Mainoksen sijoittelun parhaat käytännöt

Kun sijoitat mainoksia sivustollesi, ota huomioon käyttökokemus ja AdSense-ohjelmakäytännöt. Tässä on muutamia vinkkejä:

Ota käyttäjät huomioon

Järjestä sivuston sisältö ja varmista, että sivustolla on helppo liikkua. Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset, kun pohdit mainosten sijoittamista:

• Mikä on sivustollani vierailevan käyttäjän tavoite?
  • Mitä käyttäjä tekee tarkastellessaan tiettyä sivua?
  • Mihin käyttäjän huomio kiinnittyy todennäköisimmin?
  • Kuinka voin sijoittaa mainoksia tälle alueelle häiritsemättä käyttäjää?
  • Kuinka pidän sivun ulkoasun siistinä, selkeänä ja houkuttelevana?

Ajattele käyttäjän tavoin. Tämä auttaa näkemään sivusi ja mainosten sijoittelun uudella tavalla. Jos käyttäjät löytävät etsimänsä helposti, he myös palaavat sivustollesi.

Anna Googlen sijoittaa mainokset puolestasi

Halutessasi voit ottaa sivustollasi käyttöön Automaattiset mainokset. Automaattiset mainokset sijoitetaan ja optimoidaan automaattisesti, joten sinun ei tarvitse käyttää tähän aikaa. Lue lisää Automaattisista mainoksista.

Jos sijoitat mainokset itse

Esittele sisältöä

Sijoita mainokset käyttäjiä kiinnostavan sisällön lähelle. Varmista myös, että käyttäjät löytävät etsimänsä helposti. Jos sivustosi tarjoaa esimerkiksi latauksia, sijoita latauslinkit näkyvälle paikalle sivun yläosaan.

Katso vinkkejä sisällön ja mainosten asetteluun tästä Inside AdSensen blogipostauksesta: Content is king.

Pidä mainokset mainosten näköisinä

Vältä kuvien tasaamista mainosten mukaan tai mainosten lähellä olevan sisällön muotoilua mainosten kaltaiseksi. Tällainen mainosten näyttäminen on ohjelmakäytäntöjemme vastaista.

Kutsu mainoksia niiden oikeilla nimillä

Varmista, ettet käytä sellaisia tunnisteita ja otsikoita, jotka voivat johtaa käyttäjiä harhaan. Mainosyksiköissä voi käyttää vain Mainokset- tai Sponsoroidut linkit ‑tunnisteita. Vältä myös mainosten käyttämistä sellaisissa sijainneissa, joissa niitä voi luulla valikko-, navigointi- tai latauslinkeiksi.

Optimoi mainosten koko

Google voi optimoida mainosten koon automaattisesti mobiililaitteille. Mainosyksiköiden koot valitaan siten, että ne saavat mahdollisimman paljon mobiililiikennettä, eikä sinun tarvitse muokata mainoskoodia sivuillasi. Lue lisää Mainoskokojen optimointiasetuksesta.

Vähemmän voi olla enemmän

Voit lisätä sivustosi jokaiselle sivulle haluamasi mainosyksiköiden, linkkiyksiköiden ja hakukenttien yhdistelmän, kunhan mainoksia ei tule sivulle sisältöä enempää. Lue lisää mainosinventaarin arvoa koskevasta käytännöstämme. Muista, että liian monen mainoksen sijoittaminen sivulle voi tehdä siitä sekavan näköisen. Jos käyttäjät eivät löydä etsimäänsä, he saattavat siirtyä muualle.

Tarkista sivustosi

Tutki sivustoasi ja mieti, millainen se on ensimmäistä kertaa vierailevien käyttäjien näkökulmasta. Jos käytät malleihin perustuvaa sivunrakenninta, tarkista, että mainokset ja niiden Google-mainokset‑ tai Mainokseni-tunnisteet näkyvät oikein.

Kysy itseltäsi nämä kaksi kysymystä:

• Onko sisältö helppo löytää?
  • Onko sisältö helppo erottaa mainoksista?

Jos vastaat myöntävästi molempiin kysymyksiin, olet oikeilla jäljillä.