Maksut

Maksun saamisen vaiheet

Johdatus AdSense-maksuihin

Mietitkö, milloin AdSense-maksusi saapuu? Pohditko, suoritetaanko maksusi tässä vai seuraavassa kuussa? Tässä oppaassa on tietoja maksuprosessista.

Huomaa, että sinun on suoritettava kaikki sinua koskevat vaiheet, ennen kuin voimme lähettää sinulle ensimmäisen AdSense-maksusi.

1. Verotietojen antaminen (ei edellytetä kaikissa sijainneissa)

Sijainnistasi riippuen saatamme pyytää sinulta verotukseen liittyviä tietoja. Lisätietoja on artikkelissa Verotietojen lähettäminen Googlelle.

2. Maksunsaajan nimen ja osoitteen vahvistaminen

Koska PIN-koodit (kuvattu alla) lähetetään tililläsi ilmoitettuun postiosoitteeseen, on tärkeää vahvistaa maksuosoite ja maksunsaajan nimi. Jos tietoja on korjattava, katso ohjeet maksunsaajan nimen vaihtamiseen tai maksuosoitteen vaihtamiseen.

3. Henkilöllisyyden vahvistaminen (ei edellytetä kaikissa sijainneissa)

Sijainnistasi riippuen meidän on joskus vahvistettava henkilöllisyytesi nimen, osoitteen, syntymäpäivän tai jonkin muun tiedon perusteella. Jos sinulta edellytetään henkilöllisyyden vahvistamista, sinua pyydetään vahvistamaan osoitteesi vasta henkilöllisyyden vahvistamisen jälkeen.

4. Osoitteen vahvistaminen

Kun tulosi saavuttavat osoitteen todennusrajan, lähetämme sinulle PIN-koodin AdSense-tililläsi ilmoitettuun maksunsaajan osoitteeseen. Sinun on syötettävä PIN-koodi AdSense-tilillesi, ennen kuin voimme lähettää maksuja. PIN-koodi lähetetään sinulle postitse, ja sen saapuminen kestää 2–3 viikkoa. Lisätietoja PIN-koodeista on artikkelissa Osoitteen vahvistaminen PIN-koodilla.

5. Maksutavan valitseminen

Kun tulosi saavuttavat maksutavan valintarajan, voit valita maksutavan. Maksuosoitteen mukaan käytettävissäsi voi olla useita maksutapoja, kuten elektroninen varojen siirto (EFT), elektroninen varojen siirto yhtenäisellä euromaksualueella (SEPA), pankkisiirto, sekki ja Western Union Quick Cash -palvelu. Lue lisää maksutavan määrittämisestä.

6. Tulokynnyksen saavuttaminen

Jos nykyinen saldosi saavuttaa tulokynnyksen kuukauden loppuun mennessä, alkaa tällöin 21 päivän pituinen maksunkäsittely. Kun käsittelykausi päättyy, lähetämme maksun. Lue lisää maksuaikatauluista.

Esimerkki

Oletetaan esimerkiksi, että tilisi tulokynnys on 70 euroa. Jos nykyinen saldosi saavuttaa 70 euron tulorajan tammikuussa ja olet suorittanut kaikki edellä mainitut vaiheet, lähetämme sinulle maksun helmikuun lopussa.

Jos nykyinen saldosi ei saavuta tulokynnystä, toteutuneet tulosi siirretään seuraavalle kuukaudelle ja saldoa kertyy, kunnes kynnys saavutetaan.

Tulojen seuraaminen

Näet päivittäisen yhteenvedon arvioiduista tuloistasi etusivulla. Jos haluat lisätietoja, voit seurata arvioituja AdSense-tuloja tilisi Tehokkuusraportit-välilehdellä. Lisäksi Maksukuitti-kohdassa on tärkeitä tietoja. Pääset kohtaan Maksutapahtumat-sivulla olevan linkin kautta.

Maksutapahtumat-sivulla näet aikaisemmin lähetettyjen maksujen tilan sekä kuukausittaiset tililaskelmat. Tällä sivulla voit tarkastella tilillesi hyvitettyjä tuloja ja kaikkia oikaisuja erillisinä rivikohteina. Kun maksu on lähetetty, se näkyy Automaattinen maksu -linkkinä. Klikkaamalla linkkiä voit katsoa maksukuitin (ja mahdollisen valuuttakurssin, jota käytetään paikallisena valuuttana suoritettavan maksun laskemiseen).

Jos sinulla on kysyttävää AdSense-maksuista, tutustu maksujen usein kysyttyihin kysymyksiin.