Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Inkomsten genereren en advertenties

Uw verkeer segmenteren

U kunt kanalen en Analytics gebruiken om inzicht te krijgen in uw verkeer en om ongeldig verkeer te voorkomen. #ongeldigverkeer #verkeersbronnen

Wanneer u verkeer segmenteert, stelt u uw advertentieblokken en aangepaste kanalen in, zodat u duidelijk uw verschillende verkeersbronnen kunt bekijken. Hieronder worden de stappen beschreven die u moet volgen om via segmentering meer inzicht in uw verkeer te krijgen. Een goed inzicht in het verkeer is zowel voor nieuwe gebruikers van AdSense als voor bestaande uitgevers van groot belang. Als u aan de slag wilt gaan, heeft u een analysetool nodig (zoals Google Analytics) en voldoende kennis van de mogelijkheden van kanalen in uw AdSense-account. Met gedetailleerde verkeerssegmentering kunt u op elk gewenst moment zien wat uw verkeersbronnen zijn en hoe ze ten opzichte van elkaar presteren. Er zijn 2 grote voordelen verbonden aan deze aanvullende gegevens over uw AdSense-account:

• Meer inzicht in uw verkeersbronnen en uw gebruikers
    • U krijgt inzicht in welke verkeersbronnen de beste advertentieprestaties leveren voor uw site.
    • Met deze gegevens kunt u vaststellen hoe gebruikers uw site bereiken en of u uw verkeersbronnen kunt optimaliseren.
  • Voorkomen van ongeldig verkeer
    • U kunt proactief bijhouden hoe uw verkeersbronnen presteren, zodat u goed onderbouwde beslissingen kunt nemen en niet meer met bronnen hoeft te werken die slecht verkeer lijken door te sturen.
    • U kunt afwijkingen in de gegevens vaststellen om na te gaan hoe verschillende bronnen presteren en wat u moet doen om ervoor te zorgen dat u blijft voldoen aan het programmabeleid van AdSense.

We raden u aan in 2 stappen te segmenteren. U moet een analysehulpprogramma, aangepaste kanalen en URL-kanalen gebruiken. In stap 1 markeert u een deel van het verkeer dat u wilt beoordelen, en in stap 2 bekijkt u de gegevens achter het verkeer. Het is belangrijk dat u beide stappen uitvoert, zodat u zeker weet dat u een volledig beeld heeft van uw verkeersbronnen en siteprestaties.

Stap 1: Gebruik kanalen om een deel van het verkeer te markeren dat u wilt beoordelen

In uw AdSense-account kunt u 2 typen kanalen gebruiken:

• Gebruik aangepaste kanalen voor specifieke advertentieblokken. Met aangepaste kanalen kunt u zien hoe een bepaalde groep advertentieblokken presteert ten opzichte van een andere groep advertentieblokken. In tegenstelling tot de geïntegreerde rapporten (advertentieblokken, advertentieformaten, enzovoort), kunt u deze groepen zelf maken. Als u advertentieblokken bijhoudt met unieke kanalen, kunt u snel zien of er een bepaald advertentieblok is waar u aandacht aan moet besteden.

Hier volgen enkele voorbeelden van uitsplitsingen voor aangepaste kanalen:
    • Advertentieplaatsing
      • Boven de vouw
      • Onder de vouw
      • Tussen de content
      • Rechts van de content
    • Advertentieformaat
    • Verwijzingsbronnen voor verkeer (zie stap 2 hieronder voor instructies voor de juiste instelling)
      • Google Zoeken
      • Social media-netwerken
      • Andere zoekmachines
    • Gedeelte van site
      • Homepage
      • Blog
      • Forums
  • Plaats verschillende delen van uw AdSense-verkeer in een URL-kanaal. Gebruik URL-kanalen om te segmenteren hoe uw advertenties presteren op verschillende delen van uw sites.

Stap 2: Gebruik Analytics om gegevens over uw verkeer te bekijken

Analyse van uw site is een zeer belangrijk onderdeel van het beheren van uw site. Met Google Analytics kunt u bijvoorbeeld dieper ingaan op de specifieke verkeersbronnen van uw site. Als onderdeel van de instelling van uw account zorgt u ervoor dat u deze verkeersbronnen uitsplitst, zodat u er rapportages op kunt uitvoeren. Het is vooral belangrijk om uw verkeer te segmenteren wanneer u een nieuwe verkeersbron toevoegt, zodat u kunt bijhouden hoe deze nieuwe bron presteert. U kunt zelfs een aantal A/B-tests uitvoeren met bronnen op verschillende pagina's.

• Maak aangepaste URL's zodat u deze kunt segmenteren in de verschillende bronnen. Gebruik de URL-maker om specifieke URL's te maken voor elk van uw campagnes. U kunt bijvoorbeeld unieke URL's maken voor uw nieuwsbrief, berichten op social media, enzovoort.
  • In plaats van uw hoofd-URL (bijvoorbeeld example.com) in uw nieuwsbrief te plaatsen, gebruikt u de aangepaste URL die voor die specifieke bron is gemaakt. Zo kunt u veel beter rapportages uitvoeren voor deze specifieke campagnes. Daarna kunt u uw analysegegevens vergelijken met uw AdSense-gegevens van URL-kanalen voor deze unieke campagne-URL's om te zien hoe de respectievelijke bronnen presteren.

Als u geavanceerde segmenten gebruikt in Google Analytics, kunt u ook de typen gebruikers bekijken die uw site bezoeken en zien hoe ze de prestaties van uw AdSense-advertentie beïnvloeden door uw AdSense-account aan Analytics te koppelen. Als u ontdekt dat een van uw verkeersbronnen veel verkeer naar u doorstuurt dat niet afkomstig is van de door u gewenste doelgroep, kunt u de noodzakelijke wijzigingen aanbrengen.

Waar u op moet letten en welke acties u moet ondernemen

Waar moet u op letten nu u uw gesegmenteerde verkeer kunt bekijken?

• Abnormale pieken in
    • Vertoningen
    • Klikken
    • CTR
    • Bezochte pagina's
  • Uitschieters in vergelijking met andere aspecten in uw rapportage

Er zijn verschillende acties die u kunt uitvoeren wanneer u dergelijk onverwacht gedrag ziet:

• Analyseer uw verkeersbron om inzicht te krijgen in waar de gebruikers vandaan komen.
  • Staak het gebruik van verkeersbronnen die geen gebruikers verwijzen die overeenkomen met uw doelgroep.
  • Rapporteer zelf uw bevindingen aan ons team.

Met deze gegevens kunt u niet alleen onverwacht gedrag opsporen, maar ook uw siteprestaties optimaliseren. Als u merkt dat een bepaalde verkeersbron consistent beter presteert dan andere bronnen, wilt u hier mogelijk meer tijd of geld aan besteden en nog meer verkeer uit die bron genereren.