Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Betalningar

Uppskattade kontra slutförda intäkter

Rapporterna i ditt konto är avsedda att ge dig uppskattningar om den aktuella aktiviteten i kontot. Dessa uppskattade intäkter slutförs dock inte på kontofliken för resultatrapporter förrän i slutet av månaden när vi justerar eventuella ogiltiga klick eller exponeringar. Intäkter från ogiltiga klick eller exponeringar återbetalas till de berörda annonsörerna. Vi ser till att du får betalt för alla slutförda intäkter, vilket omfattar alla giltiga klick och exponeringar. Beloppet för de slutförda intäkterna läggs upp i dina betalningar och på fliken Transaktionshistorik.
Avdrag för ogiltiga åtgärder kan leda till en skillnad mellan uppskattade intäkter och slutförda intäkter. Anledningen till att vi gör så här är att vi vill vara säkra på att våra annonsörer bara betalar för giltig trafik, vilket i sin tur skyddar hela vårt annonseringssystem, som även omfattar dig.

Vi förbehåller oss rätten att justera en utgivares intäkter i de fall då en annonsör som annonserar i utgivarens webbplats underlåter att betala. Det kan ske om annonsörerna använder stulna kreditkort eller ställer in sina betalningar. Google arbetar ständigt för att se till att detta händer så sällan som möjligt, så att vi kan upprätthålla en säker miljö för användare, utgivare och annonsörer.

För att upprätthålla integriteten i vårt system som identifierar ogiltig aktivitet och förhindra att användare kringgår systemet kan vi inte tillhandahålla några detaljer om hur mycket som har justerats per dag eller per webbplats. Vi använder oss av dessa skydd mot ogiltig aktivitet för att bibehålla AdSense-nätverket som en säker och användbar miljö för annonsörer, utgivare och användare.

Men vi har ändå sammanställt några steg som kan hjälpa dig att identifiera och minska ogiltiga åtgärder:

• Använd Google Analytics för att se om det har skett några förändringar i trafikkällor de senaste 90 dagarna. Håll utkik efter kraftiga ökningar i mängden trafik/hämtningar från okända källor.
  • Läs igenom AdSense-policy: En nybörjarguide. Läs igenom policyerna för annonsplacering. Ogiltiga åtgärder är ofta ett resultat av dålig annonsimplementering, vilket eventuellt kan åtgärdas.
  • Rapportera ogiltiga klick på eller exponeringar av dina annonser till våra specialister på annonstrafikkvalitet via detta formulär för ogiltig aktivitet. Lämna så mycket information som möjligt i rapporten. Den information du anger hjälper vårt trafikkvalitetsteam att undersöka ditt konto. Du kanske inte får ett personligt svar från dem, men en anmärkning läggs till i ditt konto som referens.
Om du vill ha mer information om annonstrafikkvalitet kan du besöka vårt Resurscenter för annonstrafikens kvalitet.