Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Betalinger

Tidslinjer for betaling i AdSense

Vi lanserer en ny betaversjon som viser betalingsopplysninger på Tjen-fanen i YouTube Studio-mobilappen. Med denne betaversjonen blir det enklere for kvalifiserte skapere å forstå hvordan inntektene deres omsettes i betalinger. Med denne betaversjonen kan du se:
  • fremdriften din mot neste betaling
  • betalingsloggen din for de siste 12 månedene, inkludert dato, betalt beløp og en betalingsoversikt
Finn ut mer i dette foruminnlegget.

AdSense-utbetalingene overføres månedlig. Du akkumulerer beregnede inntekter i løpet av måneden, og i begynnelsen av den neste måneden blir inntektene sluttført og lagt til i saldoen din på Betalinger-siden. Hvis saldoen overstiger betalingsgrensen og du ikke har noen tilbakeholdte utbetalinger, får du betalt mellom den 21. og den 26. i måneden. Merk at det eksakte tidspunktet du mottar betalingen på, er avhengig av hvilken tidssone du befinner deg i, om den 21. dagen i måneden faller i en helg eller på en helligdag, og betalingsmåten du har valgt.

Merk: Hvis du har separate betalingskontoer for AdSense og YouTube, må betalingsgrensen nås i begge kontoene for at saldoene skal kunne utbetales.
Eksempel: Du akkumulerer beregnede inntekter i hele juni måned. Innen 3. juli blir de sluttførte totalinntektene fra 1. til 30. juni lagt ut på Betalinger-siden. Du får deretter utbetalt inntektene for juni og eventuelle andre kreditter i saldoen din som et engangsbeløp 21. juli eller rundt denne datoen.
Merk: De totale YouTube-inntektene fra forrige måned blir lagt til i saldoen i YouTube-betalingskontoen du har registrert i AdSense, mellom den 7. og 12. i måneden. Hvis du for eksempel bor i Norge og tjener NOK 1000 i juni, gjenspeiles dette i saldoen på startsiden til AdSense for YouTube mellom den 7. og 12. juli. Du kan finne ut mer om utbetaling av inntekter gjennom YouTubes partnerprogram i inntektsoversikten for YouTube-partnere.

Følg fremdriften for betalingene dine

Betalinger-siden din oppdateres for å gjenspeile fremdriften for betalingene dine. Du får se ordrelinjer som blir lagt til og oppdatert i løpet av måneden, etter hvert som inntektene dine sluttføres og deretter sendes til betaling. Det kan også forekomme andre ordrelinjer for ulike betalinger og kreditter. Klikk på betalingsmåten din nedenfor for å se den tilpassede tidslinjen for betalingene dine.

Vis alt  Skjul alt

Elektronisk overføring av midler (EFT)
An example of an AdSense payments calendar
  • 3.: De beregnede inntektene fra den forrige måneden blir sluttført og lagt ut på Betalinger-siden. På Betalinger-siden ser du en ordrelinje der totalinntektene dine er lagt til transaksjonene fra den forrige måneden.

Betalinger-siden fremgår også eventuelle fradrag knyttet til gebyrer eller justeringer. Vær oppmerksom på at det kanskje ikke vises noen ordrelinjer for fradrag forbundet med ugyldig aktivitet som ble trukket i sluttføringsprosessen. Finn ut mer om fradrag for ugyldig aktivitet.

• 20.: Du må legge inn eventuelle endringer i betalingsopplysningene (inkludert fjerning av tilbakeholdte utbetalinger) innen den 20. dagen i måneden. Endringer du gjør etter denne datoen, trer ikke i kraft før i betalingssyklusen i den påfølgende måneden.

Dessuten må totalsaldoen i kontoen din overstige betalingsgrensen på den 20. dagen i måneden. Hvis saldoen er under betalingsgrensen, eller hvis du har en tilbakeholdt utbetaling, får du ikke utbetalt inntekter denne måneden, og saldoen overføres til den påfølgende måneden.

• 21.–26.: Mellom den 21. og 26. hver måned kan du se en «Venter på betaling»-linje på Betalinger-siden. Dette indikerer at inntektene blir behandlet og overført til banken du bruker.

Du mottar betalingen senest sju virkedager etter at den er sendt. Hvis du ikke har mottatt den innen utgangen av måneden, må du kontakte banken din.

Merk: Hvis den 21. dagen i måneden faller på en helg eller en helligdag, kan utbetalingene bli gjennomført den neste virkedagen.

