Klikken en vertoningen

Siteoptimalisatie: Praktische tips voor meer verkeer

Site-optimalisatie om meer verkeer te genereren valt gewoonlijk uiteen in twee delen:

1. Nieuwe verkeersacquisities
  2. Websiteverbeteringen zoals optimalisatie van advertentieplaatsingen, navigatie en/of inhoud op uw website.

Aan beide zijn risico's verbonden. Kies uw optimalisatiespecialist of -bureau met zorg en verifieer de optimalisaties voordat u advertenties op uw site plaatst.

1. Nieuwe verkeersacquisities

Als u vermoedt dat er ongeldige activiteiten op uw site plaatsvinden, kunt u het beste de advertenties van uw pagina verwijderen voordat u de zaak onderzoekt. Plaats de advertenties weer op de pagina wanneer u zeker weet dat de oorzaak van de ongeldige klikken is weggenomen.

Voordat u besluit om met een websiteoptimaliseerder te werken, raden we u het volgende aan:

• 1) Het beste kunt u webmasters die u persoonlijk kent en vertrouwt, vragen wie zij aanbevelen. Ook kunt u zelf op zoek gaan naar bekende optimaliseerders met een goede internetreputatie. Lees, indien mogelijk, eerst wat anderen op forums over hen hebben geschreven alvorens met hen te gaan werken.
  • Besluit u om, op basis van zijn internetreputatie, met een optimaliseerder samen te werken, vraag dan voorbeelden van sites die hij heeft geoptimaliseerd. De sites moeten zo veel mogelijk lijken op die van u qua branche-inhoud, demografie, aantal bezoeken/maand, enz.

Praktische tips voor samenwerking met een websiteoptimaliseerder

Optimaliseerders moeten u op de hoogte houden van alle bronnen en middelen om verkeer naar uw website te genereren. Het gevaarlijkst is een verdachte verkeersbron die ongeldige klikken op uw advertenties genereert. Dit kan leiden tot uitschakeling van uw account. Denk eraan dat het uw verantwoordelijkheid is het verkeer in de gaten te houden en te beoordelen.

Verdacht verkeer kan in strijd zijn met diverse AdSense-programmabeleidsregels in verkeersbronnen zoals:

• -Gebruik van geautomatiseerde bots die het gebruikersgedrag nabootsen
  • -Aanschaf van niet-gerelateerd verkeer van onbekende netwerken
  • -Deelname aan betaalde klikprogramma's
  • -Ontvangst van verkeer van ongewenste e-mail- of softwaretoepassingen

Als u besluit nieuwe methoden te gebruiken om verkeer naar uw site te genereren, raden we u aan kanalen te gebruiken. Zo kunt u de nieuwe verkeersbron isoleren en de verkeersprestaties in de gaten houden. U kunt ook verschillende betaalde verkeersbronnen isoleren en in de gaten houden met behulp van Google Analytics. Als u kanalen gebruikt en Google Analytics heeft ingesteld, kunt u rapporten uitvoeren waarmee u de verkeersprestaties kunt beoordelen. Als het verkeer volgens u ongewoon, ongeldig of traag is, stop dan meteen met het genereren van verkeer en verwijder de advertentiecode van beïnvloede pagina´s. Hiermee verkleint u de kans dat u het AdSense-programmabeleid schendt.

Praktische tips voor het promoten van uw website

Maak geen reclame (of laat niemand reclame maken) voor uw site met behulp van technieken die ons beleid schenden:

• spamberichten
  • reactiespam
  • -aanmaak van valse forumprofielen
  • -plaatsing van links op "link farms" en in "privé-blognetwerken", linkuitwisseling en spammen via sociale netwerken

Voldoe aan de volgende regels wanneer u via online advertenties uw website promoot:

• Bij gebruik van Google Ads moet worden voldaan aan de kwaliteitsrichtlijnen voor Google Ads-bestemmingspagina's.
  • De advertentie zelf mag niet misleidend zijn. Als ik bijvoorbeeld een site heb die over braadpannen gaat en via de AdSense-advertenties braadpannen voor spotprijzen worden aangeboden, zou het misleidend zijn om een link naar mijn site te tweeten met de tekst 'Braadpannen voor een spotprijs'. Dit is misleidend omdat gebruikers worden aangemoedigd op de advertenties te klikken terwijl op mijn site geen braadpannen voor een spotprijs worden aangeboden.

Terug naar boven

2. - Websiteverbeteringen -

Optimaliseerders moeten rekening houden met het AdSense-programmabeleid en de richtlijnen voor webmasters van Google en uw site optimaliseren zonder daarbij de beleids- of kwaliteitsrichtlijnen te schenden. Uw account loopt het risico te worden uitgeschakeld als een van de volgende optimalisaties wordt uitgevoerd:

Het volgende is niet toegestaan met betrekking tot advertenties, zoekvakken en zoekresultaten van Google:

• Integreren in softwareapplicaties (met uitzondering van AdMob), inclusief werkbalken.
  • Weergeven in pop-ups of pop-unders.
  • Plaatsen in e-mails, e-mailprogramma's of chatprogramma's.
  • Overlappen of verbergen door elementen op een pagina.
  • Plaatsen op een pagina zonder inhoud. (Dit geldt niet voor AdSense voor zoeken of AdSense voor mobiel zoeken.)
  • Plaatsen op pagina's die speciaal zijn gepubliceerd voor de weergave van advertenties.
  • Plaatsen op pagina's waarvan de inhoud of URL gebruikers kan laten denken dat de pagina's horen bij Google door misbruik van logo's, handelsmerken of andere merkaanduidingen.
  • Plaatsen op, in of naast andere Google-producten of -services op een manier die het beleid van dat product of die service schendt.
Dit artikel is samengesteld door ervaren AdSense-gebruikers (beste bijdragers in het AdSense-forum) met hulp van het Google AdSense-team.

Terug naar boven