Tillåt och blockera annonser

AdSense-guide för att tillåta och blockera annonser på din webbplats

För att ge dig större kontroll över vilka annonserna som kan visas på din webbplats har AdSense flera olika alternativ för att granska och blockera annonser.

Blockeringsalternativ för utgivare

Obs! Annonsblockering bör användas sparsamt. Den mest konkurrenskraftiga atmosfären i annonsauktionen, med största möjliga annonsutrymme som kan konkurrera för en exponering, skapas om alla annonser visas.

Blockeringskontroller

På sidan Blockeringskontroller i ditt konto anger du vilka enskilda annonser eller annonstyper du inte vill ha på dina sidor.

Center för annonsgranskning

I Center för annonsgranskning kan du se och åtgärda enskilda annonser som har visats på dina sidor. Läs mer om Center för annonsgranskning.

Annonsörers webbadresser

Låt oss säga att du kör WidgetUniverse.com och din största konkurrent kör WidgetGalaxy.com. Eftersom ditt sidinnehåll handlar om widgetar matchas WidgetGalaxy-annonser automatiskt till din webbplats. Du kan undvika att konkurrentens annonser visas på din webbplats, genom att lägga till WidgetGalaxy.com i listan med blockerade annonsörers webbadresser. Då behöver du aldrig mer se deras annonser. Läs mer om hur du blockerar annonsörers webbadresser.

Känsliga kategorier

Du kan blockera annonser från kategorier som är kopplade till känsliga ämnen, som religion, politik och anspelningar på sex och sexualitet. Du kan blockera känsliga kategorier för annonser på ett begränsat antal språk, oavsett språket på webbplatsen.

Allmänna kategorier

Du kan blockera annonser från allmänna kategorier som t.ex. kläder, internet, fastighetsmäklare och fordon. Du kan blockera allmänna kategorier för annonser på ett begränsat antal språk, oavsett språket på webbplatsen.

Annonsnätverk

Som standard visas annonser från certifierade Google-annonsnätverk på dina webbsidor. På den här sidan kan du tillåta och blockera specifika annonsnätverk som tillhör tredje part eller alla framtida annonsnätverk. Läs mer om hur du tillåter och blockerar annonsnätverk.

Annonsvisning

Du kan blockera vissa annonsformat och auktionsbeteenden i AdSense, till exempel blockera användarbaserade annonser eller tillåta ytterligare annonsteknikleverantörer i ditt konto. Läs mer om inställningar för annonsvisning.