Kaupallistaminen ja mainokset

Liikenteen segmentointi

Käyttämällä kanavia ja analytiikkaa voit tutkia sivustosi liikennettä ja estää kelpaamattoman liikenteen. #kelpaamaton_liikenne #liikenteen_lähteet

Liikenteen segmentointi tarkoittaa mainosyksiköiden ja omien kanavien järjestämistä niin, että saat selkeää tietoa sivustosi eri liikenteen lähteistä. Seuraavien vaiheiden avulla opit ymmärtämään liikennettäsi segmentoinnin kautta. Näistä vinkeistä on hyötyä sekä uusille AdSense-käyttäjille että kokeneille julkaisijoille. Päästäksesi alkuun tarvitset analytiikkatyökalun (esim. Google Analytics) sekä hyvän käsityksen siitä, miten kanavia voi AdSense-tilillä hyödyntää. Tarkan liikenteen segmentoinnin ansiosta näet aina halutessasi, mistä liikenne on peräisin ja kuinka tehokkaita lähteet ovat toisiinsa verrattuina. Tämä AdSense-tiliäsi koskeva lisädata hyödyttää sinua kahdella tavalla:

• Ymmärrät liikenteen lähteitä ja käyttäjiäsi entistä paremmin
    • Näet, mitkä liikenteen lähteet tuottavat sivustollasi parhaita mainontatuloksia.
    • Datan avulla voit päätellä, miten kävijät sivustollesi päätyvät ja voitko ehkäpä optimoida liikenteen lähteitä.
  • Voit estää kelpaamattoman liikenteen.
    • Voit seurata liikenteen lähteiden tuloksia ennakoivasti ja lopettaa sellaisten lähteiden käytön, jotka tuottavat kelpaamatonta liikennettä.
    • Tunnistamalla datasta poikkeamia voit ymmärtää, miten eri lähteet toimivat, ja mitä sinun on tehtävä varmistaaksesi, että sivusto on AdSense-ohjelmakäytäntöjen mukainen.

Suosittelemme kaksivaiheista lähestymistapaa. Tarvitset käyttöösi analyysityökalun, muokattuja kanavia ja URL-kanavia. Ensimmäisessä vaiheessa valitaan tarkistettavan liikenteen osa ja toisessa vaiheessa tutkitaan liikenteen taustalla olevia tietoja. Molemmat vaiheet ovat tärkeitä, jotta saat kattavan kuvan liikenteen lähteistä ja sivuston tuloksista.

Vaihe 1: Rajaa liikenne kanavien avulla

Voit käyttää AdSense-tilillä kahta kanavatyyppiä:

• Käytä mainosyksiköiden kanssa omia kanavia. Niiden avulla näet, miten tietty mainosyksikköryhmä toimii muihin verrattuna. Toisin kuin sisäänrakennetut raportit (mainosyksiköt, mainoskoot jne.), voit luoda nämä ryhmittelyt itse. Kun seuraat mainosyksiköitä omien kanavien avulla, erotat nopeasti, vaatiiko jokin niistä huomiota.

Tässä esimerkkejä omien kanavien jaotteluista:
    • Mainoksen sijoittelu
      • Sivun yläosa
      • Sivun alaosa
      • sisältöön upotettuna
      • sisällön oikealla puolella.
    • Mainoskoko
    • Liikenteen viittauslähteet (katso käyttöönotto-ohjeet vaiheesta 2)
      • Google Haku
      • Someverkostot
      • Muut hakukoneet
    • Sivuston osa
      • Etusivu
      • Blogi
      • Keskusteluryhmät
  • Sijoita AdSense-liikenteesi eri osia URL-kanavaan. Seuraa URL-kanavien avulla, miten mainokset toimivat sivustosi eri osissa.

Vaihe 2: Tutki dataa analytiikkatyökalun avulla

Analytiikan käyttö on tärkeää sivuston toiminnan kannalta. Esimerkiksi Google Analyticsin avulla voit perehtyä tarkemmin sivustosi liikenteen lähteisiin. Muista valita liikenteen lähteiden erittely tilin asetuksissa, jotta voit laatia raportteja. Liikenteen segmentointi on erityisen tärkeää silloin, kun lisäät uuden liikenteen lähteen. Näin voit seurata sen toimintaa ja tehdä halutessasi A/B-testejä eri sivujen lähteille.

• Luo omia URL-osoitteita, jotta voit segmentoida liikenteen eri lähteiden mukaan. Käytä URL-osoitteen rakennustyökalua ja luo eri kampanjoillesi omat URL-osoitteet. Voit luoda omat osoitteet esimerkiksi uutiskirjeelle ja somepostauksille.
  • Sen sijaan, että sijoittaisit uutiskirjeeseen pääasiallisen URL-osoitteesi (esim. example.com), käytä juuri kyseiselle lähteelle luotua omaa URL-osoitetta. Tämä tehostaa näiden kampanjoiden raportointia. Sitten voit verrata toisiinsa analytiikkadataa ja AdSense-dataa, joka on peräisin kampanjoiden URL-osoitteisiin liittyvistä URL-kanavista. Näin näet, miten eri lähteet toimivat.

Käyttämällä Google Analyticsissa tarkennettuja segmenttejä ja linkittämällä AdSense-tilisi Analyticsiin voit nähdä, minkätyyppisiä kävijöitä sivustollesi tulee ja miten he vaikuttavat AdSense-mainonnan tuloksiin. Jos jostakin liikenteen lähteestä tulee paljon sellaisia kävijöitä, jotka eivät vastaa toiveitasi, voit tehdä datan perusteella tarvittavat muutokset.

Etsittävät tiedot ja tehtävät

Segmentoidusta liikenteestä kannattaa etsiä seuraavanlaisia asioita:

• Poikkeavat piikit
    • impressioissa
    • klikkauksissa
    • klikkausprosentissa
    • sivukäynneissä
  • Poikkeamat raportoinnissa

Jos havaitset jonkin edellisistä odottamattomista ilmiöistä, voit toimia seuraavasti:

• Selvitä liikenteesi lähteeltä, mistä sen käyttäjät tulevat.
  • Lopeta sellaisten liikenteen lähteiden käyttö, joista ei tule kohdeyleisöösi sopivia kävijöitä.
  • Ilmoita meille havainnoistasi.

Epätavallisten ilmiöiden havaitsemisen lisäksi näistä tiedoista on apua sivuston tehokkuuden optimoinnissa. Jos huomaat tietyn liikenteen lähteen toimivan koko ajan muita lähteitä tehokkaammin, siihen kannattaa ehkä investoida enemmän aikaa tai rahaa liikenteen kasvattamiseksi entisestään.