Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Intäktsgenerering och annonser

Vad är sabotage och hur kan det förhindras?

Vi vet att en tredje part kan generera ogiltig aktivitet i dina annonser utan din kännedom och utan ditt medgivande. Det kan ske på två sätt:

• Manuellt: Personen skapar själv aktiviteten eller uppmuntrar andra att göra det.
  • Automatiskt: personen använder någon typ av automatiserad process, t.ex. en klickrobot

Eftersom den här typen av aktivitet inte återspeglar äkta användarintresse för annonserna, arbetar vi ständigt med att förbättra våra avkänningssystem som identifierar dessa mönster och filtrerar bort dem som ogiltiga. Läs mer om hur Google förhindrar ogiltiga åtgärder.

Men i slutändan är det utgivarens ansvar att se till att åtgärderna på deras annonser är giltiga. Därför rekommenderar vi att du läser igenom våra tips om hur du kan förhindra ogiltig aktivitet. Du kan också informera oss om sabotageförsök.

Om ditt konto har inaktiverats på grund av ogiltig aktivitet och du tror att det beror på sabotage, kan du hitta mer information i våra vanliga frågor om inaktiverade konton.