Sekretess och säkerhet

Översikt över användargenererat innehåll

Vad är användargenererat innehåll?

För din app eller webbplats är användargenererat innehåll sådant innehåll som användarna bidrar med till appen eller webbplatsen. Det är synligt för åtminstone en del av de andra app- eller webbplatsanvändarna. Användargenererat innehåll kan till exempel vara text, kommentarer, bilder, videor, profiler, användarnamn, röster, gillar, hjärtan, +1:or eller andra medier. Annonser räknas inte som användargenererat innehåll, såvida de inte innehåller inbäddade sociala medier.

Vad har jag för ansvar för användargenererat innehåll?

Som utgivare är du ansvarig för att se till att allt användargenererat innehåll på din webbplats eller app följer alla tillämpliga programpolicyer. I praktiken innebär detta att om du vill delta i AdSense och/eller AdMob måste du se till att allt innehåll, även användargenererat, på de sidor där din annonskod visas måste uppfylla alla tillämpliga programpolicyer.

Hur skiljer sig användargenererat innehåll från resten av mitt innehåll?

Till skillnad från resten av innehållet, som troligen skapas under din vägledning och tillsyn, är användargenererat innehåll inskickat av användare som är verksamma oberoende av din webbplats eller app. Tyvärr är inte alla på internet artiga och väluppfostrade. Eftersom användare kan lägga upp vad som helst måste du som utgivare vara beredd att se till att deras inlägg följer alla tillämpliga programpolicyer.

Läs mer om användargenererat innehåll och hur du bäst hanterar det