Mainoskoko-opas

Seuraavien taulukoiden avulla voit valita parhaiten sivuillesi sopivat mainoskoot, jotka toimivat mahdollisimman tehokkaasti:

Tehokkaimmat mainoskoot
Muut tuetut mainoskoot
Alueelliset mainoskoot

Tehokkaimmat mainoskoot

Mainoskoko Kuvaus Tekstimainokset Näyttömainokset Mobiiliteksti- ja Display-mainokset*
300 x 250
Esimerkki AdSense-mainoksesta, jonka mitat ovat 300 x 250.
Näytä todellisessa koossa
Tunnetaan myös nimellä "keskikokoinen suorakaide". Tarjoaa paremman mainosjakauman, mikä voi lisätä tuloja käytettäessä sekä Teksti- että Kuvamainoksia.

Toimii tehokkaasti tekstisisältöön tai artikkelien loppuun upotettuna.
? ? ?
336 x 280
Esimerkki AdSense-mainoksesta, jonka mitat ovat 336 x 280.
Näytä todellisessa koossa
Tunnetaan myös nimellä "suuri suorakaide". Tarjoaa paremman mainosjakauman, mikä voi lisätä tuloja käytettäessä sekä Teksti- että Kuvamainoksia.

Toimii tehokkaasti tekstisisältöön tai artikkelien loppuun upotettuna.
? ?
728 x 90
Esimerkki AdSense-mainoksesta, jonka mitat ovat 728 x 90.
Näytä todellisessa koossa
Tunnetaan myös nimellä leaderboard. Tarjoaa paremman mainosjakauman, mikä voi lisätä tuloja käytettäessä sekä Teksti- että Kuvamainoksia.

Toimii tehokkaasti sijoitettuna pääsisällön yläpuolelle ja keskusteluryhmäsivustoille.
? ?
300 x 600
Esimerkki AdSense-mainoksesta, jonka mitat ovat 300 x 600.
Näytä todellisessa koossa
Tätä kutsutaan toisinaan puolen sivun mainokseksi. Tarjoaa suuremman tilan mainostajan viestille sekä aktivoi käyttäjiä paremmin.

300 x 600 on nopeimmin yleistyvä koko näyttökertojen määrän perusteella arvioituna. Tämä on myös osoitus trendistä, jonka mukaisesti julkaisijat tarjoavat visuaalisesti tehokkaampia mainoskokoja, joita brändin mainostajat suosivat.
? ?
320 x 100
Esimerkki AdSense-mainoksesta, jonka mitat ovat 320 x 100.
Näytä todellisessa koossa
Tunnetaan myös nimellä suuri mobiilibanneri. Voidaan käyttää vaihtoehtona 320 x 50- ja 300 x 250 -mainoksille.

Nämä mainokset tarjoavat mainostajille kaksinkertaisen korkeuden tavalliseen mobiili-leaderboardiin verrattuna.
    ?

Alkuun

Muut tuetut mainoskoot

Mainoskoko Kuvaus Tekstimainokset Näyttömainokset Mobiiliteksti- ja Display-mainokset*
320 x 50 Tunnetaan myös nimellä "mobiilijättibanneri". Tämä muoto on mobiililaitteille optimoitu banneri.

Näiden mainosmuotojen on osoitettu toimivan hyvin suurina älypuhelinmainoksina – erityisesti sivun alareunassa.
    ?
468 x 60 Tunnetaan myös nimellä banneri. Tämä muoto sopii pieniin tiloihin, joihin 728 x 90 -leaderboard ei mahdu.

Tähän mainoskokoluokkaan kuuluvien Display-mainosten saatavuus on kuitenkin yleensä rajoitettu, mikä voi heikentää mainoksen tehokkuutta.
? ?
234 x 60 Tunnetaan myös nimellä "puolibanneri". Tämä muoto mahtuu pieniin tiloihin.

Pienen kokonsa ja Display-mainosten rajoitetun saatavuuden takia tämä koko ei aina toimi yhtä tehokkaasti kuin muut.
? ?
120 x 600 Tämä muoto tunnetaan myös nimellä torni, ja se mahtuu kapeampiin tiloihin, joissa ei voida käyttää leveä torni -kokoisia (160 x 600) mainoksia.

Tähän mainoskokoluokkaan kuuluvien Display-mainosten saatavuus on kuitenkin rajoitettu, mikä voi heikentää mainoksen tehokkuutta.
? ?
120 x 240 Tämä mainosmuoto tunnetaan myös nimellä pystybanneri, ja se sopii pieniin tiloihin.

Pienen kokonsa ja Display-mainosten rajoitetun saatavuuden takia tämä koko ei aina toimi yhtä tehokkaasti kuin muut.
? ?
160 x 600 Tunnetaan myös nimellä "leveä torni". Tarjoaa paremman mainosjakauman, mikä voi lisätä tuloja käytettäessä sekä Teksti- että Kuvamainoksia.

