Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Uw AdSense-account sluiten

Als u AdSense niet meer wilt gebruiken, kunt u uw AdSense-account sluiten. Als u uw AdSense-account sluit, wordt de weergave van alle AdSense-advertenties op uw site binnen 24 uur stopgezet.

Opmerking: Het sluiten van uw AdSense-account is niet hetzelfde als het sluiten van uw Google-account. Als u uw Google-account sluit, worden alle Google-productaccounts gesloten die aan het account zijn gekoppeld en kunt u de accounts later niet meer openen. Ook uw Gmail-gebruikersnaam wordt verwijderd en kan in de toekomst niet opnieuw worden gebruikt. Bekijk meer informatie over hoe u uw Google-account verwijdert.

Voordat u uw AdSense-account sluit

We raden aan uw rapportagegegevens te exporteren. Na sluiting van het account heeft u geen toegang meer tot de prestatierapporten hierin.

Tip: Als u liever uw deelname aan het AdSense-programma tijdelijk opschort, kunt u dit doen door alle advertentiecode van de pagina's te verwijderen. Uw account blijft toegankelijk. Na 6 maanden inactiviteit wordt uw AdSense-account gedeactiveerd. Als u AdSense weer wilt gebruiken, activeert u uw account opnieuw. Ga voor meer informatie naar Uw AdSense-account is gedeactiveerd omdat het inactief is.

Vereisten voor sluiting van uw AdSense-account

Vereisten om een laatste betaling te krijgen voor uw AdSense-account

Nadat u uw AdSense-account heeft gesloten, krijgt u binnen ongeveer 90 dagen na het einde van de maand de laatste betaling als u voldoet aan deze vereisten:

• Het saldo van uw AdSense-account is hoger dan de annuleringsdrempel. Google voert geen betaling uit als uw saldo lager is dan deze drempelwaarde.
  • Uw adres is geverifieerd.
  • Er zijn geen betalingsstops voor uw account.
  • U heeft geen actief AdMob-account. Uw inkomsten worden anders overgezet naar het saldo van uw AdMob-account.

Uw laatste betaling wordt uitgevoerd via de primaire betaalmethode in uw betalingsprofiel.

Instructies voor het sluiten van uw AdSense-account

1. Log in op uw AdSense-account.
  2. Klik op Account.
  3. Klik op Instellingen en dan op Accountgegevens.
  4. Klik op de pagina Accountgegevens op Account sluiten.
    Opmerking: Als u de optie om uw account te sluiten niet heeft, bent u mogelijk geen beheerder van het account.
  5. Neem de informatie op de pagina Uw account sluiten door.

6. Vink het selectievakje aan voor elk account dat u wilt sluiten.
    Opmerking: Als een selectievakje inactief is, kunt u dat account niet sluiten. Dit kan zijn omdat uw adres moet worden geverifieerd, omdat er een betalingsstop geldt of omdat het account een conflicterend product heeft (bijvoorbeeld een Ad Manager-account dat voorkomt dat uw AdSense-account kan worden gesloten). Nadat uw adres is geverifieerd, de betalingsstop is beëindigd of uw Ad Manager-account is gesloten, kunt u de stappen afronden om uw account te sluiten. Ga voor meer informatie naar:
  7. Klik op Account sluiten.

Nadat uw AdSense-account is gesloten

• De AdSense-advertentiecode werkt na sluiting van het account niet meer, dus zorg ervoor dat u deze code van alle pagina's heeft verwijderd.
  • Als u al uw andere accounts (Ad Manager, AdMob en AdSense voor YouTube) heeft gesloten en u AdSense weer wilt gebruiken, kunt u uw AdSense-account opnieuw activeren. U kunt zich ook aanmelden voor een nieuw AdSense-account.
  • Als u andere actieve accounts heeft (Ad Manager, AdMob of AdSense voor YouTube), heeft u mogelijk nog steeds toegang tot bepaalde functies in uw account.
  • Als u een zoekmachine heeft gekoppeld aan dit AdSense-account, blijft de zoekfunctie werken, maar zijn de advertenties niet meer gekoppeld aan dit account. Als u opnieuw opbrengst wilt genereren, moet u een nieuwe AdSense-koppeling maken.