Tillåt och blockera annonser

Tillåta och blockera Google-certifierade annonsnätverk

Som standard visas annonser från certifierade Google-annonsnätverk på dina webbsidor. På fliken Annonsnätverk kan du ange inställningar för att blockera annonser från befintliga annonsnätverk eller från alla framtida annonsnätverk.

Obs! När nätverken har blockerats kan de inte köpa ditt annonsutrymme, men utrymmet visas fortfarande i deras inriktningsverktyg. Om en köpare försöker inrikta annonser från det blockerade nätverket på ditt annonsutrymme kommer annonserna inte att visas.

Så här tillåter eller blockerar du annonsnätverk:

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Blockeringskontroller.
  3. Klicka på produkten. Klicka till exempel på Innehåll för AdSense for Content.
  4. Klicka på Hantera annonsnätverk.
  5. Så här tillåter eller blockerar du nya Google-certifierade annonsnätverk:
    • Klicka på kontrollen högst upp på sidan och ange om du automatiskt vill tillåta eller blockera annonser från annonsnätverk som certifieras av Google i framtiden. Detta inbegriper enbart annonsnätverk som Google kan komma att certifiera i framtiden, inte annonsnätverk som redan är certifierade.
  6. Så här tillåter eller blockerar du befintliga Google-certifierade annonsnätverk:
    • Klicka på kontrollen bredvid annonsnätverkets namn för att tillåta eller blockera det.
      Tips! Använd sökrutan för att hitta specifika annonsnätverk.

Ändringarna får effekt inom cirka en timme.