet att öka trafiken

Webbplatsoptimering för att öka trafiken delas oftast in i två delar:

1. Förvärv av ny trafik
  2. Förbättringar av webbplatsen, till exempel optimering av annonsplacering, navigering och/eller innehåll på webbplatsen.

Det finns risker att tänka på med båda. Det är viktigt för dig att vara noggrann med optimeringsspecialisten eller byrån som du väljer att arbeta med och att alltid kontrollera dina optimeringar innan du placerar annonser på din webbplats.

1. Förvärv av ny trafik

Om du misstänker att det förekommer ogiltig aktivitet på din webbplats är det bästa du kan göra att ta bort annonserna på din sida medan du undersöker problemet. Sätt tillbaka annonserna på sidan när du är säker på att källan till ogiltiga klick inte längre finns kvar.

Innan du bestämmer dig för att arbeta med någon webbplatsoptimerare rekommenderar vi följande:

• Det är bäst att be om rekommendationer från webbansvariga som du själv känner och litar på eller att leta efter välkända optimerare med bra rykte på nätet. Om möjligt läser du vad andra har skrivit om dem på internetforum innan du inleder ett samarbete med dem.
  • Om du väljer att anlita en optimerare baserat på deras rykte på nätet ska du be om exempel på webbplatser som de har optimerat. Webbplatserna bör vara så lika din som möjligt baserat på din innehållsvertikal, demografi, antal besök per månad osv.

Bra metoder för att samarbeta med en webbplatsoptimerare

Optimeraren ska berätta för dig om alla källor och metoder som används för att driva trafik till din webbplats. Den farligaste är en tvivelaktig trafikkälla som genererar ogiltiga klick på dina annonser, vilket kan leda till att ditt konto inaktiveras. Kom ihåg att det är ditt ansvar att övervaka och utvärdera trafiken.

Misstänkt trafik kan bryta mot olika programpolicyer för AdSense under Trafikkällor, till exempel:

• Användning av automatiska robotar som efterliknar användarbeteende
  • Inköp av orelaterad trafik från okända nätverk
  • Deltagande i betala-för-klick-program
  • Ta emot trafik från oönskad e-post eller oönskade program.

Om du väljer att använda nya metoder till att öka trafiken till din webbplats rekommenderar vi att du använder kanaler så att du kan separera den nya trafikkällan och övervaka trafikens prestanda. Du kan också isolera och övervaka olika betalda trafikkällor genom att använda Google Analytics. När du har kanaler och Analytics inställda kan du köra rapporter för att utvärdera trafikens prestanda. Om du ser att trafiken är ovanlig, ogiltig eller lågpresterande, sluta omedelbart köpa trafiken och ta bort annonskoden från påverkade webbplatser. Detta minskar risken för att du bryter mot AdSense programpolicy.

Bra metoder för marknadsföring av din webbplats

Marknadsför inte din webbplats (och låt inte någon annan göra det) med tekniker som bryter mot våra policyer:

• skräppost
  • skräpkommentarer
  • skapande av falska profiler på forum
  • länkar på länkfarmar och ”privata bloggnätverk”, länkutbyten och spam på sociala nätverk.

Följ de här reglerna när du använder onlineannonsering för att marknadsföra din webbplats:

• Om du använder Google Ads måste Google Ads riktlinjer för kvalitet målsidekvalitet följas.
  • Själva annonsen får inte vara vilseledande. Om min webbplats till exempel handlar om stekpannor, och AdSense-annonser på min webbplats visar stekpannor till försäljning, skulle det vara missvisande att tweeta en länk till min sida med texten Fantastiska erbjudanden på stekpannor. Detta är vilseledande och ett sätt att uppmuntra användare att klicka på annonser, eftersom innehållet på min webbplats inte nämner erbjudanden om eller försäljning av stekpannor så att besökare drivs till annonserna på sidan.

Tillbaka till början

2. Förbättringar av webbplatsen

Optimerare bör vara medvetna om programpolicyerna för AdSense och policyerna för skräppost för Googles webbsökning och optimera webbplatsen utan att bryta mot några policyer eller riktlinjer för kvalitet. Om någon av följande optimeringar utförs kan ditt konto riskera att bli inaktiverat.

Google-annonser, sökrutor och sökresultat får inte

• integreras i programvara (gäller inte AdMob), inräknat verktygsfält
  • visas i popup-fönster eller popunder-fönster
  • placeras i e-post, e-postprogram eller chattprogram
  • skymmas av komponenter på en sida
  • placeras på webbsidor som inte är innehållsbaserade (Detta gäller inte för AdSense for Search eller AdSense for Search för mobiler.)
  • placeras på sidor vars specifika syfte är att visa annonser
  • placeras på sidor vars innehåll eller webbadress kan få användare att tro att det är relaterat till Google på grund av felaktig användning av logotyper, varumärken eller andra märkesfunktioner
  • placeras på, inuti eller tillsammans med andra produkter eller tjänster från Google på ett sätt som strider mot policyn för den produkten eller tjänsten.
Den här artikeln har skapats av erfarna AdSense-användare (AdSense-medverkande användare) med feedback från Google AdSense-teamet.

Tillbaka till början