Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Intäktsgenerering och annonser

Hur Google förhindrar ogiltig trafik

Våra specialister övervakar noga klick på och exponeringar av Google-annonser för att skydda dina och våra annonsörers intressen. Detta gör vi genom att använda både automatiska system och manuella granskningar när vi analyserar alla annonsklick och annonsexponeringar för att hitta ogiltig trafik som på bedräglig väg kan öka en annonsörs kostnader eller en utgivares intäkter.

Googles egen teknik analyserar klick och exponeringar för att avgöra om de passar in i ett användningsmönster som har till syfte att på bedräglig väg öka en annonsörs kostnader eller en utgivares intäkter. Våra system innehåller avancerade filter som kan urskilja trafik som har uppstått genom normalt användarbeteende från sådan som kan utgöra en risk för våra annonsörer. Några exempel på sådan trafik är klick och exponeringar som har utförts av oetiska användare, automatiserade robotar och trafikkällor eller utgivare som uppmanar till klick på sina annonser. Med hjälp av våra system kan vi filtrera bort nästan all ogiltig trafik, och våra annonsörer debiteras inte för denna trafik. Läs mer i Resurscenter för annonstrafikens kvalitet.

Utöver vårt automatiserade system har vi ett team som enbart arbetar med att identifiera ogiltig trafik med hjälp av flera specialverktyg och olika metoder baserat på omfattande erfarenhet av spårning och övervakning av användarbeteende och analys av olika scenarier. Vi arbetar hela tiden med att uppgradera våra avkänningsmekanismer för att aktivt motverka ogiltig trafik.

Du kan förhindra ogiltig trafik i ditt konto genom att se till att din annonsimplementering följer våra programpolicyer och kontrollera att du inte har betalt för trafik från en ogiltig källa. Läs mer i AdSense-policyerna: nybörjarguide.

Om du är bekymrad över att en tredje part kanske genererar ogiltig trafik till dina annonser kan du läsa våra tips om hur du förhindrar ogiltig trafik.