Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Om sökannonser

Sökannonser är en funktion i AdSense for Search som gör att du kan generera intäkter från sökresultatsidor på din webbplats. När användare skriver in sökfrågor i sökrutan på din webbplats visar Google annonser som är inriktade på användarens sökfråga på dina sökresultatsidor. När användare klickar på en av de här annonserna genereras mer intäkter från sökannonser.

Obs! Om du inte redan har en sökupplevelse men tror att du kan ha nytta av en sådan kan du lägga till en sökmotor som drivs av Google och som ger både en sökupplevelse och intäkter från sökannonser.

Fördelar

• Ökade intäkter från sökannonser: Sökannonser använder sökfrågan för att visa inriktade och relevanta annonser som kan generera intäkter från sökresultatsidor på din webbplats. När dina användare klickar på de här annonserna genereras mer intäkter från sökannonser.
  • Tillgång till Googles söknätverk: Med AdSense for Search får du tillgång till alla sökannonsbudgetar från annonsörers kampanjer som ingår i Googles söknätverk utöver det som du har tillgång till via Googles Display-nätverk.
  • Integritetsskydd: Annonser på sökresultatsidor inriktas på användarens sökfråga och inte på användaruppgifter.
  • Anpassa utseendet så att det passar din webbplats: Sökannonser kan anpassas så att de matchar webbplatsens utseende. Du bestämmer storlek, plats, färg och teckensnitt.

Så fungerar sökannonser

För att kunna använda sökannonser på din webbplats måste du skapa sökformat i ditt AdSense-konto. Med sökformat kan du formatera dina sökannonser så att de matchar utseendet på dina sökresultatsidor och på så sätt ger bättre resultat och en bättre användarupplevelse.

Kom igång med sökformat

AdSense har olika sökformatteman att välja bland och en mängd olika inställningar för att anpassa dem, så att du kan skapa en snygg design för dina användare.

Så här kommer du igång med sökformat:

1. Skapa ett sökformat.
  2. Hämta koden för sökformatet och implementera det på din webbplats.

Du kan visa flera sökannonser i flera annonsbehållare på din sida. Till exempel kan du visa annonser ovanför eller till höger om sökresultaten, infogade mellan dem eller längst ned på sidan. Du bestämmer själv var du väljer att placera dina sökannonser. Annonsfunktionen anropar Google och hämtar annonser till alla annonsbehållare på din sida med en enda effektiv begäran.

Obs! Tänk på att följa policyerna för anpassade sökannonser när du placerar sökannonser.
Obs! AdSense for Search (AFS) stöds inte i appar.