Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

The page you've requested isn't currently available in your language. You can select a different language at the bottom of the page or instantly translate any webpage into a language of your choice, using Google Chrome's built-in translation feature.

AdSense for video (AFV)

Oversikt over AdSense for video

Gjennom AdSense for video kan du tjene penger på både nettbasert og appintegrert videoinnhold. I AdSense for video benytter vi oss av Googles Interactive Media Ads (IMA) SDK for å be om annonser i HTML5-, Android- eller iOS-videospillere. Med denne SDK-en kan utviklere sende inn annonseforespørsler til AdSense-nettverket, tolke svar på annonseforespørsler og gjengi annonser. Mange av verdens ledende nettvideopublisister bruker IMA SDK til å be om og vise videoannonser.

Krav
Annonseformater
Integrasjonsalternativer
Flere ressurser
Viktig: AdSense for video (AFV) i nåværende form er i vedlikeholdsmodus. Eksisterende brukere har fortsatt tilgang til produktet, som også videreføres. I 2022 har vi imidlertid fokus på utvikling av andre produkter under AdSense-paraplyen, og nye brukere kan ikke lenger registrere seg for AFV. Vær oppmerksom på at vi fortsatt anser video som en viktig del av nettopplevelsen, og vi skal fortsette å finne nye løsninger for å dra nytte av denne formidlingskanalen.

Krav

Hvis du vil integrere AdSense for video i en HTML5-, Android- eller iOS-videospiller, må du sørge for at du oppfyller disse kravene:

• Sørg for at du overholder programretningslinjene for AdSense, deriblant disse spesifikke retningslinjene for video.
  • Bruk en videospiller som er integrert med Googles SDK for interaktive medieannonser, eller som er i henhold til spesifikasjonen VAST 3.0 og VPAID 2 JS.
  • Bruk en HTML5-, Android- eller iOS-basert videospiller.
  • Ha mye videoinnhold, det vil si mer enn 40 % videoinnhold med over 2 millioner videovisninger i måneden.
  • Ikke bruk YouTube som vert. Innhold på YouTube er ikke kvalifisert for AdSense for video. Hvis du selv produserer YouTube-innhold, kan du tjene penger på dette innholdet via YouTubes partnerprogram.

Tilbake til toppen

Annonseformater

Disse annonsetypene støttes i Googles IMA SDK:

• Video (lineær): videoannonser som vises før, underveis i og etter videoinnhold (altså annonser før, midt i og etter videoen).
    • Standard: videoannonser som ikke kan hoppes over, og som kan vises før, midt i eller etter videoen.
    • TrueView: videoannonser brukerne kan hoppe over etter omtrent fem sekunders avspilling. TrueView-annonser kan bare vises før videoinnholdet eller midt i videoen såfremt den samlede varigheten av videoinnholdet overstiger den samlede varigheten av videoannonsene.
      TrueView-videoer som brukerne kan hoppe over, er bare tilgjengelig for AdSense for video-publisister som overholder tilleggsretningslinjene. Du finner mer informasjon i de videospesifikke retningslinjene for AdSense.

Example video ad

Figur 1: eksempel på en videoannonse

Example TrueView video ad

Figur 2: eksempel på en TrueView-videoannonse

• Overlegg (ikke-lineært): tekst-, bilde- eller rich media-reklame som vanligvis vises over den nederste tredjedelen av innholdet. Merk: Dette formatet er bare tilgjengelig via SDK-en for interaktive medieannonser med HTML5 for nettbaserte videospillere.

Example overlay ad

Figur 3: eksempel på en overleggsannonse

• Heldekkende (lineær): tekst-, bilde- eller rich media-reklamer som vanligvis vises før eller etter innholdet eller når innholdet settes på pause. Brukerne må lukke annonsen før de kan fortsette til videoinnholdet, den neste videoen og så videre. Merk: Dette formatet er kun tilgjengelig via IMA HTML5 SDK for nettbasert videospillere.

Figur 4: eksempel på en heldekkende annonse

Tilbake til toppen

Integrasjonsalternativer

Velg integreringsalternativet som passer best for bedriftsmodellen din når du integrerer AdSense for video:

• Direkte integrering (hvis du eier kildekoden til videospilleren)

For at AdSense for video skal kunne direkteintegreres i HTML5,- Android- eller iOS-videospilleren din, må du integrere Googles IMA SDK i spilleren. På Google Developers-nettstedet finner du en trinnvis veiledning til hvordan du kan integrere IMA SDK i de støttede miljøene (HTML5, Android og iOS). Videospilleren må være kompatibel med en av disse teknologiene, og du må være i stand til å utføre kodeintegreringen på egen hånd.

• Integrering av videospillere fra tredjeparter (hvis du ikke eier kildekoden til videospilleren)

Du kan begynne å tjene penger med AdSense for video uten å bygge din egen tilpassede videospiller. I mange videospillere og plattformer fra tredjeparter er Googles IMA SDK allerede integrert.

Vi anbefaler at du bruker plattformen til en tredjeparts videopartner hvis dette lar seg gjøre, da det er den enkleste løsningen for å komme i gang med AdSense for video. Du kan se gjennom listen over partnere som er oppført i veiledningen for teknisk integrering. Ta deretter kontakt med en av partnerne for å få veiledning i hvordan du kommer i gang med AdSense for video ved hjelp av videoteknologien deres.

• Integrering av VAST/VPAID (hvis Googles SDK for interaktive medieannonser ikke er integrert i plattformen for videopartnere)

For videospillere som ikke er integrert i Googles IMA SDK, kan du likevel tjene penger på AdSense for video såfremt spilleren er kompatibel med VAST 2 eller 3 og VPAID 2 JS.

Med VAST/VPAID kjøres IMA SDK-teknologien før det sendes annonseforespørsler. Dette sørger for at videospilleren din innfrir de teknologiske forutsetningene for at du skal kunne tjene penger på videoinnholdet ditt gjennom AdSense for video.

Tilbake til toppen

Flere ressurser

Tilbake til toppen