Betalningar

Så får du betalt

Undrar du när din AdSense-betalning kommer? Vill du veta om du får dina pengar den här månaden eller nästa? I denna guide kan du läsa mer om vår betalningsprocess.

När får jag betalt med AdSense?

När du får din första betalning

Följ stegen nedan för att konfigurera ditt konto för din första AdSense-betalning.

1. Uppge din skatteinformation (krävs inte på alla platser)

Beroende på var du bor kan det hända att du måste lämna skatteinformation. Läs mer om hur du skickar in skatteinformation till Google.

2. Bekräfta dina personliga uppgifter

Eftersom pinkoder (se nedan) skickas till postadressen i ditt kontot är det viktigt att du kontrollerar att betalningsadressen och betalningsmottagarens namn är korrekta. Om du behöver korrigera någon uppgift kan du följa anvisningarna för att ändra betalningsmottagarens namn eller ändra betalningsadressen.

Verifiera din identitet (krävs inte på alla platser)

Vi kan behöva verifiera din identitet med hjälp av uppgifter som namn, adress och födelsedatum beroende på var du finns. Om du är skyldig att verifiera din adress blir du vanligtvis ombedd att göra detta först efter att du har verifierat din identitet.

Verifiera din adress

När dina intäkter når gränsen för adressverifiering skickar vi en pinkod till betalningsmottagarens adress i ditt AdSense-konto. Du måste ange pinkoden i ditt AdSense-konto innan vi kan skicka utbetalningar till dig. Koden skickas med post och det kan ta upp till tre veckor innan du får den. Mer information om pinkoder finns i Översikt över adressverifiering (pinkod).

3. Välj önskad betalningsmetod

När intäkterna når gränsen för val av betalningsmetod kan du välja en betalningsmetod. Beroende på din betalningsadress kan det finnas flera alternativ att välja mellan, som elektronisk överföring av pengar (EFT), EFT via SEPA (gemensamma eurobetalningsområdet), banköverföring, osv. Läs om hur du anger betalningsmetod.

4. Nå utbetalningsgränsen

Om ditt aktuella saldo har nått utbetalningströskeln i slutet av månaden påbörjas en 21 dagar lång betalningsprocess. Vi gör utbetalningen efter de 21 dagarna. Läs mer om tidsplaner för betalning.

Exempel

Anta till exempel att utbetalningströskeln för ditt konto är 1 000 kronor. Om ditt aktuella saldo når 1 000 kronor i januari och du har slutfört alla steg ovan får du betalt i slutet av februari.

Om ditt aktuella saldo inte har nått utbetalningsgränsen överförs intäkterna till nästa månad och fortsätter att summeras tills gränsen nås.

Du hittar fler svar på frågor om AdSense-betalningar i Vanliga frågor om betalningar.