Betalinger

Introduksjon til AdSense-betalinger

Lurer du på når AdSense-betalingen din kommer? Prøver du å finne ut om du får betalt denne måneden eller neste måned? I denne veiledningen beskrives betalingsprosessen vår.

Trinnene som sikrer at du får betaling

Merk deg at du må fullføre alle trinnene nedenfor før vi utsteder den første AdSense-betalingen din.

1. Oppgi skatteinformasjonen din (kreves ikke alle steder)

Det kan hende vi må innhente skatterelaterte opplysninger om deg. Dette avhenger av hvor du bor. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Slik sender du inn skatteinformasjonen din til Google.

2. Bekreft navnet og adressen til utbetalingsmottakeren

Ettersom PIN-koder (beskrevet nedenfor) sendes til postadressen du har angitt i kontoen din, er det viktig å kontrollere at utbetalingsadressen og navnet på utbetalingsmottakeren er riktig. Hvis du må korrigere noen av opplysningene, kan du følge denne veiledningen for å endre navnet på utbetalingsmottakeren eller endre utbetalingsadressen din.

3. Velg betalingsmåte

Når inntektene dine når grensen for valg av betalingsmåte, kan du velge betalingsmåten du vil bruke. Avhengig av utbetalingsadressen din kan du ha flere betalingsmåter tilgjengelig. Disse omfatter elektronisk overføring av midler (EFT), EFT via Single Euro Payments Area (SEPA), bankoverføring, sjekk og Western Union Quick Cash. Finn ut hvordan du velger betalingsmåte.

4. Bekreft adressen din

Når inntektene dine har nådd grensen for adressebekreftelse, sender vi en PIN-kode i posten til adressen til utbetalingsmottakeren i AdSense-kontoen din. Du må angi denne PIN-koden i AdSense-kontoen din før vi kan utstede betalinger til deg. PIN-koden din sendes med vanlig post, og det kan ta opptil 2–3 uker før du mottar den. Du finner mer informasjon om PIN-koder under Oversikt over adressebekreftelse (PIN-kode).

5. Nå betalingsgrensen

Hvis saldoen din når betalingsgrensen innen slutten av måneden, startes behandlingsperioden for betaling, som varer i 21 dager. Når behandlingsperioden er over, utsteder vi en betaling til deg. Finn ut mer om tidslinjer for betaling.

Tenk deg for eksempel at betalingsgrensen for kontoen din er 600 kroner. Hvis saldoen din nådde 600 kroner i løpet av januar, og du fullførte alle trinnene ovenfor, ville vi sendt deg en betaling i slutten av februar.

Hvis saldoen din ikke har nådd betalingsgrensen ennå, overføres totalinntektene dine til neste måned, og saldoen akkumuleres til grensen er nådd.

Tilbake til toppen

Sporing av inntektene dine

Du kan se et daglig sammendrag av den beregnede inntekten på Hjem-siden din. Hvis du vil ha mer detaljert informasjon, kan du spore den beregnede AdSense-inntekten din på Resultatrapporter-siden i kontoen din. Du finner også viktig informasjon på kvitteringen din, som du kan åpne via en link på «Transaksjoner»-siden.

På «Transaksjoner»-siden spores statusen for tidligere betalinger samt månedlige kontoberegninger. Her finner du inntekter som er kreditert kontoen din, og eventuelle justeringer er oppført som separate ordrelinjer på denne siden. Når betalingen din er utstedt, blir den oppført som en «Automatisk betaling»-link. Klikk på linken for å se kvitteringen (og valutakursen som er brukt for å beregne betalingen i lokal valuta, hvis det er aktuelt).

Hvis du har flere spørsmål om AdSense-betalinger, kan du lese de vanlige spørsmålene om betalinger.

Tilbake til toppen