Tillåt och blockera annonser

Blockera känsliga kategorier i AdSense

Om du vill förhindra att annonser från vissa känsliga kategorier visas på din webbplats kan du blockera dem genom att uppdatera inställningen för känsliga kategorier i ditt AdSense-konto. När du filtrerar en annonskategori med kategorifiltrering blockeras annonser av alla inriktningstyper och format. Du kan blockera känsliga kategorier på produktnivå eller på webbplatsnivå.

Observera att du endast kan blockera känsliga kategorier av annonser på språken som stöds, oavsett språket på din webbplats.

Blockera på webbplatsnivå

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Blockeringskontroller.
  3. Kontrollera att Innehåll är valt.
  4. Under Innehåll väljer du den domän eller underdomän som blockeringen ska gälla.
    Om din webbplats inte visas kan du lägga till den med hjälp av funktionen för webbplatshantering.
  5. Klicka på Hantera känsliga kategorier.
  6. På sidan Känsliga kategorier finns kontroller för att tillåta eller blockera olika kategorier. Ändringarna sparas automatiskt när du väljer dem.

Blockera på produktnivå

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Blockeringskontroller.
  3. Klicka på produkten. Klicka till exempel på Innehåll för AdSense for Content.
  4. Klicka på Hantera känsliga kategorier.
  5. På sidan Känsliga kategorier finns kontroller för att tillåta eller blockera olika kategorier. Ändringarna sparas automatiskt när du väljer dem.
Obs! Den totala procentandelen annonsexponeringar som visas på sidan Känsliga kategorier kan vara större eller mindre än 100 %, eftersom annonser kan klassificeras i flera kategorier eller ingen kategori alls.