Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Varumärkesintegritet

Tillåta och blockera Google-certifierade annonsnätverk

Som standard visas annonser från certifierade Google-annonsnätverk på dina webbsidor. På sidan Annonsnätverk kan du ange inställningar för att blockera annonser från befintliga annonsnätverk eller från alla framtida annonsnätverk.

Obs! När nätverken har blockerats kan de inte köpa ditt annonsutrymme, men utrymmet visas fortfarande i deras inriktningsverktyg. Om en köpare försöker inrikta annonser från det blockerade nätverket på ditt annonsutrymme kommer annonserna inte att visas.

Att tänka på innan du blockerar annonsnätverk

Innan du blockerar ett annonsnätverk som har certifierats av Google bör du tänka på följande:

Annonsauktioner

Annonsauktionsprocessen och intäktsdelningen är samma för Google Ads-programmet som för Google-certifierade annonsnätverk. Vårt system visar alltid de mest lönsamma annonserna, oavsett om de kommer från Google Ads eller ett annonsnätverk. Om du blockerar ett annonsnätverk kan det påverka din inkomst negativt eftersom det blockerade nätverket inte ingår i auktionen på din webbplats. Därför ökar inte de potentiella intäkterna för din annonsplats.

Intäkt per tusen exponeringar (RPM)

RPM avser de uppskattade intäkter du skulle få per 1 000 exponeringar. Vi rekommenderar inte att du blockerar annonsnätverk baserat på RPM. Anta följande exempel:

Annonsnätverk Exponeringar RPM
Nätverk A 10 000 10 kronor
Nätverk B 14 30 kr
Nätverk C 1000 5 kr

Nätverk B har högst RPM och verkar ge bättre resultat än de andra nätverken. Värdena baseras dock bara på 14 exponeringar och innebär inte att du kan förvänta dig samma intäkter från de nästa 1 000 eller 100 000 exponeringarna. Exponeringarnas värde varierar betydligt, så RPM för ett lågt antal exponeringar kan vara missledande.

Nätverk C har lägst RPM. Om du blockerar Nätverk C på grund av dess låga RPM kan dock ha en negativ effekt på intäkterna. Nätverk C har ett lägre RPM eftersom det vinner auktionerna för mindre värdefulla exponeringar. Vårt system försöker alltid maximera värdet för varje exponering i en auktion. Om du blockerar Nätverk C kanske ett annat nätverk med ett lägre bud vinner auktionen.

Tillåta och blockera annonsnätverk

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Varumärkesintegritet.
  3. Klicka på produkten. Klicka till exempel på Innehåll för AdSense for Content-annonser.
  4. Klicka på Blockeringskontroller.
  5. Klicka på Hantera annonsnätverk.
  6. Slå på Tillåt automatiskt nya Google-certifierade annonsnätverk om du automatiskt vill tillåta annonser från annonsnätverk som Google kan komma att certifiera i framtiden.
  7. Använd kontrollen bredvid annonsnätverkets namn om du vill tillåta eller blockera ett befintligt Google-certifierat annonsnätverk.
    Tips! Använd sökrutan för att hitta specifika annonsnätverk.

Ändringarna får effekt inom cirka en timme.

Testa dina kunskaper

Gå igenom vad du har lärt dig. Kan du svara på följande frågor?

Fråga 1: Vad kan du göra med annonsblockering?

Du kan blockera annonser från befintliga annonsnätverk eller från alla framtida annonsnätverk.

Fråga 2: Vad händer när du blockerar ett nätverk?

När nätverken har blockerats kan de inte köpa ditt annonsutrymme, men utrymmet visas fortfarande i deras inriktningsverktyg. Om en köpare försöker inrikta annonser från det blockerade nätverket på ditt annonsutrymme kommer annonserna inte att visas.

Fråga 3: Kan det påverka intäkterna negativt om jag blockerar ett nätverk?

Ja. Om du blockerar ett annonsnätverk kan det påverka din inkomst negativt eftersom det blockerade nätverket inte ingår i auktionen på din webbplats. Därför ökar inte de potentiella intäkterna för din annonsplats.