Kanavat

Mainosyksiköiden kehityksen seuranta muokattujen kanavien avulla

Muokattujen kanavien avulla voit seurata mainosyksiköiden kehitystä. Voit suunnitella omat muokatut kanavasi itse ja seurata niiden avulla mainosyksiköiden kehitystä itsellesi merkityksellisellä tavalla. Voit luoda enintään 500 muokattua kanavaa kullekin AdSense-tuotteelle.

Muokattujen kanavien käyttötapoja

Mainosyksikköryhmien seuraaminen

Alla on esimerkkejä siitä, miten voit ryhmitellä ja seurata mainosyksiköitä omien kanavien avulla:

• mainoskoot
  • mainosten sijainti sivulla: vasemmalla tai oikealla puolella, sisältöön upotettuna tai sen yläpuolella
  • sivun aiheet: esimerkiksi urheilua tai viihdettä koskevat artikkelit.

Mainosyksiköiden seuraaminen muokattujen kanavien tunnusten avulla

Voit seurata mainosyksiköitä myös lisäämällä muokattujen kanavien tunnukset mainosyksikköjesi koodiin. Oletetaan, että haluat seurata kirjautuneilta käyttäjiltä ja kirjautumattomilta käyttäjiltä saamiasi tuloja. Tällöin luot kaksi omaa kanavaa, lisäät ensimmäisen oman kanavan tunnuksen kirjautuneille käyttäjille näkyvään mainosyksikköön ja sitten toisen oman kanavan tunnuksen kirjautumattomille käyttäjille näkyvään mainosyksikköön. Nyt voit vertailla näiden kahden muokatun kanavan tehokkuutta muokattujen kanavien raportissa.

Esimerkki

Tässä on esimerkki mainosyksikön koodista, johon on lisätty oman kanavan tunnus 1234:

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1234567890123456" crossorigin="anonymous"></script>
<!-- signed_in_ad_unit -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:block"
     data-ad-client="ca-pub-1234567890123456"
     data-ad-slot="0123456789"
     data-ad-format="auto"
     data-ad-channel="1234"
     data-full-width-responsive="true"></ins>
<script>
     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Oman kanavan luominen

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Raportit.
  3. Klikkaa Asetukset Asetukset.
  4. Klikkaa Ylläpidä muokattuja kanavia.
  5. Valitse Lisää kanava.
  6. Valitse AdSense-tuote, esimerkiksi Sisältö tai Haku.
  7. Lisää muokatulle kanavalle kuvaava nimi, joka auttaa sinua tunnistamaan kanavan myöhemmin. Nimi voi olla esimerkiksi autoaiheiset_sivut tai suuret_neliöt.
  8. Valitse mainosyksiköt, joita haluat seurata tällä kanavalla. Huomaa, että vain AdSense sisällölle ja AdSense haulle ‑tuotteet tukevat tätä vaihtoehtoa.
  9. Klikkaa Lisää.

Oma kanavasi on nyt aktiivinen.

Lue, miten oma kanava poistetaan, poistetaan käytöstä ja aktivoidaan.

Muokatun kanavan raportin katsominen

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Raportit.
  3. Klikkaa Asetukset Asetukset.
  4. Klikkaa Ylläpidä muokattuja kanavia.
  5. Klikkaa taulukosta oman kanavan vierestä Näytä raportti View report.
  6. (Valinnainen) Voit myös lisätä ulottuvuuksia, jos haluat ryhmitellä kanavadataa.
    Vinkki: Lisäksi voit yhdistää Muokatut kanavat ‑raportin Maat-ulottuvuuteen.
Huom. Saatat huomata muokattujen kanavien raporteissa impressioita ja klikkauksia, joita on seurattu monella kanavalla. Jos lisäät mainosyksikön useampaan muokattuun kanavaan tai yhdistät mainosyksikköön useamman muokatun kanavan, kyseisen mainosyksikön klikkaukset ja impressiot tallennetaan jokaiselle muokatulle kanavalle.