Maksut

AdSense-maksut

Mietitkö, milloin AdSense-maksusi saapuu? Pohditko, suoritetaanko maksusi tässä vai seuraavassa kuussa? Tässä oppaassa on tietoja maksuprosessista.

Maksun saamisen neljä vaihetta

Huomaa, että sinun on suoritettava kaikki alla kuvatut vaiheet, jotta voimme lähettää sinulle ensimmäisen AdSense-maksusi.

1. Verotietojen antaminen (ei edellytetä kaikissa sijainneissa)

Sijaintisi mukaan pyydämme sinulta tarvittaessa veroihin liittyviä tietoja. Lisätietoja on artikkelissa Verotietojen lähettäminen Googlelle.

2. Maksunsaajan nimen ja osoitteen vahvistaminen

Koska PIN-koodit (kuvattu alla) lähetetään tililläsi ilmoitettuun postiosoitteeseen, maksuosoitteen ja maksunsaajan nimen oikeellisuuden vahvistaminen on tärkeää. Jos tietojasi on korjattava, katso ohjeet maksunsaajan nimen vaihtamiseen tai maksuosoitteen vaihtamiseen.

3. Maksutavan valitseminen

Kun tulosi saavuttavat maksutavan valintarajan, voit valita maksutavan. Maksuosoitteen mukaan käytettävissäsi voi olla useita maksutapoja, kuten elektroninen varojen siirto (EFT), elektroninen varojen siirto yhtenäisellä euromaksualueella (SEPA), pankkisiirto, sekki ja Western Union Quick Cash -palvelu. Lue lisätietoja maksutavan määrittämisestä.

4. Henkilöllisyyden vahvistaminen (ei edellytetä kaikissa sijainneissa)

Sijainnistasi riippuen meidän on joskus vahvistettava henkilöllisyytesi tietojen, kuten nimen, osoitteen tai syntymäpäivän perusteella. Jos sinulta edellytetään henkilöllisyyden vahvistamista, sinua pyydetään vahvistamaan osoitteesi vasta henkilöllisyyden vahvistamisen jälkeen.

5. Osoitteen vahvistaminen

Kun tulosi saavuttavat osoitteen vahvistusrajan, lähetämme sinulle PIN-koodin AdSense-tililläsi ilmoitettuun maksunsaajan osoitteeseen. Sinun on syötettävä PIN-koodi AdSense-tilillesi, ennen kuin voimme lähettää maksuja. PIN-koodi lähetetään sinulle postitse, ja sen saapuminen kestää 2–3 viikkoa. Lisätietoja PIN-koodeista on artikkelissa Osoitteen vahvistaminen PIN-koodilla.

6. Tulorajan saavuttaminen

Jos nykyinen saldosi saavuttaa tulorajan kuukauden loppuun mennessä, käynnistyy 21 päivän pituinen maksunkäsittelykausi. Kun käsittelykausi päättyy, lähetämme maksun. Lue lisätietoja maksuaikatauluista.

Oletetaan esimerkiksi, että tilisi tuloraja on 70 euroa. Jos nykyinen saldosi saavuttaa 70 euron tulorajan tammikuussa ja olet suorittanut kaikki edellä mainitut vaiheet, lähetämme sinulle maksun helmikuun lopussa.

Jos nykyinen saldosi ei saavuta tulorajaa, toteutuneet tulosi siirretään seuraavalle kuukaudelle ja saldoa kertyy, kunnes raja saavutetaan.

Alkuun

Tulojen seuraaminen

Näet päivittäisen yhteenvedon arvioiduista tuloistasi etusivulla. Jos haluat lisätietoja, voit seurata arvioituja AdSense-tuloja tilisi Tehokkuusraportit-välilehdellä. Lisäksi Maksukuitti-kohdassa on tärkeitä tietoja. Pääset kohtaan Maksutapahtumat-sivulla olevan linkin kautta.

Maksutapahtumat-sivulla näet aikaisemmin lähetettyjen maksujen tilan sekä kuukausittaiset tililaskelmat. Tällä sivulla voit tarkastella tilillesi hyvitettyjä tuloja ja kaikkia oikaisuja erillisinä rivikohteina. Kun maksu on lähetetty, se näkyy Automaattinen maksu -linkkinä. Voit tarkastella maksukuittia (ja paikallisena valuuttana suoritettavan maksun laskemisessa käytettyä valuuttakurssia, jos käytössä) klikkaamalla linkkiä.

Jos sinulla on kysyttävää AdSense-maksuista, tutustu maksuja koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

Alkuun