Mainosten salliminen ja estäminen

Mainosten hakeminen Ad Review Centerissa

Ad Review Centerissa on useita toimintoja, joilla voit hakea tiettyjä mainoksia niiden tarkistamista ja estämistä varten.

Ad review center search bar

Suodatus ja haku

Ad Review Centerin yläosan hakukentän avulla voit rajata, mitkä mainokset haluat nähdä. Voit suodattaa mainokset esimerkiksi kielen sekä mainoksen tyypin ja koon perusteella.

Mainosten suodattaminen ja hakeminen:

• Kirjoita teksti hakukenttään tai klikkaa hakukenttää ja valitse suodatin.

Voit valita jonkin seuraavista suodatusvaihtoehdoista:

• Teksti: Hae mainoksia, joiden mainosteksti tai kohde-URL-osoite vastaa hakukentän tekstiä.
    • Julkaisijan verkkotunnus: Suodata mainoksia sen mukaan, millä sivustollasi ne on näytetty.
    • Uusimmat mainokset: Hae mainoksia, jotka on näytetty sivustollasi viimeisten 1, 3 tai 7 päivän aikana.
    • Mainosverkosto: Hae mainoksia tietystä mainosverkostosta.
    • Kieli: Suodatin, joka perustuu mainosten havaittuun kieleen. Määritämme mainoksen kielen tarkastelemalla eri tekijöitä, kuten mainoksen aloitussivua ja mainoksen sisältöä. Voit siis nähdä mainoksia, joissa on kuvia tai tekstiä eri kielellä kuin sillä, jota käytät suodatukseen. Luettelo on järjestetty kullakin kielellä esiintyvien mainosten prosenttiosuuksien perusteella.
      Esimerkki

Oletetaan, että sinulla on mainoksia viidellä kielellä (englanti, espanja, italia, portugali ja japani) ja kielten kokonaisjakaumat ovat seuraavat: englanti (20), espanja (40), italia (25), portugali (5) ja japani (10). Näin ollen kielet näytetään luettelossa seuraavassa järjestyksessä suurimmasta pienimpään: espanja, italia, englanti, japani ja portugali.

• Koko: Suodatin, joka perustuu sivustollasi näytettyjen mainosten kokoon. Luettelo on järjestelty kunkin mainoskoon prosenttiosuuksien perusteella.
    • Mainostyyppi: Suodata kuva-, teksti- tai multimediamainoksia.
    • Klikkauksen merkkijono: Hae mainoksia niiden seuranta-URL-osoitteen perusteella.

Huomaa, että jotkin suodatusvaihtoehdot näytetään vasta sitten, kun alat kirjoittaa hakukenttään ja selviää, mitä olet hakemassa.

Kuvahaku

Ad Review Centerin kuvahaulla voit hakea ja tarkistaa Kuvamainoksia. Voit esimerkiksi ladata hakuun kuvan kilpailijan logosta ja etsiä sen avulla Kuvamainoksia, jotka sisältävät kyseisen logon.

Hae kuvaa vastaavia mainoksia seuraavasti:

1. Klikkaa Hae kuvan perusteella.
  2. Vedä kuva kenttään tai lataa se laitteeltasi.
    Suurin sallittu kuvatiedoston koko on 2 Mt, ja kuvan suurin mitta saa olla enintään 1 024 pikseliä. Tuetut kuvatiedostomuodot ovat JPEG, GIF ja PNG. Hakua vastaavat mainokset voidaan kuitenkin tunnistaa vain alkuperäisen PNG-kuvan avulla. Lue lisää.

Kuvan vääristyminen vaikuttaa hakutuloksiin. Varmista, ettet ole lähentänyt tai loitontanut kuvaa. Jos käytät kuvaa, jonka olet saanut sähköpostitse, lataa kuva tietokoneellesi kopioimisen sijaan, jotta kuva ei vääristy.

3. Klikkaa Hae.

Haun aikana Ad Review Center saattaa löytää hakemaasi kuvaa vastaavia mainoksia ja visuaalisia vastaavuuksia. Mainokset luokitellaan hakutuloksissa joko hakua vastaaviksi mainoksiksi tai visuaalisiksi vastaavuuksiksi.

• Hakua vastaava mainos on lataamasi kuvan esiintymä. Haku löytää ladatun mainoksen itse mainoksen ja sen näyttöajan perusteella. Tämän jälkeen voit estää mainoksen AdSensessa tai katsoa sen lähteen.

Hakua vastaava mainos voi olla (mutta ei välttämättä ole) täsmälleen samannäköinen kuin ladattu mainos. Hakua vastaavan mainoksen estäminen voi estää sen näyttämisen sovelluksessasi, mutta mainosta voidaan silti näyttää muista mainoslähteistäsi.

• Visuaalinen vastaavuus on täsmälleen tai lähes samannäköinen kuin ladattu mainos, mutta se ei välttämättä ole tarkasti hakua vastaava mainos.
Huomaa, että vaikka kuvahaku tukee useimpia tiedosto- ja mainostyyppejä, se ei välttämättä näytä aina kaikkia saatavana olevia Kuvamainoksia.

Voit käyttää kuvahakua myös mainoslähteen tunnistamiseen. Lue lisää.

Toisiinsa liittyvät mainokset

Ad Review Centerin avulla voit myös hakea toisiinsa liittyviä mainoksia. Nämä ovat mainoksia, joilla on sama kohdesivu tai jotka liittyvät toisiinsa saman aiheen (kuten brändin, henkilön tai kohteen) kautta.

Toisiinsa liittyvien mainosten katseleminen:

• Vie hiiri mainoksen päälle ja valitse Etsi liittyviä mainoksia.

Kaikki toisiinsa liittyvät mainokset näkyvät suodatetulla Liittyvien mainosten suodatus -sivulla. Täältä voit valita joko Estä kaikki tai Merkitse kaikki tarkistetuiksi.