Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Guide till annonsstorlekar

Använd följande tabeller som hjälp när du vill välja annonsstorlekar som kompletterar dina sidor på bästa sätt och som även ger bra resultat:

Annonsstorlekar som ger bäst resultat
Övriga annonsstorlekar som stöds
Regionala annonsstorlekar

Annonsstorlekar som ger bäst resultat

Annonsstorlek Beskrivning Textannonser Displayannonser Text- och displayannonser för mobila enheter*
300 × 250
Exempel på en annons med måtten 300 × 250 i AdSense.
Visa faktisk storlek
Kallas även medelstor rektangel. Stort utbud av annonsutrymme från annonsörer, vilket kan leda till högre intäkter när både text- och bildannonser används.

Ger bra resultat när den är inbäddad i textinnehåll eller i slutet av artiklar.
? ? ?
336 × 280
Exempel på en annons med måtten 336 gånger 280 i AdSense.
Visa faktisk storlek
Kallas även stor rektangel. Stort utbud av annonsutrymme från annonsörer, vilket kan leda till högre intäkter när både text- och bildannonser används.

Ger bra resultat när den är inbäddad i textinnehåll eller i slutet av artiklar.
? ?
728 × 90
Exempel på en annons med måtten 728 × 90 i AdSense.
Visa faktisk storlek
Kallas även leaderboard. Stort utbud av annonsutrymme från annonsörer, vilket kan leda till högre intäkter när både text- och bildannonser används.

Ger bra resultat när den placeras ovanför huvudinnehållet och på forumwebbplatser.
? ?
300 × 600
Exempel på en annons med måtten 300 × 600 i AdSense.
Visa faktisk storlek
Kallas även halvsida. Det här formatet ger annonsörerna större utrymme att presentera budskapet och ger större möjligheter till användarengagemang.

Formatet 300 × 600 är ett av de format som får flest exponeringar, och ingår i en trend där utgivarna erbjuder mer effektfulla annonsstorlekar som är populära bland varumärkesannonsörer.
? ?
320 × 100
Exempel på en annons med storleken 320 × 100 i AdSense.
Visa faktisk storlek
Kallas också stor mobilbanner. Kan användas som alternativ till 320 x 50 och 300 x 250.
Dessa annonser är dubbelt så höga som vår standardbanner ”leaderboard för mobil”.
    ?

Tillbaka till början

Övriga annonsstorlekar som stöds

Annonsstorlek Beskrivning Textannonser Displayannonser Text- och displayannonser för mobila enheter*
320 × 50 Kallas även leaderboard för mobila enheter. Detta format är en banner optimerad för mobilen.

Annonser med det här formatet har visat sig fungera bra som stora annonsformat för smartphones, i synnerhet längst ned på sidan.
    ?
468 × 60 Kallas även banner. Det här formatet ryms på mindre utrymmen där 728 × 90 leaderboard är för stor.

Utbudet av displayannonser med den här annonsstorleken är generellt begränsat, vilket kan leda till sämre annonsresultat.
? ?
234 × 60 Kallas även halvbanner. Det här formatet ryms i små utrymmen.

På grund av den mindre storleken och det begränsade utbudet av tillgängliga displayannonser brukar det här formatet inte ge lika bra resultat som övriga format.
? ?
120 × 600 Kallas även skyskrapa. Det här formatet ryms i smalare utrymmen som inte rymmer en bred skyskrapa på 160 × 600.

Utbudet av displayannonser med den här annonsstorleken är mer begränsat, vilket kan leda till sämre annonsresultat.
? ?
120 × 240 Kallas även vertikal banner. Det här formatet ryms i små utrymmen.

På grund av den mindre storleken och det begränsade utbudet av tillgängliga displayannonser brukar det här formatet inte ge lika bra resultat som övriga format.
? ?
160 × 600 Kallas även bred skyskrapa. Stort utbud av annonsutrymme från annonsörer, vilket kan leda till högre intäkter när både text- och bildannonser används.

