Tillåt och blockera annonser

Blockera allmänna kategorier i AdSense

Om du vill förhindra att annonser från vissa allmänna kategorier och underkategorier visas på din webbplats kan du blockera dem genom att uppdatera inställningarna för Allmänna kategorier i ditt AdSense-konto. När du filtrerar en annonskategori med kategorifiltrering blockeras annonser av alla inriktningstyper och format. Du kan blockera allmänna kategorier på produktnivå eller på webbplatsnivå.

För närvarande stöds bara kategoriblockering på ett begränsat antal språk, oavsett webbplatsens språk.

Du kan blockera annonser från upp till 497 kategorier. Det kan hända att vissa allmänna kategorier överlappar vissa känsliga kategorier.

Blockera på webbplatsnivå

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Blockeringskontroller.
  3. Kontrollera att Innehåll är valt.
  4. Under Innehåll väljer du den domän eller underdomän som blockeringen ska gälla.
    Om din webbplats inte visas kan du lägga till den med hjälp av funktionen för webbplatshantering.
  5. Klicka på Hantera allmänna kategorier.
  6. På sidan Allmänna kategorier finns kontroller för att tillåta eller blockera olika kategorier. Ändringarna sparas automatiskt när du väljer dem.

Blockera på produktnivå

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Blockeringskontroller.
  3. Klicka på produkten. Klicka till exempel på Innehåll för AdSense for Content.
  4. Klicka på Hantera allmänna kategorier.
  5. På sidan Allmänna kategorier finns kontroller för att tillåta eller blockera olika kategorier. Ändringarna sparas automatiskt när du väljer dem.
Den totala procentandelen annonsexponeringar som visas på sidan Allmänna kategorier kan vara större eller mindre än 100 %, eftersom annonser kan klassificeras i flera kategorier eller ingen kategori alls.