Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Inkomsten genereren en advertenties

Hoe Google ongeldig verkeer voorkomt

Onze specialisten controleren de klikken op en vertoningen van Google-advertenties zorgvuldig om uw belangen en die van onze adverteerders te beschermen. Hierbij maken we gebruik van zowel geautomatiseerde systemen als handmatige beoordelingen. We controleren alle advertentieklikken en -vertoningen op eventueel ongeldig verkeer dat de kosten van een adverteerder of de inkomsten van een uitgever op kunstmatige wijze kan verhogen.

Google heeft een eigen technologie ontwikkeld waarmee klikken en vertoningen worden geanalyseerd om te bepalen of er een patroon te ontdekken valt met de bedoeling op kunstmatige wijze de kosten van een adverteerder of de inkomsten van een uitgever te verhogen. Ons systeem gebruikt geavanceerde filters om onderscheid te maken tussen verkeer dat wordt gegenereerd door normaal gebruik en verkeer dat een risico voor onze adverteerders kan vormen. Enkele voorbeelden van dergelijk verkeer zijn: klikken of vertoningen die zijn gegenereerd door kwaadwillende gebruikers, verkeer afkomstig van geautomatiseerde robots en verkeersbronnen, en verkeer van gebruikers die door uitgevers zijn aangespoord om op hun advertenties te klikken. Het meeste ongeldige verkeer kunnen we met ons systeem uitfilteren. Voor dit verkeer brengen we onze adverteerders geen kosten in rekening. Ga voor meer informatie naar ons Helpcentrum voor advertentieverkeerskwaliteit.

Naast ons geautomatiseerde systeem beschikken we ook over een team van ervaren medewerkers die gebruikersgedrag bijhouden en controleren, en mogelijke scenario's analyseren om ongeldig verkeer te detecteren. Hiervoor worden diverse gespecialiseerde tools en een groot aantal technieken ingezet. We werken voortdurend aan verdere verbetering van onze detectiemechanismen om ongeldig verkeer proactief te bestrijden.

U kunt ongeldig verkeer in uw account voorkomen door te controleren of uw advertentie-implementatie voldoet aan ons programmabeleid en of u niet heeft betaald voor verkeer van een onbetrouwbare bron. Meer informatie vindt u in AdSense-beleid: een handleiding voor beginners.

Als u het vermoeden heeft dat een derde partij ongeldig verkeer voor uw advertenties genereert, leest u onze tips om ongeldige activiteit te voorkomen.

Google AdSense biedt uitgevers geen mogelijkheid om het gebruik van de Trust Tokens API van de browser uit te zetten tijdens de origin trial van Chrome om potentiële fraude en misbruik verder te beperken.