Mainoshuutokauppa

AdSense käyttää huutokauppaa valitakseen sivustollasi näkyvät mainokset ja määritelläkseen, kuinka paljon ansaitset kyseisillä mainoksilla. Mainoksen hinta vaihtelee esimerkiksi sen mukaan, minkäsuuruisen hintatarjouksen mainostaja on tehnyt mainoksesta. Huutokaupan voittava mainos on se, jonka käyttäjä näkee sivustollasi.

Näin mainoshuutokauppa toimii

Mitä useampi mainostaja tekee hintatarjouksen saadakseen mainoksensa näkymään mainospaikassasi, sitä kovempaa kilpailu mainosyksiköistäsi on ja sitä enemmän voit ansaita, aivan kuin perinteisessä huutokaupassa. Mitä vähemmän rajoituksia asetat sivustollasi näkyville mainoksille, sitä enemmän mainoksia järjestelmämme voi palauttaa, minkä myötä voit myös saada enemmän tuloja.

AdSense valitsee voittavan hintatarjouksen korkeimman nettohintatarjouksen perusteella. Nettohintatarjouksessa otetaan huomioon kaikki muutokset, joita AdSense saattaa harkintansa mukaan tehdä mainostajan tekemään hintatarjoukseen huutokaupan optimoimiseksi.

Tehtiinpä tällaisia muutoksia tai ei, huutokaupan voittavalta mainostajalta veloitetaan aina enintään hänen tekemänsä hintatarjouksen suuruinen summa. Jos mainoksesta on tehty useampia samansuuruisia nettohintatarjouksia, voittaja valitaan sattumanvaraisesti.

Mainoshuutokaupan optimointi

AdSense saattaa suorittaa rajoitettuja kokeiluja huutokaupan optimoimiseksi. Kokeiluissa saatetaan

• muokata vakiohuutokaupan mallia tai toimintatapaa
  • simuloida mainoskutsuja ja ‑huutokauppoja
  • muuttaa julkaisijan asetuksia
  • lisätä alennuksia tiettyihin mainostajien tekemiin hintatarjouksiin tai muokata mainostajien tekemien hintatarjousten prioriteetteja.

Mainostajien valitsemia mainosten kohdistusasetuksia ei muuteta.