Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Varumärkesintegritet

AdSense-guide för att tillåta och blockera annonser på din webbplats

Vidta åtgärder för att säkerställa att de bästa annonserna visas på din webbplats #blockcontrols

För att ge dig större kontroll över vilka annonser som kan visas på din webbplats har AdSense flera olika alternativ för att granska och blockera annonser. Det kan finnas flera anledningar till att du inte vill att vissa annonser ska visas på din webbplats. Det kan handla om innehålls- eller affärsmässiga skäl eller etiska anledningar. Du kanske har en blogg om veganmat och vill inte visa annonser för en grillrestaurang. Du kanske ser en annons som bryter mot Googles policyer och som inte borde finnas där. I den här artikeln beskriver vi hur du väljer rätt blockeringskontroll för ditt behov.

Blockeringsalternativ för utgivare

Obs! Annonsblockering bör användas sparsamt. Den mest konkurrenskraftiga atmosfären i annonsauktionen, med största möjliga annonsutrymme som kan konkurrera för en exponering, skapas om alla annonser visas.

Välja rätt blockeringskontroll

Om du blockerar annonser kan det få negativ effekt på dina intäkter. Därför är det viktigt att du väljer rätt blockeringskontroll. Ta hjälp av listan nedan för att välja den kontroll som passar bäst för ditt behov av annonsblockering. Vi rekommenderar att du börjar med kontrollen som blockerar det minsta antalet annonser.

Blockera enskilda annonser

I Center för annonsgranskning kan du se och åtgärda enskilda annonser som har visats på dina sidor. Läs mer om Center för annonsgranskning.

Rapportera en otillåten annons till Google

Om du hittar en annons som bryter mot våra policyer kan du antingen

Blockera alla annonser som pekar på en viss annonsör

Anta att du kör WidgetUniverse.com och att din största konkurrent kör WidgetGalaxy.com. Eftersom ditt sidinnehåll handlar om widgetar matchas WidgetGalaxy-annonser automatiskt med din webbplats. Du kan undvika att konkurrentens annonser visas på din webbplats genom att lägga till WidgetGalaxy.com på listan över blockerade annonsörers webbadresser. Då behöver du aldrig mer se deras annonser. Läs mer om hur du blockerar annonsörers webbadresser.

Blockera annonser som är relaterade till ett känsligt ämne

Du kan blockera annonser från kategorier som är kopplade till känsliga ämnen, som religion, politik och anspelningar på sex och sexualitet. Du kan blockera känsliga kategorier för annonser på ett begränsat antal språk, oavsett språket på webbplatsen.

Blockera en allmän grupp annonser

Du kan blockera annonser från allmänna kategorier, som kläder, internet, fastighetsmäklare och fordon. Du kan blockera allmänna kategorier för annonser på ett begränsat antal språk, oavsett språket på webbplatsen.

Blockera annonser från tredje parts annonsnätverk

Som standard visas annonser från certifierade Google-annonsnätverk på dina webbsidor. Du kan tillåta och blockera specifika annonsnätverk som tillhör tredje part eller alla framtida annonsnätverk. Läs mer om hur du tillåter och blockerar annonsnätverk.

Blockera vissa typer av annonsformat eller beteenden

Du kan blockera vissa annonsformat och auktionsbeteenden i AdSense, till exempel blockera användarbaserade annonser eller tillåta ytterligare annonsteknikleverantörer i ditt konto. Läs mer om inställningar för annonsvisning.

Välja hur du vill tillämpa blockeringskontroller på dina webbplatser

Om du har flera webbplatser kan du välja att tillämpa en blockeringskontroll på dem allihop. För att få större kontroll kan du tillämpa vissa blockeringskontroller för varje enskild webbplats. Detta kallas blockering på webbplatsnivå.

Med blockering på webbplatsnivå kan du blockera färre annonsexponeringar, eftersom du kan välja olika blockeringsstrategier för varje webbplats som du hanterar. Specifikt kan du anpassa annonsörernas alternativ för blockering av webbadresser samt allmänna och känsliga kategorier för varje webbplats som du hanterar.

Exempel
Du kanske vill blockera en viss kategori annonser så de inte visas på en webbplats för barn som du hanterar, samtidigt som du tillåter att dessa annonser visas på en separat, sportrelaterad webbplats som du också hanterar.

Viktigt att känna till om blockering på webbplatsnivå:

• Gäller endast AdSense for Content.
  • Blockerar bara webbadresser från annonsörer, allmänna kategorier och känsliga kategorier på webbplatsnivå.
  • Blockerar bara annonser på en enda webbplats åt gången. Du kan alltså inte gruppera flera webbplatser tillsammans.

Använd funktionen för webbplatshantering för att göra din webbplats tillgänglig för blockering på webbplatsnivå