Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Richtlijnen voor advertentie-implementatie

Wijziging van de AdSense-advertentiecode

Volgens ons programmabeleid mag u in de AdSense-code geen wijzigingen aanbrengen die de prestaties ervan op kunstmatige wijze verhogen of een negatieve invloed hebben op de conversies van een adverteerder. Uw uitgeversaccount biedt een aantal opties wanneer de advertentiecode wordt gegenereerd. We hopen dat u hiermee een advertentielay-out kunt maken die is afgestemd op uw site. We raden u over het algemeen aan de advertentiecode te kopiëren en te plakken. In bepaalde gevallen zijn wijzigingen uiteraard onvermijdelijk om gebruikers de best mogelijke ervaring te bieden.

Technieken die u moet vermijden

Hieronder ziet u enkele technieken die u moet vermijden:

• Advertentieblokken verbergen (bijvoorbeeld display:none), tenzij u een responsief advertentieblok implementeert.
  • De AdSense-advertentiecode zo implementeren dat content of advertenties worden bedekt door andere content.
  • Advertentieblokken zo op een mobiele site of een site met responsief ontwerp plaatsen dat content en advertenties elkaar overlappen.
  • De advertentietargeting manipuleren met verborgen zoekwoorden, IFRAMEs of op enigerlei andere wijze.
  • Advertenties verspreiden in e-mails of software.
  • De weergave van de advertentie manipuleren om ongewenste aandacht te trekken (bijvoorbeeld advertenties die in het scherm worden geschoven of advertenties die in- en uitzoomen).
  • Een advertentieklik genereren tijdens sleepacties die gebruikers uitvoeren op een mobiele webpagina.

Aanvaardbare wijzigingen

Hieronder ziet u enkele wijzigingen die aanvaardbaar zijn:

Responsief ontwerp

Met de nieuwe asynchrone advertentiecode kunt u de afmetingen van een advertentie via CSS, en desgewenst via mediaquery's, zo instellen dat deze op uw responsieve site past. Meer informatie over het gebruik van responsieve advertentieblokken.

A/B-tests

Met experimenten van AdSense kunt u de prestaties van verschillende instellingen voor advertentietypen en/of tekstadvertentiestijlen van uw advertentieblokken vergelijken. Zo kunt u onderbouwde beslissingen nemen over hoe u uw advertentieblokken het best kunt configureren. Op die manier kunt u uw inkomsten verhogen. Meer informatie over experimenten.

Als u meer controle wilt over uw A/B-tests, raadpleegt u de volgende codefragmenten:

• Synchrone advertentiecode:
    <script type="text/javascript">
        var random_number = Math.random();
        google_ad_client = "ca-publisher-id";
        google_ad_width = 728;
        google_ad_height = 90;

if (random_number < .5){
            google_ad_slot = "1234567890";
        } else {
            google_ad_slot = "0123456789";
        }

</script>
    <script type="text/javascript"
        src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
    </script>
  • Asynchrone advertentiecode:
    <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-publisher-id" crossorigin="anonymous"></script>
    <ins class="adsbygoogle"
        style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
        data-ad-client="ca-publisher-id">
    </ins>
    <script>
        if (Math.random() < .5) {
          mySlotId = '1234567890';
        } else {
          mySlotId = '2345678901';
        }
        (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
          params: { google_ad_slot: mySlotId }
        });
    </script>
Aangepaste kanalen dynamisch instellen
  • Synchrone advertentiecode:
    <script type="text/javascript">
        var channel_condition = object.booleanMethod();
        google_ad_client = "ca-publisher-id";
        google_ad_slot = "1234567890";
        google_ad_width = 728;
        google_ad_height = 90;
        if (channel_condition){
            google_ad_channel = "123457789";
        } else {
            google_ad_channel = "263477489";
        }

</script>
    <script type="text/javascript"
        src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
    </script>
  • Asynchrone advertentiecode:
    <script async src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/adsbygoogle.js?client=ca-publisher-id" crossorigin="anonymous">
    <ins class="adsbygoogle"
        style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
        data-ad-client="ca-publisher-id"
        data-ad-slot="1234567890">
    </ins>
    <script>
        channel_condition = object.booleanMethod();
        if (channel_condition) {
          my_google_ad_channel = '123457789';
        }
        else {
          my_google_ad_channel = '263477489';
        }
        (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
          params: { google_ad_channel: my_google_ad_channel}
        });
    </script>
Advertentietag minimaliseren
  • Synchrone advertentiecode:
    <script type="text/javascript">
        google_ad_client = "ca-publisher-id";
        google_ad_slot = "1234567890";
        google_ad_width = 728;google_ad_height = 90;
    </script>
    <script type="text/javascript"
        src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
    </script>
  • Asynchrone advertentiecode:
    <script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-publisher-id" crossorigin="anonymous"></script>
    <ins class="adsbygoogle"
        style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
        data-ad-client="ca-publisher-id"
        data-ad-slot="1234567890"></ins>
    <script>(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});</script>

Voor meer informatie over de wijzigingen die u mag aanbrengen in de code van AdSense voor zoeken, raadpleegt u het beleid inzake AdSense voor zoeken.