Vad är CPM-annonser?

CPM står för kostnad per tusen visningar (cost-per-thousand impressions). Annonsörer som visar CPM-annonser anger sitt önskade pris per 1 000 visade annonser, väljer de annonsplaceringar som deras annonser ska visas på och betalar varje gång deras annons visas.

För publicister innebär detta inkomster på kontot varje gång en CPM-annons visas på din sida. CPM-annonser konkurrerar med annonser med kostnad per klick (eller CPC, cost per klick) i vår annonsauktion, så endast de annonser som ger bäst resultat visas på dina sidor. Annonsörerna måste bjuda en högre CPM än de befintliga CPC-annonserna för att visas.

CPM-annonser kan antingen vara text- eller bildannonser och är alltid placeringsinriktade. CPM-textannonser utökas för att fylla ut hela annonsenheten. Dessa utökade textannonser hittar du på sidan Annonsformat.