Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

De naam en het adres voor uw betalingsprofiel wijzigen

Zoals u in de Algemene Voorwaarden van AdSense of de Servicevoorwaarden van AdSense voor YouTube kunt lezen, mogen accounts niet worden overgedragen aan een andere eigenaar. U kunt wel de naam en het adres voor het betalingsprofiel wijzigen als deze onjuist zijn gespeld of als een wijziging nodig is als gevolg van een huwelijk, sterfgeval of bedrijfsfusie.

Voordat u begint

De naam of het adres voor uw betalingsprofiel wijzigen

1. Log in op uw AdSense- of AdSense voor YouTube-account.
  2. Klik op Betalingen en dan op Informatie voor betalingen.
  3. Als u afzonderlijke betalingsaccounts voor AdSense en YouTube heeft, zorgt u ervoor dat u het juiste betalingsaccount selecteert.
  4. Klik op Instellingen beheren.
  5. Klik in het gedeelte Betalingsprofiel op Opstellen naast Naam en adres.
  6. Geef de gewenste naam voor het betalingsprofiel op.
    Tip: Voor zakelijke accounts moet de 1e regel de bedrijfsnaam zijn en de 2e regel de contactnaam voor het bedrijf.
  7. Update uw betalingsadres in de adresvelden.
  8. Klik op Opslaan.

Wijzigingen die vóór de 20e van de maand worden aangebracht, zijn van invloed op de betaling in de huidige maand. Wijzigingen die na de 20e worden aangebracht, worden pas doorgevoerd in de volgende betaalcyclus.

Uw betalingsland wijzigen

Het is niet mogelijk het land van uw betalingsadres in AdSense te wijzigen. Als u bent verhuisd naar een ander land of gebied, annuleert u uw bestaande AdSense-account en maakt u een nieuw AdSense-account.

Uw belastinggegevens opnieuw indienen

De naam op uw belastingformulier wordt automatisch overgenomen uit uw betalingsprofiel. Als u de naam voor uw betalingsprofiel wijzigt, moet u dus ook uw belastinggegevens opnieuw bij ons indienen. Lees Uw belastinggegevens indienen bij Google voor meer informatie.

Voor Amerikaanse uitgevers geldt dat het veld met de W9-naam automatisch wordt gevuld met de naam uit het betalingsprofiel.

Voor Amerikaanse bedrijven die op grond van de Amerikaanse belastingwetgeving een 'disregarded entity' (niet in rekening genomen eenheid) zijn: als u uw W9-belastingformulier invult, geeft u bij eerste regel voor uw naam de naam op van de persoon of de entiteit die de belastingaangifte voor het bedrijf indient. Bekijk meer informatie over hoe u belastinggegevens voor een genegeerde entiteit indient.

De naam voor uw betalingsprofiel wijzigen nadat u de identiteitsverificatie heeft afgerond

Nadat u uw identiteit heeft laten verifiëren, kunt u de naam voor uw betalingsprofiel niet meer wijzigen. Als u een geldige reden heeft om uw naam te wijzigen, neemt u contact met ons op.