Klikken en vertoningen

Hoe Google ongeldig verkeer voorkomt

Onze specialisten houden klikken op en vertoningen van Google-advertenties zorgvuldig bij om jouw belangen en die van onze adverteerders te beschermen. Hierbij maken we gebruik van zowel geautomatiseerde systemen als handmatige beoordelingen. We controleren alle advertentieklikken en -vertoningen op eventueel ongeldig verkeer dat de kosten van een adverteerder of de inkomsten van een uitgever op kunstmatige wijze kan verhogen.

Google heeft een eigen technologie ontwikkeld waarmee klikken worden geanalyseerd om te bepalen of er een patroon te ontdekken valt met de bedoeling op kunstmatige wijze de kosten van een adverteerder of de inkomsten van een uitgever te verhogen. Ons systeem gebruikt geavanceerde filters om onderscheid te maken tussen verkeer dat wordt gegenereerd door normaal gebruik en verkeer dat een risico voor onze adverteerders kan vormen. Enkele voorbeelden van dergelijk verkeer zijn: klikken of vertoningen die zijn gegenereerd door kwaadwillende gebruikers, verkeer afkomstig van geautomatiseerde robots en verkeersbronnen, en verkeer van gebruikers die door uitgevers zijn aangespoord om op hun advertenties te klikken. Het meeste ongeldige verkeer kunnen we met ons systeem uitfilteren. Voor dit verkeer brengen we onze adverteerders geen kosten in rekening. Meer informatie vind je in deze Inside AdSense-blogpost: Preventing accidental clicks for a better mobile ads experience (Engelstalig).

Naast ons geautomatiseerde systeem beschikken we ook over een team van ervaren medewerkers die gebruikersgedrag bijhouden en controleren, en mogelijke scenario's analyseren om ongeldig verkeer te detecteren. Hiervoor worden diverse gespecialiseerde tools en een groot aantal technieken ingezet. We werken voortdurend aan verdere verbetering van onze detectiemechanismen om ongeldig verkeer proactief te bestrijden.

Je kunt ongeldig verkeer in je account voorkomen door te controleren of je advertentie-implementatie voldoet aan ons programmabeleid en of je niet hebt betaald voor verkeer van een onbetrouwbare bron. Meer informatie vind je in AdSense-beleid: een handleiding voor beginners.

Als je het vermoeden hebt dat een derde partij ongeldig verkeer voor je advertenties genereert, leest je onze tips voor het voorkomen van ongeldige activiteit.