Mainosten salliminen ja estäminen

Mainostajan URL-osoitteiden estäminen AdSensessa

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain AdSense-julkaisijoille. Jos et ole AdSense-julkaisija, suosittelemme seuraavia vaihtoehtoja:

Voit estää tiettyjen mainosten näyttämisen sivuillasi. Tästä on hyötyä silloin, kun et halua näyttää tietynlaisia mainoksia. Saatat esimerkiksi haluta estää sellaiset mainokset, jotka ohjaavat käyttäjän kilpailijan sivustolle.

Voit estää mainokset, jotka johtavat tiettyihin URL-osoitteisiin. Näin voit estää kaikki mainokset, jotka johtavat kilpailijasi sivustolle osoitteessa www.example.com. Antamalla pääverkkotunnuksen (kuten www.example.com) estät samalla kaikkien kyseisen verkkotunnuksen alihakemistoihin linkitettyjen mainosten näkymisen.

Voit estää enintään 25 000 URL-osoitetta.

Esto sivustotasolla

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Eston hallinta.
  3. Varmista, että Sisältö on valittuna.
  4. Klikkaa Sisältö-kohdasta sivustoa, jolle haluat asettaa eston.
    Jos sivustoasi ei ole luettelossa, lisää se siihen. Lue lisää uuden sivuston lisäämisestä sivustoluetteloon.
  5. Määritä estettävät URL-osoitteet Mainostajan URL-osoitteet ‑sivulla.

Voit erottaa URL-osoitteet toisistaan pilkuilla tai rivinvaihdoilla.

6. Klikkaa Estä URL-osoitteet.

Estetyistä URL-osoitteista peräisin olevien mainosten näkyminen sivuillasi lakkaa 24 tunnin kuluessa.

Esto tuotetasolla

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Klikkaa Eston hallinta.
  3. Klikkaa tuotettasi. Esimerkiksi koskien AdSense sisällölle -ohjelmaa, valitse Sisältö.
  4. Klikkaa Kaikki sivustot.
  5. Määritä estettävät URL-osoitteet Mainostajan URL-osoitteet ‑sivulla.

Voit erottaa URL-osoitteet toisistaan pilkuilla tai rivinvaihdoilla.

6. Klikkaa Estä URL-osoitteet.

Estetyistä URL-osoitteista peräisin olevien mainosten näkyminen sivuillasi lakkaa 24 tunnin kuluessa.

Muista, että omien mainosten klikkaaminen niiden URL-osoitteiden selvittämiseksi on ohjelmasääntöjen vastaista. Jos haluat lisätietoja mainoksistasi, käytä Google Publisher Toolbaria. Toolbarin avulla voit tarkistaa sivusi mainosten kohteen ilman, että aiheutat kelpaamattomia klikkauksia.

Mainosten estäminen URL-osoitteita muotoilemalla

Oheiset esimerkit näyttävät, miten URL-osoitteen muotoilu vaikuttaa mainosten estämisen laajuuteen. Mainokset on estetty URL-osoitteissa, joissa on Peruuta-merkintä, mutta mainoksia voidaan edelleen näyttää URL-osoitteissa, joissa ei ole tätä merkintää.

example.com

foorumit.example.com

foorumit.example.com/sivu

example.com Peruuta example.com   example.com
example.com/sivu Peruuta example.com/sivu   example.com/sivu
www.example.com Peruuta www.example.com   www.example.com
www.example.com/sivu Peruuta www.example.com/sivu   www.example.com/sivu
foorumit.example.com Peruuta foorumit.example.com Peruuta foorumit.example.com
foorumit.example.com/sivu Peruuta foorumit.example.com/sivu Peruuta foorumit.example.com/sivu Peruuta