Sjekk

Sjekkbetalinger for forrige måneds inntekter sendes mellom den 21. og den 26. i måneden, og det kan ta opptil fire uker før de kommer frem til utbetalingsadressen din.

• 3.: De beregnede inntektene fra den forrige måneden blir sluttført og lagt ut på Betalinger-siden.
  • 20.: Du må legge inn eventuelle endringer i betalingsopplysningene (inkludert fjerning av tilbakeholdte utbetalinger) innen den 20. dagen i måneden. Endringer du gjør etter denne datoen, trer ikke i kraft før i betalingssyklusen i den påfølgende måneden. Dessuten må totalsaldoen på kontoen din den 20. overstige betalingsgrensen. Hvis saldoen er under betalingsgrensen, eller hvis du har en tilbakeholdt utbetaling, får du ikke utbetalt inntekter denne måneden, og saldoen overføres til den påfølgende måneden.
  • 21.–26.: Sjekker postlegges for kvalifiserte kontoer. Ordrelinjen «Venter på betaling» vises på Betalinger-siden.

Det kan gå to til fire uker før sjekken kommer i posten. Leveringstiden kan variere alt etter posttjenestene som tilbys der du bor.

Western Union Quick Cash

Western Union Quick Cash-betalinger sendes mellom den 21. og den 26. i måneden og kan hentes på alle Western Union-kontorer i ønsket land én virkedag etter at de er utstedt.

• 3.: De beregnede inntektene fra den forrige måneden blir sluttført og lagt ut på Betalinger-siden.
  • 20.: Du må legge inn eventuelle endringer i betalingsopplysningene (inkludert fjerning av tilbakeholdte utbetalinger) innen den 20. dagen i måneden. Endringer du gjør etter denne datoen, trer ikke i kraft før i betalingssyklusen i den påfølgende måneden. Dessuten må totalsaldoen på kontoen din den 20. overstige betalingsgrensen. Hvis saldoen er under betalingsgrensen, eller hvis du har en tilbakeholdt utbetaling, får du ikke utbetalt inntekter denne måneden, og saldoen overføres til den påfølgende måneden.
  • 21.–26.: Betaling sendes til Western Union. Ordrelinjen «Venter på betaling» vises på Betalinger-siden.

Du må hente betalingen din i løpet av 60 dager etter at den er utstedt, ellers blir beløpet returnert og kreditert AdSense-kontoen din.

Bankoverføring
  • 3.: De beregnede inntektene fra den forrige måneden blir sluttført og lagt ut på Betalinger-siden.
  • 20.: Du må legge inn eventuelle endringer i betalingsopplysningene (inkludert fjerning av tilbakeholdte utbetalinger) innen den 20. dagen i måneden. Endringer du gjør etter denne datoen, trer ikke i kraft før i betalingssyklusen i den påfølgende måneden. Dessuten må totalsaldoen på kontoen din den 20. overstige betalingsgrensen. Hvis saldoen er under betalingsgrensen, eller hvis du har en tilbakeholdt utbetaling, får du ikke utbetalt inntekter denne måneden, og saldoen overføres til den påfølgende måneden.
  • 21.–26.: Bankoverføring initieres. Ordrelinjen «Venter på betaling» vises på Betalinger-siden.

Det kan ta opptil 15 virkedager før overføringen er gjennomført. Hvor lang tid det tar før du får en bankoverføring inn på bankkontoen din, kan variere fra bank til bank.

Merk: Hvis den 21. dagen i måneden faller på en helg eller en helligdag, kan utbetalingene bli gjennomført den neste virkedagen.

Merk: Hvis vi registrerer at kontoen til en publisist ikke er i tråd med vilkårene eller programretningslinjene våre, kan vi når som helst beslutte å holde tilbake utbetalinger (f.o.m. tidspunktet Google innleder etterforskning av potensielle brudd på retningslinjene), trekke inntekter fra publisistens konto og/eller refundere annonsører for klikk som stammer fra publisistens nettsted eller AdSense for søk-resultatside.

Hvis en publisist har en utestående innbetaling til Google i forbindelse med Google Ads-programmet, forbeholder vi oss dessuten retten til å holde tilbake utbetalinger til publisisten inntil alle utestående beløp er innbetalt. Du finner en fullstendig beskrivelse av betalingsvilkårene i vilkårene for AdSense.