Annonsemålretting

Slik velger du bort brukerbasert annonsering

Du kan velge bort visning av annonser basert på brukernes interesser og demografiske informasjon samt informasjon om Google-kontoene deres. Google kommer på sin side ikke til å hente ut demografisk informasjon eller informasjon om interesser fra besøksinformasjonen på nettstedet ditt. Videre blir det heller ikke lagt til besøksinformasjon fra nettstedet ditt i brukernes Google-kontoer. Du kan imidlertid ikke velge bort visning av annonser til brukere basert på tidligere interaksjoner de har hatt med annonsøren, slik som besøk på en annonsørs nettsted – slik annonsering kalles for remarketing.

Vær oppmerksom på at dersom du velger bort brukerbasert annonsering, reduserer du antallet annonser som konkurrerer om å bli vist på nettstedet ditt. Dette kan redusere de potensielle inntektene dine.

Slik velger du bort visning av brukerbaserte annonser:

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Blokkeringskontroller og så Alle nettstedene og så Annonselevering.
  3. Under «Personlig tilpassede annonser» bruker du kontrollen for å velge bort brukerbaserte annonser.
Merknader:
  • Annonser du har blokkert etter kategori, etter annonsørens nettadresse eller via annonsevurderingssenteret, blir ikke vist for brukere gjennom brukerbasert annonsering.
  • Dette bortvalget gjelder bare for AdSense for innhold.