Vi lanserade nyligen Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Bästa metoder för annonsplacering

Det är viktigt att tänka på användarupplevelsen och programpolicyerna för AdSense när du placerar annonser på din webbplats. Några tips:

Tänk på dina användare

Ordna webbplatsens innehåll och se till att det är enkelt att hitta på den. Exempel på frågor du kan ställa dig när du funderar på var du ska placera dina annonser:

• Vad vill användarna åstadkomma genom att besöka min webbplats?
  • Vad gör de när de tittar på en viss sida?
  • Vilket avsnitt är det troligt att de fokuserar på?
  • Hur kan jag integrera annonser i det avsnittet utan att de stör användarna?
  • Hur får jag en ren, tydlig och inbjudande sida?

Tänk som en användare, så kanske du ser sidan och annonsplaceringen i ett helt nytt ljus. Om det är enkelt för användarna att hitta det de letar efter kommer de tillbaka till webbplatsen.

Låt Google placera annonser åt dig

Ett alternativ är att aktivera automatiska annonser för din webbplats. Automatiska annonser placerar annonserna och optimerar dem åt dig så att du inte behöver lägga tid på att göra det. Läs mer om automatiska annonser.

Om du placerar annonserna själv

Visa upp ditt innehåll

Placera dina annonser nära innehåll som dina användare är intresserade av och se till att dina användare enkelt hittar det de letar efter. Om din webbplats exempelvis erbjuder nedladdningar bör du placera nedladdningslänkarna ovanför mitten och se till att de är enkla att hitta.

Fler tips på hur du balanserar innehåll och annonser finns i detta inlägg i bloggen Inside AdSense: Content is king

Låt annonserna se ut som annonser

Undvik att anpassa bilder efter annonser eller att formatera närliggande innehåll så att det liknar annonserna. Enligt vår programpolicy är det inte tillåtet att visa annonser på dessa sätt.

Visa tydligt vad som är annonser

Var försiktig så att du inte använder etiketter och rubriker som kan vara missledande för användarna. Annonsenheter får bara kallas Annonser eller Sponsrade länkar. Undvik också att placera annonser på platser där de kan blandas ihop med meny, navigering eller nedladdningslänkar.

Optimera annonsstorlekarna

Google kan automatiskt optimera storleken på dina annonser på mobila enheter. Storleken anpassas så att du får bästa möjliga resultat från mobiltrafiken utan att behöva anpassa annonskoden på sidorna. Läs mer om optimeringsinställningen Annonsstorlekar.

Färre annonser kan ge bättre resultat

Så länge du inte placerar mer annonser än innehåll på sidorna kan du använda en kombination av annonsenheter, länkenheter och/eller sökrutor på samtliga sidor på din webbplats. Mer information finns i vår policy för värdefullt annonsutrymme. Tänk på att sidan kan se rörig ut om du placerar väldigt många annonser på den. Om användarna inte hittar det de letar efter väljer de kanske en annan webbplats.

Granska din webbplats

Titta på din webbplats och fundera över hur förstagångsanvändare kan uppleva den. Om du använder ett mallverktyg ska du kontrollera att annonserna visas korrekt, inklusive etiketterna Google-annonser och Annonsval.

Ställ följande frågor:

• Är innehållet lätt att hitta?
  • Är det enkelt att skilja mellan innehåll och annonser på webbplatsen?

Om du svarar ja på båda frågorna är du på rätt väg.