Kwaliteitsrichtlijnen voor webmasters

Uitgevers die deelnemen aan het AdSense-programma, moeten zich houden aan de kwaliteitsrichtlijnen voor webmasters. We stellen deze eis om het programma zo nuttig en aangenaam mogelijk te maken, zowel voor gebruikers als voor adverteerders. Deze richtlijnen bevatten veel tips voor het maken van sites die Google helpen uw site te vinden, te indexeren en de positie ervan te bepalen. Door deze tips te volgen, zorgt u in het algemeen voor een positievere gebruikerservaring. De richtlijnen zijn heel uitgebreid; daarom hebben we hieronder enkele belangrijke zaken voor u op een rijtje gezet:

Houd er rekening mee dat deelname aan Google AdSense niet van invloed is op de positie van uw site in de zoekresultaten van Google en niet inhoudt dat uw webpagina's zullen worden gecrawld door onze hoofdindexbots. Uitgevers die hun positie binnen de zoekresultaten willen verbeteren, doen er goed aan onze Webmaster Central en de Search Console te bezoeken. Deze zijn beschikbaar voor alle uitgevers.

Sites die niet voldoen aan deze richtlijnen, kunnen uit de zoekindex worden verwijderd. Bovendien worden de AdSense-advertenties uitgeschakeld. Als dit met een van uw sites is gebeurd, kunt u uw site aanpassen zodat deze voldoet aan de richtlijnen, en vervolgens een verzoek tot heroverweging van uw site indienen.

Lees onze Inside AdSense-blogpost voor meer informatie over bescherming van de content van uw site.