Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Betalningar

Avtalspartner är Google Ireland

Min betalningsadress är i Irland

Utgivare med postadress på Irland måste troligen debitera Google moms om de är momsregistrerade på Irland. Alla betalningar görs från Google Ireland, ett företag som omfattas av Irlands lagar, i enlighet med dina avtalsvillkor med Google. Återbetalning kan bli aktuellt för de tjänster som tillhandahålls. Momsen ska därför tillräknas mottagaren, det vill säga Google Ireland, enligt paragraf 196 i EU-rådets direktiv 2006/112/EC. Kontakta din skatterådgivare om du har ytterligare frågor.

Om du måste skicka en faktura för momsinbetalning följer du nedanstående anvisningar. Inkludera all nödvändig information, eftersom vi annars inte kan behandla din faktura.

Obs! Du måste skicka din faktura som PDF eller digital bild. Vi kan inte ta emot några andra format.

Nödvändig information

Alla uppgifter som anges nedan måste finnas med på din faktura:

• datum då fakturan utfärdades
  • fakturanummer
  • momsregistreringsnummer
  • momsregistreringsnummer för Google Ireland (IE6388047V)
  • betalningsmottagare och adress som visas i ditt AdSense-konto
  • Google Irelands fullständiga namn och adress:
    Google Ireland,
    Gordon House,
    Barrow Street,
    Dublin 4,
    Irland
    Obs! Skicka inte fakturan till denna fysiska adress utan skicka in den online.
  • en beskrivning av tjänsterna som AdSense-utgivaren tillhandahåller (t.ex. ”Internet advertising services”, marknadsföringstjänster på internet)
  • betalningsdatum (detta är intäktsperioden eller det datum då betalningen skickades)
  • beskattningsbart belopp (betalningsbeloppet)
  • momssatsen som används, uttryckt i procent (den procentsats som används i det land som anges i ditt AdSense-konto)
  • momsbelopp som ska betalas (det exakta beloppet i enlighet med momsprocenten)
  • utgående netto (alltid samma som den skattepliktiga momsen för det betalade beloppet)

Download a sample invoice

Skicka in din faktura

När du har uppgett all nödvändig information ska du skicka in fakturan via det här formuläret och bekräfta villkoren däri: formuläret för momsfaktura.

När vi har tagit din fullständiga faktura för momsinbetalning kommer vi att granska och behandla den om din postadress är på Irland. Det kan ta fyra till sex veckor innan fakturan har behandlats.

Min betalningsadress är inte på Irland

I detta fall görs betalningarna till dig från Google Ireland. Det är ett företag som lyder under lagstiftningen på Irland. I enlighet med dina avtalsvillkor med Google, lyder de tjänster som tillhandahålls under principen om omvänd betalningsskyldighet. Momsen ska därför redovisas av mottagaren, det vill säga Google Ireland, enligt artikel 196 i EU-rådets direktiv 2006/112/EC.

Kontakta din skatterådgivare om du har ytterligare frågor.

Var noga med att välja rätt avtalspartner för kontot. Läs om hur du hittar din avtalspartner för skatteuppgifter.