Klikken en vertoningen

De goede reputatie van uw account behouden

We begrijpen dat u vragen heeft en zich zorgen maakt over ongeldige klikken en negatieve invloed op uw account. Hieronder behandelen we een lijst van de meest voorkomende problemen en zorgen die uitgevers hebben. Als u hier geen antwoord vindt, raden we u aan het AdSense Helpforum te bezoeken voor meer advies.

Ik heb per ongeluk op mijn eigen advertenties geklikt. Is dit een probleem voor mijn account?

Hoewel uitgevers niet op hun eigen advertenties mogen klikken, om welke reden dan ook, begrijpen we dat het per ongeluk kan gebeuren. Daarom is het niet nodig het iedere keer aan ons te melden als u op een eigen advertentie klikt. We garanderen u echter dat alle geldige klikken en vertoningen aan uw account worden betaald.

Terug naar boven

Ik heb ongebruikelijke klikactiviteit op mijn account vastgesteld. Hoe bescherm ik mezelf tegen ongeldige klikken?

Als u vermoedt dat ongeldige klikken mogelijk het gevolg zijn van een bezoeker van uw site, raden wij u aan uw sitelogboeken te controleren op verdachte activiteit en ons op de hoogte te stellen van uw bevindingen. Deze informatie kan ons helpen bij het oplossen van problemen, maar zoals uiteengezet in onze Algemene voorwaarden bepaalt Google naar eigen goeddunken wat vermeldingen van ongeldige klikactiviteit zijn. Als u hulp nodig heeft bij het controleren van het verkeer naar uw site, kunt u de volgende termen opzoeken in Google:

Bronnen voor webmasters
Websites bijhouden en registreren
Verkeer naar uw site analyseren

U kunt ook onze tips en richtlijnen bekijken om de goede reputatie van uw account te behouden.

We garanderen u ten slotte dat we uw situatie in de gaten houden en dat alle geldige klikken en vertoningen aan uw account worden betaald.

Terug naar boven

Kan ik mijn eigen site bekijken zonder ongeldige vertoningen te genereren?

Ja, u kunt uw eigen site bekijken zonder ongeldige vertoningen te genereren. Het weergeven van uw eigen pagina's heeft geen negatieve invloed op uw account in het AdSense-programma. Zorg er echter altijd voor dat u niet op uw advertenties klikt en uw pagina's niet herhaaldelijk opnieuw laadt. We nemen ongeldige klikken en paginavertoningen zeer serieus en beschikken over een team van specialisten en geautomatiseerde systemen om ongebruikelijke activiteiten aan te geven en te controleren.

Terug naar boven

Kunnen jullie mijn IP-adres blokkeren, of de IP-adressen van mijn gebruikers?

IP-adressen die worden opgegeven door uitgevers kunnen we niet blokkeren, want IP-adressen kunnen door verschillende bronnen worden toegewezen, en geldige klikken zouden dus kunnen worden geblokkeerd.

Als u uw IP-adres probeert te blokkeren zodat u de bestemming van een advertentie kunt bezoeken of deze wilt toevoegen aan uw filterlijst, raden wij u aan de werkbalk voor AdSense-uitgevers te gebruiken. Met deze werkbalk kunt u de bestemming van advertenties op uw pagina controleren zonder risico op ongeldige klikken. Voor meer informatie over dit hulpprogramma kunt u het onderwerp over de werkbalk voor AdSense-uitgevers raadplegen.

Terug naar boven

Ik gebruik hetzelfde IP-adres als andere gebruikers. Is dit een probleem?

We begrijpen dat u mogelijk dezelfde computer gebruikt als anderen, of een IP-adres deelt. Helaas kunnen we geen informatie verstrekken over hoe we klikactiviteit controleren. Maar ter bescherming van uw belangen en die van onze adverteerders controleert Google voortdurend alle klikken en vertoningen van Google-advertenties, om misbruik van AdSense te voorkomen. We garanderen u dat we uw situatie in de gaten houden en dat alle geldige klikken en vertoningen aan uw account worden betaald.

Terug naar boven

Ik verwacht een aanzienlijke toename van het verkeer naar mijn site. Moet ik dit rapporteren?

We begrijpen dat het verkeer naar uw site om verschillende redenen aanzienlijk kan toenemen, en dat u ons hiervan op de hoogte wilt stellen. U hoeft ons echter niet te waarschuwen voor een toename van activiteit, want we controleren voortdurend alle klikken en vertoningen van Google-advertenties om misbruik van het AdSense-programma te voorkomen. We garanderen u dat we uw situatie in de gaten houden en dat alle geldige klikken en vertoningen aan uw account worden betaald.

Terug naar boven

In mijn rapporten staan klikken op mijn advertenties maar geen inkomsten. Wat is er aan de hand?

Misschien bevat uw account klikken of vertoningen die door ons controlesysteem worden aangemerkt als ongeldig. Zoals u wellicht weet, controleert Google klikken op Google-advertenties om misbruik van AdSense te voorkomen, ter bescherming van de belangen van onze uitgevers en onze adverteerders. Alle klikken op advertenties worden door de eigen technologie van Google geanalyseerd op ongeldige klikactiviteit die is bedoeld om de klikken van een adverteerder of de inkomsten van een uitgever kunstmatig te verhogen. Klikken die door ons controlesysteem als ongeldig worden beschouwd, worden in uw rapporten weergegeven.

Maar aangezien adverteerders niet hoeven te betalen voor klikken die als ongeldig worden aangemerkt, ontvangen uitgevers geen inkomsten voor deze klikken. Om deze reden kunt u soms klikken zonder bijbehorende inkomsten zien. We garanderen u echter dat alle klikken die we als geldig beoordelen aan uw account worden betaald.

Terug naar boven

Kan ik mijn eigen AdSense-zoekvak gebruiken om zoekopdrachten uit te voeren?

We raden u met klem af het AdSense-zoekvak op uw site te gebruiken om zelf zoekopdrachten uit te voeren. Hiermee verhoogt u het risico dat u per ongeluk op uw eigen advertenties klikt. Verder leidt het zoeken via AdSense voor zoeken tot rapporten die de hoeveelheid verkeer op uw pagina's niet correct weerspiegelen.

We raden u aan Google.nl te gebruiken voor uw zoekopdrachten, of de Google Toolbar als u Windows met Internet Explorer of Firefox als browser gebruikt. Met de Google Toolbar kunt u rechtstreeks vanuit de browser zoeken. Verder bevat de Toolbar snelkoppelingen naar diverse services van Google. Meer informatie vindt u op de Toolbar-website.

Terug naar boven

De video's van advertenties op mijn site afspelen

U kunt de video's van advertenties op uw site gerust bekijken door op de knop Afspelen te klikken. Deze klikken worden niet meegeteld als klikken in uw rapporten. We tellen alleen klikken waarmee een gebruiker naar de site van de adverteerder gaat, inclusief klikken op de zichtbare URL of op de video terwijl die wordt afgespeeld.

Terug naar boven