Hva er CPM-annonser?

CPM står for pris per tusende visning (CPM, cost-per-thousand-impressions). Annonsører som bruker CPM-annonser, setter sin ønskede pris per 1000 aanonser som vises, velger de bestemte annonseplasseringene der de vil vise annonsene sine og betaler hver gang annonsen deres vises.

For utgivere betyr det inntekter på kontoen hver gang en CPM-annonse vises på siden. CPM-annonser konkurrerer mot annonser med betaling per klikk (eller pris per klikk (CPC, cost per click)) i annonseauksjonen vår, slik at bare annonsene som gir best resultater, vises på sidene. Annonsører må legge inn et bud med en høyere CPM enn eksisterende CPC-annonser for å vises.

CPM-annonser kan være enten tekst- eller bildeannonser, og er alltid plasseringsmålrettede. CPM-tekstannonser vil utvides slik at de opptar hele annonseenheten. Disse utvidede tekstannonsene kan ses på vår side med annonseformater.