Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Endre navn og adresse i betalingsprofilen

I henhold til vilkårene for AdSense eller vilkårene for bruk av AdSense for YouTube, alt etter hva som er aktuelt, er det ikke tillatt å overføre kontoeierskap, men du kan oppdatere navnet og adressen i betalingsprofilen din for å korrigere feilstavelser eller gjøre justeringer i forbindelse med blant annet ekteskap, dødsfall eller bedriftsfusjoner.

Før du begynner

Slik endrer du navnet og adressen i betalingsprofilen

1. Logg på AdSense- eller AdSense for YouTube-kontoen din.
  2. Klikk på Betalinger og deretter på Betalingsopplysninger.
  3. Hvis du har separate betalingskontoer for AdSense og YouTube, må du sørge for å velge riktig betalingskonto.
  4. Klikk på Administrer innstillinger.
  5. Klikk på Skriv ny ved siden av «Navn og adresse» i «Betalingsprofil»-delen.
  6. Skriv inn ønsket navn på betalingsprofilen.
    Tips: I bedriftskontoer bør bedriftsnavnet føres opp på den første linjen og navnet på bedriftens kontaktperson på den andre linjen.
  7. Oppdater utbetalingsadressen i adressefeltene.
  8. Klikk på Lagre.

Endringer som gjøres før den 20. i måneden, trer vanligvis i kraft for betalingssyklusen den gjeldende måneden, mens endringer som gjøres etter den 20. i måneden, ikke trer i kraft før neste måneds betalingssyklus.

Endre landet du betaler fra

I AdSense er det dessverre ikke mulig å endre hvilket land du har utbetalingsadresse i. Hvis du har flyttet til et nytt land eller område, må du avslutte den nåværende AdSense-kontoen din og opprette en ny AdSense-konto.

Send inn avgiftsinformasjonen din på nytt

Navnet på skatteskjemaet kopieres automatisk fra navnet i betalingsprofilen din. Når du oppdaterer navnet på betalingsprofilen, må du også sende inn skatteinformasjonen din på nytt. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Slik sender du inn skatteinformasjonen din på nytt til Google.

For publisister fra USA blir W9-navnefeltet forhåndsutfylt med navnet i betalingsprofilen din.

For bedrifter i USA som regnes som utelukkede enheter (disregarded entities): Når du fyller ut W9-skatteskjemaet, må den første navnelinjen være navnet på personen eller enheten som sender inn selvangivelse for bedriften. Finn ut hvordan du kan sende inn avgiftsinformasjon for utelukkede enheter.

Endre navnet i betalingsprofilen din etter at du har fullført identitetsbekreftelsen ​

Når du har bekreftet identiteten din, kan du ikke endre navnet i betalingsprofilen. Hvis du har en gyldig grunn til å endre navnet, kan du kontakte oss.

Linker til relatert innhold