Ger bäst resultat när det placeras längs sidofälten på webbsidor.
? ?
300 × 1050 Kallas även stående. Ett varumärkesfokuserat format som ger goda resultat när det placeras längs vänster eller höger sida på ett sätt som inte stör. Formatet integreras väl i de flesta webbplatsers innehåll och layout. Annonsörerna har möjlighet att skapa engagerande och kreativt innehåll i den här annonsenheten.
Även om allt fler annonsörer efterfrågar stora annonsformat, är utbudet av displayannonser med den här annonsstorleken fortfarande begränsat.
? ?
970 × 90 Kallas även stor leaderboard. Annonsformatet kan expanderas till 970 × 415 och flyttar diskret ned alla sidelement. När annonsen visas första gången, utökas den automatiskt nedåt. I efterföljande exponeringar måste användaren klicka på annonsen för att utöka den.

Formatet är lämpligt för att visa högupplöst innehåll som videor, foton, animationer och appar.
? ?
970 × 250 Kallas även affischtavla. Ett varumärkesfokuserat format som ger bra resultat när det placeras på en framträdande plats på sidan, till exempel ovanför huvudinnehållet.
Även om allt fler annonsörer efterfrågar stora annonsformat, är utbudet av displayannonser med den här annonsstorleken fortfarande begränsat.
? ?
250 × 250 Kallas även kvadrat. Det här formatet ryms i mindre utrymmen där stora rektanglar inte får plats.

Utbudet av displayannonser med den här annonsstorleken är generellt begränsat, vilket kan leda till sämre annonsresultat.
? ? ?
200 × 200 Kallas även liten kvadrat. Det här formatet ryms i mindre utrymmen där stora rektanglar inte får plats.

Utbudet av displayannonser med den här annonsstorleken är generellt begränsat, vilket kan leda till sämre annonsresultat.
? ? ?
180 × 150 Kallas även liten rektangel. Det här formatet ryms i små utrymmen.

På grund av den mindre storleken och det begränsade utbudet av tillgängliga displayannonser brukar det här formatet inte ge lika bra resultat som övriga format.
? ?
125 × 125 Även kallad knapp. Det här formatet ryms i små utrymmen.

På grund av den mindre storleken och det begränsade utbudet av tillgängliga displayannonser brukar det här formatet inte ge lika bra resultat som övriga format.

? ?

Tillbaka till början

Regionala annonsstorlekar

Obs! Följande annonsstorlekar är endast tillgängliga för AdSense-utgivare i Armenien, Azerbajdzjan, Vitryssland, Danmark, Finland, Kazakstan, Kirgizistan, Moldavien, Norge, Ryssland, Sverige, Tadzjikistan, Turkmenistan, Ukraina och Uzbekistan:
Annonsstorlek Beskrivning Textannonser Displayannonser Text- och displayannonser för mobila enheter*
240 × 400 Kallas även vertikal rektangel. Den mest populära storleken i Ryssland. ? ?
980 x 120 Kallas även panorama. Den mest populära storleken i Sverige och Finland. Kan även användas som alternativ i Norge.

Ger bra resultat när den placeras ovanför huvudinnehållet.
? ?
250 × 360 Kallas även trippel-widescreen. Den näst mest populära storleken i Sverige.

Ger bra resultat när den placeras längs sidofälten på sidor.
? ?
930 × 180 Kallas även ”toppbanner”. Mycket populär storlek i Danmark.
Ger bra resultat ovanför huvudinnehållet.
? ?
580 × 400 Kallas även ”netboard”. Mycket populär storlek i Norge.
Ger bra resultat när annonsen är inbäddad i textinnehåll.
? ?
Obs: Följande annonsstorlekar är bara tillgängliga för AdSense-utgivare i Polen:
Annonsstorlek Beskrivning Textannonser Displayannonser Text- och displayannonser för mobila enheter*
750 × 300 Kallas även trippel-affischtavla. Den tredje mest populära storleken i Polen. Kan användas som alternativ till dubbel affischtavla. ? ?
750 × 200 Kallas även dubbel affischtavla. Den mest populära storleken i Polen.

Ger bra resultat när den placeras ovanför eller strax under menyn på en webbplats.
? ?
750 × 100 Kallas även affischtavla. Mycket populär storlek i Polen.

Ger bra resultat i både varumärkesannonser och direktsvarskampanjer.

* Smartphone

Tillbaka till början