Vianetsintä ja tavallisten ongelmien ratkaiseminen

Maksunsaajan nimen muuttaminen

Käyttöehtomme eivät salli tilin omistajuuden siirtämistä henkilöltä toiselle, mutta maksunsaajan nimi on mahdollista korjata kirjoitusvirheen, avioliiton, kuoleman tai yritysfuusion kaltaisten syiden takia.

Useimmissa maissa tilin maksunsaajan nimen voi vaihtaa seuraavasti:

1. Kirjaudu AdSense-tilillesi.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta navigaatiopaneelista Maksut.
  3. Valitse Hallinnoi asetuksia.
  4. Klikkaa Nimi ja osoite ‑osiossa näkyvää kynäkuvaketta Kirjoita viesti.
  5. Kirjoita haluamasi maksunsaajan nimi. Jos olet päivittämässä yritystilin maksunsaajan nimeä, huomaa, että ylimmällä rivillä tulee olla yrityksen nimi ja toisella rivillä yrityksen yhteyshenkilön nimi.
  6. Klikkaa Tallenna.
    Tekemäsi maksunsaajan nimenmuutos tulee voimaan seuraavalla mahdollisella maksukaudella. Ennen kuluvan kuukauden 20. päivää tehdyt muutokset vaikuttavat yleensä saman kuukauden maksuihin, kun taas 20. päivän jälkeen tehdyt muutokset tulevat voimaan vasta seuraavan kuun maksukaudella.

Verotiedot

Verolomakkeessasi näkyvä nimi kopioidaan automaattisesti maksunsaajan profiilistasi. Aina kun päivität maksunsaajan nimen, sinun on myös lähetettävä verotiedot. Lisätietoja on kohdassa Verotietojen lähettäminen Googlelle.

Yhdysvaltalaisissa yrityksissä, joita käsitellään verotuksellisesti yrityksensä omistajan tai muun tahon yhteydessä (ns. disregarded entities), on merkittävä W9-verolomakkeeseen sen henkilön tai tahon nimi, joka täyttää veroilmoituksen yrityksen puolesta. Lisätietoja näiden tahojen verotietojen lähettämisestä.

Maat, joissa tilin maksunsaajan nimeä ei voi muuttaa

Jos asut jossakin seuraavista maista, et voi päivittää tililläsi olevaa maksunsaajan nimeä.
Näytä maaluettelo
Algeria
Bahrain
Bangladesh
Brasilia
Kiina
Egypti
Intia
Indonesia
Jordania
Kuwait
Libanon
Libya
Malesia
Marokko
Nepal
Oman
Palestiina
Filippiinit
Qatar
Saudi-Arabia
Singapore
Sri Lanka
Thaimaa
Tunisia
Arabiemiirikunnat
Vietnam
Jemen
Lisätietoja
Jos maksunsaajan nimi on vaihdettava ja asut jossakin näistä maista, sinun on suljettava tilisi ja lähetettävä uusi hakemus haluamallasi maksunsaajan nimellä. Toimi seuraavien ohjeiden mukaan:
  1. Peruuta tilisi noudattamalla näitä ohjeita.
  2. Suljemme nykyisen tilisi.
  3. Kun saat ilmoituksen tilisi sulkemisesta, lähetä uusi hakemus, jossa on uusi maksunsaajan nimi.
  4. Kun hakemuksesi on hyväksytty, korvaa sivuillasi oleva nykyinen AdSense-koodi uudella tililläsi luodulla koodilla.