De goede reputatie van uw account behouden

We begrijpen dat u er alles aan wilt doen om ongeldige klikken te voorkomen en de goede reputatie van uw account te behouden. Hieronder vindt u de meest voorkomende problemen en vragen van uitgevers:

Tip: Als u hier geen antwoord op uw vraag kunt vinden, raden we aan naar het Helpforum van AdSense te gaan.

Ik heb per ongeluk op mijn eigen advertenties geklikt. Is dit een probleem voor mijn account?

Hoewel uitgevers niet op hun eigen advertenties mogen klikken, om welke reden dan ook, begrijpen we dat het per ongeluk kan gebeuren. Daarom is het niet nodig het iedere keer aan ons te melden als u op een eigen advertentie klikt. We garanderen u echter dat alle geldige klikken en vertoningen aan uw account worden betaald.

Ik heb ongebruikelijke klikactiviteit in mijn account vastgesteld. Hoe bescherm ik mezelf tegen ongeldige klikken?

Als u vermoedt dat een bezoeker van uw site ongeldige klikken heeft gegenereerd, raden we u aan de logboeken van uw site te controleren op verdachte activiteit. Geef vervolgens uw bevindingen aan ons door. Deze informatie kan ons helpen om eventuele problemen op te lossen. Zoals uiteengezet in onze algemene voorwaarden, bepaalt Google uiteindelijk naar eigen goeddunken wanneer er sprake is van ongeldige klikken. Als u hulp nodig heeft om het verkeer naar uw site te controleren, kunt u op Google naar het volgende zoeken:

• Bronnen voor webmasters
  • Websites bijhouden en registreren
  • Siteverkeer analyseren

U kunt ook onze tips en richtlijnen bekijken om de goede reputatie van uw account te behouden.

We garanderen u ten slotte dat we uw situatie in de gaten houden en dat alle geldige klikken en vertoningen aan uw account worden betaald.

Kan ik mijn eigen site bekijken zonder ongeldige vertoningen te genereren?

Ja, u kunt uw eigen site bekijken zonder ongeldige vertoningen te genereren. Het weergeven van uw eigen pagina's heeft geen negatieve invloed op uw account in het AdSense-programma. Zorg er echter altijd voor dat u niet op uw advertenties klikt en uw pagina's niet herhaaldelijk opnieuw laadt. We nemen ongeldige klikken en paginavertoningen zeer serieus en beschikken over een team van specialisten en geautomatiseerde systemen om ongebruikelijke activiteit te markeren en te controleren.

Kunt u mijn IP-adres of de IP-adressen van mijn gebruikers blokkeren?

We kunnen geen IP-adressen blokkeren die worden opgegeven door uitgevers. IP-adressen kunnen namelijk door verschillende bronnen worden toegewezen en geldige klikken zouden daardoor kunnen worden geblokkeerd.

Ik gebruik hetzelfde IP-adres als andere gebruikers. Is dit een probleem?

We begrijpen dat u mogelijk dezelfde computer gebruikt als anderen of een IP-adres deelt. Helaas kunnen we geen informatie verstrekken over hoe we klikactiviteit controleren. Maar ter bescherming van uw belangen en die van onze adverteerders controleert Google voortdurend alle klikken en vertoningen van Google-advertenties, om misbruik van AdSense te voorkomen. We garanderen u dat we uw situatie in de gaten houden en dat alle geldige klikken en vertoningen aan uw account worden betaald.

Ik verwacht een aanzienlijke toename van het verkeer naar mijn site. Moet ik dit melden?

We begrijpen dat het verkeer naar uw site om verschillende redenen aanzienlijk kan toenemen en dat u ons hiervan op de hoogte wilt stellen. U hoeft ons echter niet te waarschuwen voor een toename van activiteit, want we controleren voortdurend alle klikken en vertoningen van Google-advertenties om misbruik van het AdSense-programma te voorkomen. We garanderen u dat we uw situatie in de gaten houden en dat alle geldige klikken en vertoningen aan uw account worden betaald.

In mijn rapporten staan klikken op mijn advertenties maar geen inkomsten. Wat is er aan de hand?

Misschien bevat uw account klikken of vertoningen die door ons controlesysteem worden aangemerkt als ongeldig. Zoals u wellicht weet, controleert Google klikken op Google-advertenties om misbruik van AdSense te voorkomen, ter bescherming van de belangen van onze uitgevers en onze adverteerders. Alle klikken op advertenties worden door de eigen technologie van Google geanalyseerd op ongeldige klikactiviteit die is bedoeld om de klikken van een adverteerder of de inkomsten van een uitgever kunstmatig te verhogen. Klikken die door ons controlesysteem als ongeldig worden beschouwd, worden in uw rapporten weergegeven.

Maar aangezien adverteerders niet hoeven te betalen voor klikken die als ongeldig worden aangemerkt, ontvangen uitgevers geen inkomsten voor deze klikken. Om deze reden kunt u soms klikken zonder bijbehorende inkomsten zien. We garanderen u echter dat alle klikken die we als geldig beoordelen aan uw account worden betaald.

Kan ik mijn eigen AdSense-zoekvak gebruiken om zoekopdrachten uit te voeren?

We raden u met klem af het AdSense-zoekvak op uw site te gebruiken om zelf zoekopdrachten uit te voeren. Hiermee verhoogt u het risico dat u per ongeluk op uw eigen advertenties klikt. Verder leidt het zoeken via AdSense voor zoeken tot rapporten die de hoeveelheid verkeer op uw pagina's niet correct weerspiegelen.

We raden u aan Google.nl te gebruiken voor uw zoekopdrachten, of de Google Toolbar als u Windows met Internet Explorer of Firefox als browser gebruikt. Met de Toolbar kunt u vanuit de browser zoekopdrachten uitvoeren. De Toolbar bevat ook snelkoppelingen naar een aantal Google-services. U kunt meer informatie lezen op de website van de Google Toolbar.

Kan ik de video's van advertenties op mijn site bekijken?

U kunt de video's van advertenties op uw site gerust bekijken door op de knop Afspelen te klikken. Deze klikken worden niet meegeteld als klikken in uw rapporten. We tellen alleen klikken die een gebruiker naar de site van de adverteerder leiden, waaronder klikken op de zichtbare URL of op de video terwijl deze wordt afgespeeld.