Topics ja AdSense

Mikä Topics on?

Privacy Sandboxin verkkoteknologiat tarjoavat yksityisyydensuojaa verkossa sekä työkaluja yrityksille ja kehittäjille menestyvän digitaalisen liiketoiminnan luomiseen. Näin verkko pysyy avoimena kaikille.

Yksi Chromessa testattavista Privacy Sandboxin ehdotuksista on nimeltään Topics. Koska kolmannen osapuolen evästeet poistuvat selaimista, mainostajat tarvitsevat uusia tapoja tavoittaa asiakkaita osuvilla mainoksilla. Topics tarjoaa tähän uuden, yksityisyyttä suojaavan tavan.

Topics APIn avulla käyttäjän selain päättelee käyttäjän selaustoiminnan perusteella aiheet (esim. countrymusiikki, meikit ja kosmetiikka tai kasvisruoka) niin sanotulta epoch-ajalta (tällä hetkellä yksi viikko). Kunkin epoch-ajan aihe valitaan sattumanvaraisesti käyttäjän viiden suosituimman aiheen joukosta kyseisellä aikavälillä.

Miten AdSense julkaisee mainoksia Topicsin avulla?

Kun aiheita on saatavilla, Ad Manager- tai AdSense-tagit noutavat ne Topics APIsta ja välittävät ne hintatarjouspyynnöissä. Julkaisijoiden ei tarvitse tehdä mitään osallistuakseen Topics APIn testaukseen. AdSense tulee testaamaan pienen osan kaikkien julkaisijoiden mainospyynnöistä. Julkaisijat voivat halutessaan jättäytyä pois Topicsista.

AdSense aloittaa mainospyyntöjen Topics-testauksen maailmanlaajuisesti pienelle osalle liikennettä. Testillä varmistetaan, että järjestelmät toimivat suunnitellusti, eikä sillä odoteta olevan vaikutusta julkaisijan tuloihin tai tuloksiin.

Eston hallinta ja Topics

Kehitämme AdSense-tuotepaketteja jatkuvasti ja otamme mielellämme vastaan julkaisijoiden palautetta asetuksista, joista voi olla apua. Julkaisijat voivat halutessaan jättää Topicsin käytön väliin.

Topicsin käytöstä kieltäytyminen

Jos haluat jättää Chromen Topicsin käytön väliin, käytä Chromen Permissions-Policya.