Tämä mainosmuoto toimii parhaiten verkkosivujen sivupalkkien vieressä.
? ?
300 x 1 050 Tunnetaan myös nimellä pystymainos. Tämä brändikeskeinen muoto toimii hyvin sijoitettuna sisällön viereen sivun oikealle tai vasemmalle puolelle siten, että se ei häiritse. Tämä muoto on hyvin integroitavissa useimpien sivustojen sisältöön ja asetteluun, ja se tarjoaa mainostajille mahdollisuuden luoda mukaansa tempaavaa, luovaa sisältöä mainosyksikössä.
Mainostajien tarve suuremmille mainosmuodoille on kasvussa, mutta käytettävissä olevien tämän kokoisten Display-mainosten määrä on tällä hetkellä rajallinen.
? ?
970 x 90 Tämä tunnetaan myös nimellä suuri leaderboard. Tämä mainosmuoto suurenee 970 x 415 -kokoon ja työntää samalla muut sivun elementit varovasti alaspäin. Käyttäjän ensimmäinen näyttökerta tuo automaattisen alas aukeavan käyttökokemuksen. Kaikilla seuraavilla näyttökerroilla käyttäjä käynnistää alas aukeamisen klikkaamalla.

Tämä koko soveltuu ihanteellisesti teräväpiirtosisällön, kuten videoiden, valokuvien, animaatioiden ja sovellusten, näyttämiseen.
? ?
970 x 250 Tunnetaan myös nimellä billboard. Brändikeskeinen muoto, joka toimii hyvin sijoitettuna merkittävään kohtaan sivulla, kuten sivun pääsisällön yläpuolelle.
Mainostajien tarve suuremmille mainosmuodoille on kasvussa, mutta käytettävissä olevien tämän kokoisten Display-mainosten määrä on tällä hetkellä rajallinen.
? ?
250 x 250 Tämä tunnetaan myös nimellä neliö. Se sopii pieniin tiloihin, joihin isot suorakaiteet eivät mahdu.

Tähän mainoskokoluokkaan kuuluvien Display-mainosten saatavuus on kuitenkin yleensä rajoitettu, mikä voi heikentää mainoksen tehokkuutta.
? ? ?
200 x 200 Tunnetaan myös nimellä pieni neliö. Se sopii pieniin tiloihin, joihin isot suorakaiteet eivät mahdu.

Tähän mainoskokoluokkaan kuuluvien Display-mainosten saatavuus on kuitenkin yleensä rajoitettu, mikä voi heikentää mainoksen tehokkuutta.
? ? ?
180 x 150 Tämä tunnetaan myös nimellä pieni suorakaide. Se sopii pieniin tiloihin.

Pienen kokonsa ja Display-mainosten rajoitetun saatavuuden takia tämä koko ei aina toimi yhtä tehokkaasti kuin muut.
? ?
125 x 125 Tämä muoto tunnetaan myös nimellä painike, ja se mahtuu pieniin tiloihin.

Pienen kokonsa ja Display-mainosten rajoitetun saatavuuden takia tämä koko ei aina toimi yhtä tehokkaasti kuin muut.

? ?

Alkuun

Alueelliset mainoskoot

Huom. Nämä mainoskoot ovat AdSense-julkaisijoiden käytettävissä vain seuraavissa maissa: Armenia, Azerbaidžan, Kazakstan, Kirgisia, Moldova, Norja, Ruotsi, Suomi, Tadžikistan, Tanska, Turkmenistan, Ukraina, Uzbekistan, Valko-Venäjä ja Venäjä.
Mainoskoko Kuvaus Tekstimainokset Näyttömainokset Mobiiliteksti- ja Display-mainokset*
240 x 400 Tunnetaan myös nimellä "pystysuuntainen suorakaide". Suosituin mainoskoko Venäjällä. ? ?
980 x 120 Tunnetaan myös nimellä "panoraama". Suosituin koko Ruotsissa ja Suomessa. Voidaan käyttää myös korvaavana kokona Norjassa.

Tämä mainoskoko toimii tehokkaasti pääsisällön yläpuolelle sijoitettuna.
? ?
250 x 360 Tunnetaan myös nimellä "kolminkertainen laajeneva mainos". Toiseksi suosituin koko Ruotsissa.

Se toimii tehokkaasti sijoitettuna verkkosivun sivupalkkien viereen.
? ?
930 x 180 Tämä tunnetaan myös yläbannerina, ja se on erittäin suosittu koko Tanskassa.
Toimii tehokkaasti pääsisällön yläpuolelle sijoitettuna.
? ?
580 x 400 Tämä tunnetaan myös verkkobannerina. Se on erittäin suosittu koko Norjassa.
Toimii tehokkaasti tekstisisältöön upotettuna.
? ?
Huom. Seuraavat mainoskoot ovat saatavilla vain Puolassa oleville AdSense-julkaisijoille:
Mainoskoko Kuvaus Tekstimainokset Näyttömainokset Mobiiliteksti- ja Display-mainokset*
750 x 300 Tunnetaan myös nimellä "kolminkertainen billboard". Kolmanneksi suosituin koko Puolassa. Tätä voidaan käyttää vaihtoehtona kaksinkertaiselle billboardille. ? ?
750 x 200 Tunnetaan myös nimellä "kaksinkertainen billboard". Suosituin koko Puolassa.

Toimii hyvin aseteltuna verkkosivun valikon ylä- tai alapuolelle.
? ?
750 x 100 Tunnetaan myös nimellä "billboard". Hyvin suosittu koko Puolassa.

Toimii hyvin sekä brändikampanjoissa että suoravastausmarkkinointikampanjoissa.

*älypuhelin

Alkuun